ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
7 Mart 2011 Pazartesi - 21:14

Polislere suç duyurusu

Antalya'da içtikleri iki yudum bira için Kabahatlar Kanunu'nun 'Sarhoşluk' maddesine göre 75 TL ceza kesilen gençlerden Mahir Güven, suç duyurusunda bulundu.

Polislere suç duyurusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mahir Güven, avukatıyla birlikte adliyeye gelerek, Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile alkol cezasını yazan polis memurları Sezayi Çetin ve Hüseyin Gül hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kabahatler Kanunu’na dayanılarak geçen 26 Şubat'ta Kaleiçi’nde bira içen Zafer Ülker ve Mahir Güven’e polisin kestiği 75'er lira 'Sarhoşluk’ cezasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ceza kesilen iki arkadaştan Mahir Güven, gönüllü avukatlığını üstlenen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ile bugün öğleden sonra Adliye'ye geldi. Güven, avukatı Ermiş'in hazırladığı şikayet dilekçesiyle birlikte Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile alkol cezasını yazan polis memurları Sezayi Çetin ve Hüseyin Gül hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suçsuz olduğunu savunan Mahir Güven, "Aynı yere giderek tekrar bira içeceğim. Yine ceza yazılırsa yine suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Güven, aynı zamanda polislerin düzenlediği 'İdari Yaptırım Karar Tutanağı'nın iptali için de Antalya Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunacağını bildirdi. Ceza kesilen iki arkadaştan Zafer Ülker ise hukuki yollara başvurmama kararı aldığını açıklamıştı.

POLİSLER GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI

ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Münip Ermiş, polis memurlarının 'gerçeğe aykırı belge düzenlemek' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarını işlediklerini iddia etti. Yasanın uygulanması için ceza kesilen kişilerin sarhoş olarak başkalarının huzurunu bozacak şekilde davranmaları gerektiğini belirten Ermiş, bu olayda bunun söz konusu olmadığını söyledi. "Bu uygulama alkolle mücadele adı altında, yurttaşların yaşamını ve alışkanlıklarını polis kontrolü altına almaktan başka bir şey değildir. Daha da beteri bunun yaygın olarak uygulandığı ortaya çıkmaktadır" diyen Münip Ermiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müvekkilimin en küçük bir sarhoşluğu olmadığı, çevreyi rahatsız etmediği halde, tüm bunlar olmuş gibi tutanak düzenlemenin, Türk Ceza Kanunu'nun 204/2 maddesinde düzenlenen 'Gerçeğe aykırı belge düzenlemek' suçunu oluşturacağı şüphesizdir. Ayrıca hiç yasal yetkileri olmadığı halde müvekkili alkolmetre ile alkol kontrolü yapmaları 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 257'inci maddesinde düzenlenen 'görevin kötüye kullanılması' suçunu oluşturmaktadır. Her iki suçtan şüphelilerin ayrı ayrı cezalandırılmaları gerektiği açıktır."

İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın da olayla ilgili beyanları incelendiğinde, konudan bilgisinin olduğunu ve emirleri doğrultusunda bu uygulamanın yapıldığının anlaşıldığını kaydeden Ermiş, "Bu nedenle Ali Yılmaz azmettiren sıfatı ile soruşturmaya dahil edilmelidir. Şüphelilerden davacı ve şikayetçiyiz. Sunulan nedenlerden dolayı şüpheliler hakkında yasal soruşturmanın başlatılarak atılı suçlardan haklarında kamu davası açılarak cezalandırılmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

İKİ YUDUM BİRAYA ’SARHOŞLUK’ CEZASI

26 Şubat Cumartesi akşamı iki arkadaş olan iç mimar 32 yaşındaki Zafer Ülker ve ziraat mühendisi 36 yaşındaki Mahir Güven, Kaleiçi Yat Limanı’ndaki amfitiyatroda aldıkları biralardan ikişer yudum almış, denetime gelen polisin alkolmetre ile yaptığı ölçümde Ülker 0.22 promil, Güven ise 0.34 promil alkollü çıkmış, polis ekipleri Kabahatlar Kanunu’nun 35’inci maddesine dayanarak iki arkadaşa 75’er lira ’Sarhoşluk’ cezası kesmişti. Konunun medyada gündeme gelmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü cezayı savunmuş ve son iki ayda 1236 kişiye bu yasanın uygulandığını açıklamıştı. Cezayla ilgili valilik tarafından idari, savcılık tarafından da adli inceleme başlatılmıştı.

 
Uyuşturucu operasyonu
 
Su altında nefeslerini tuttular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu operasyonu
Antalya'da bir ihbarı değerlendiren polis, Eskişehir'den otobüsle uyuşturucu ...
İşini geri istiyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförü olarak çalışırken 4 ay ...
Stepnede eroin
Antalya’da bir ihbarı değerlendiren polis, otomobil bagajında stepne boşluğuna ...
 
Noel Baba kemikleri müzeden kaldırıldı
Antalya Müzesi'nde 86 yıldır Noel Baba'ya ait olduğu iddiasıyla sergilen ...
Baltayı taşa vurdu
Antalya'nın Kumluca ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, çocuğu için ...
'Kadınlara selam olsun'
TÜRK-İŞ Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, ‘8 Mart ...
 
Tekirovalılar tiyatroda
Tekirova Belediyesi tarafından Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ...
Çiçekler Antalya'dan
Seçim atmosferine giren Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların ...
Savaşan böcekler
Avrupa'da 20 yılı aşkın süredir çiftçilerin zararlılara karşı hizmetinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva