Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Egeli genç modacıların tasarımları
Egeli genç modacıların tasarımları
İranlı kadınların mücadelesi heykele dönüştü
İranlı kadınların mücadelesi heykele dönüştü
Akdeniz Üniversitesi'nden İsrail'e kınama
Akdeniz Üniversitesi'nden İsrail'e kınama
10 Ocak 2013 Perşembe - 11:46

Polis katili şizofrenin ölümünde ambulans ekibine suç duyurusu

ANTALYA'da 4 Ekim 2012 tarihinde 3 polis memurunu şehit ettikten sonra, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilen ve hastaneye götürülürken ambulansta ölen şizofreni hastası 32 yaşındaki Çağrı Danışman'ı hastaneye götüren sağlık ekibi hakkında, 'kasıtlı olarak yavaş hareket ettikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Polis katili şizofrenin ölümünde ambulans ekibine suç duyurusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 4 Ekim 2012 günü akşam saatlerinde, bir ihbar üzerine kontrol için gittikleri otomobilden Çağrı Danışman'ın ruhsatsız av tüfeğiyle ateş açması sonucu Yunus Timi'nde görevli polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Çolak şehit oldu, yanındaki meslektaşı polis memuru Fatih Dinç ise yara almadan kurtuldu. Şehit ettiği polis Mehmet Çolak'ın tabancasını da alıp otomobille kaçan Danışman, 3 kilometre ilerideki Cezaevi Kavşağı'nda karşılaştığı barikatta polis memurları 34 yaşındaki Abdullah Bülbül ve 45 yaşındaki Mustafa Kılınç'ı da şehit ettikten sonra, ormanlık alana yaya kaçarak izini kaybettirdi. Çağrı Danışman, ilk saldırıdan yaklaşık 2.5 saat sonra vurularak yakalandı. Şizofreni tedavisi gördüğü belirlenen Danışman, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.
'AMBULANS YAVAŞ GİTTİ' İDDİASI
Çağrı Danışman'ın ailesinin avukatı Münip Ermiş, olay yerine saat 22.02'de intikal eden ambulansın, Çağrı Danışman'ı hastaneye saat 22.41'de teslim ettiğini, hem olay yerinde, hem de hastaneye intikal ederken kasıtlı olarak yavaş hareket edildiğini, GPS kayıtları incelendiğinde, ambulansın ancak bir bisikletin hızında hareket ettiğinin anlaşıldığını öne sürdü.
SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİNİ İSTEDİ
Soruşturmanın genişletilmesi istemiyle Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na yeni bir dilekçe veren Avukat Münip Ermiş, Çağrı Danışman'ı hastaneye götüren ambulans şoförü ve diğer sağlık görevlileri ile varsa azmettiricilerinin şüpheli olarak soruşturmaya dahil edilmesini istedi. Münip Ermiş dilekçesinde, Çağrı Danışman'ın yaralı şekilde Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü zaman dilimi içerisinde, ambulansa ait GPS kayıtlarının CD ortamında elde edildiğine işaret ederek, "GPS kayıtlarına göre Çağrı Danışman'ın öldürülmesi olayında, ambulans görevlilerinin açık ve kasıtlı olduğunu düşündüğümüz ihmali ve sorumluluğu gözükmektedir" dedi.
ÇAĞRI DANIŞMAN'IN ELE GEÇME ANI
Münip Ermiş, polis telsiz kayıtlarına göre Çağrı Danışman'ın saat 22.01- 22.02 sıralarında yaralı olarak ele geçtiğinin belli olduğunu, ambulansın saat 22.07 öncesinde olay yerinde bulunduğunu ve maktule müdahale ettiğinin yine telsiz kayıtlarında yer aldığını anlattı. Avukat Ermiş, GPS kayıtlarına göre ise ambulansın saat 20.40'tan itibaren olay yerinin yakınlarında olduğunun anlaşıldığına değinerek, ambulansın saat 20.50'den itibaren tramvay durağında, yani olay yerinin 50 metre berisinde park ettiğinin anlaşıldığını kaydetti
'ADETA ÖLMESİ BEKLENDİ'
Ambulansın saat 22.30'da olay yerinden ayrıldığının GPS kayıtlarında açıkça belli olduğunu belirten Avukat Münip Ermiş şöyle devam etti:
"Yani bu saatte (22.30) yaralı alınmıştır. Ambulansın yaralıyı aldıktan sonra ise 9, 12, 9, 8, 8, 9, 13, 13, 18 ve 21 kilometre hızla Yenidoğan Mahallesi/Kepez bölgesine geldiği, daha sonra 33, 24, 29, 14, 14, 14, 13, 11, 8, 8, 17, 14, 11, 10 kilometre süratle saat 22.41'de Atatürk Devlet Hastanesi'ne giriş yaptığı anlaşılmaktadır. Tüm bu kayıtlardan anlaşılan şudur; Yaralının olay yerinden alınması ve ambulansın hareket etmesi yaklaşık 28- 30 dakika sürmüştür. Yani adeta yaralının ölmesi beklenmiştir. Yolda ise aynı kayıtsızlığın devam ettiği görülmektedir. Normal araçla en fazla 4 dakikada alınabilecek mesafe neredeyse 12 dakika sürmüş, ambulansın ortalama sürati de ancak bir bisiklet süratidir. Bu tablonun basit bir ihmal olduğunu söylemek asla mümkün değildir. Yaralının başına gelinmesiyle hastaneye götürülmesi arasında neredeyse 40 dakikaya yakın bir süre söz konusudur. Burada artık kasten insan öldürme eylemine iştirakin tartışılması gerekir."
HASTANEYE HEMEN YETİŞTİRİLSEYDİ KURTARILABİLİRDİ
Avukat Münip Ermiş, olayın vahim ve asla kabul edilemez tarafının ise, insanların yaşamlarını kurtarmak için yemin etmiş sağlık mensuplarının bu işe karışmış olmaları olduğunu kaydederek, "Çağrı Danışman hemen olayın akabinde hastaneye yetiştirilmiş olsa idi, kurtulma olasılığının güçlü olacağını düşünüyoruz" dedi.
'HASTANE SEÇİMİNDE DE KASIT VAR'
Münip Ermiş, yaralının sadece hastaneye geç götürülmesi değil, hastane seçiminde de kasıt olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:
"Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ambulansla en fazla 2- 3 dakika, Eğitim ve Araştırma Hastanesi de Çevre Yolu'ndan en fazla 3- 4 dakika mesafededir. Üstelik bu güzergahta ambulansı engelleyecek trafik ışığı dahi yoktur. Güzergaha bakıldığında, en uzak ve en fazla trafik ışığının olduğu mesafedeki hastanenin bilinçli olarak tercih edildiği bellidir. Sağlık görevlilerinin kasıtlı olarak yapılan bu ihmale sadece kendi iradeleri ile karar verdiklerini asla düşünmüyoruz. Tüm bu tablo, onları bu ağır ihmale yönlendiren ve teşvik edenler olduğunu göstermektedir. Bu nedenle tüm bu şahıslardan şikayetçiyiz."
Münip Ermiş, olay yeriyle Atatürk Devlet Hastanesi arasındaki mesafenin de yaklaşık 6 kilometre olduğunu belirterek, normal trafik yoğunluğunda herhangi bir otomobilin bu yolu saatte 50 kilometre hızla 12 dakikada alabileceğine işaret etti.
TUTUKLANMALARINI İSTEDİ
Münip Ermiş dilekçesinin son bölümünde, Çağrı Danışman'ın hastaneye geç intikal ettirilmesi ve ölümüne neden olan ambulans görevlilerinin 'şüpheli' sıfatı ile soruşturmaya dahil edilmesini, mevcut deliller ışığında, şüphelilerin konumları ve delilleri karartma olasılıkları güçlü olduğundan tutuklanmalarını istedi.
Bünyamin TOKMAK/ANTALYA, (DHA)

 
Sanat kafede mutlu gün
 
Biber cezası 2 yaşındaki kızı öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanat kafede mutlu gün
SİNAN Mahallesi'nde, yazar Fecrin Nur Öngören'in sanatçıların hizmetine ...
Dramada kukla heyecanı
GENÇ yeteneklere tiyatro, drama, diksiyon, bale, müzik, konservatuara ...
Eski eşyalar sanatla yenileniyor
MURATPAŞA Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi ...
 
Doktor yazar
ANTALYALI doktor Yonca Ayas, edebiyat sanatına sevgisi sayesinde, 'Siyasete ...
Cadılar yine sahnede
KIRMIZI Kalem Tiyatro'nun sahneye koyduğu 'Mutfak Cadıları' adlı oyun, ...
Bulmaca, bilmece gibi sergi
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Gurur ...
 
Kış karmasında buluştular
ANTALYA Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyesi resim, heykel, seramik, rölyef, ...
Eşinin anısına heykel sergisi açtı
GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonucu 2009 yılının Ocak ayında yaşamını yitiren ...
Sanatçılar kararlı
ANTALYA Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nin 'Tadilat gerekçesiyle kapatılmasının ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva