Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
10 Şubat 2015 Salı - 13:01

Prof.Dr.İbrahim Keser istifa etti

Prof.Dr.İbrahim KESER 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Antalya’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Prof.Dr.İbrahim Keser istifa etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Özgeçmişinden Kesitler

Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında, Tıbbi Genetik profesörü olarak görev yapan ve aynı zamanda sertifikalı Aile Danışmanı olan Prof.Dr. İbrahim KESER, akademik başarısının yanında, başarılı sosyal ve siyasal projeleri ile tanınmaktadır.

CHP Üyesi, Delegesi ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyesi olan Prof.Dr.İbrahim KESER;

Akademik olarak yurt içi ve yurt dışı eğitimlerini takiben, ulusal ve uluslar arası düzeyde “Sağlıklı Bir Antalya” için genetik hastalıkların araştırılması, genetik hastalıkların doğum öncesi ve sonrası tanılarının konulması, farmakogenetik ve nütrigenetik temel, kanser ve ilaca dirençlilik mekanizması, hastalıkların moleküler genetik mekanizmaları ile ilgili proje ve yayınları, ayrıca Antalya ismini bilim dünyasında tanıttığı ve ölümsüz kıldığı  çalışması “Hemoglobin Antalya” ile tanınırken, sosyal alanda, “Daha Sosyal Bir Antalya” için Antalya Kent Konseyi, Engelliler Meclisi başta olmak üzere yer aldığı ulusal ve uluslar arası 20 kamu ve sivil toplum kuruluşlarında, engellilerin istihdamı için “Bir İş Bir Gülüş”, “Engelli Fabrikası Olmayalım”, “Bugün Bana Yarın Sana”, “Tadımız Tuzumuz Ortak”, “Komşunun İlacını Kullanma”, “Biz de Yaşlanacağız” gibi önemli sosyal projeleri de başarı ile sürdürmüş ve sürdürmektedir.

Siyasal olarak “Çağdaş Siyasal Anlayış” için Toplumsal siyasi eğitim, Örgüt ve örgütlü olmak, Örgütte 2D (demokrasi ve disiplin) Sendromu, Seçim Stratejisi ve Takvimlendirme, Siyasal algı Yönetimi ve Proje ve Slogan Seçimi konusunda çalışmalarını; “Aktif Üye Aktif Örgüt”, “Birbirimizi Tanıyalım”, “Kadınlarımızın Gözü Mor, Yüreği Kor Olmasın”, “Bir Gün mü? Her Gün mü?”, “Önce İnsan” gibi onlarca projeyi yaşama geçirmiştir.

Prof.Dr.İbrahim KESER “Akademiden Topluma Aydın Sorumluluğu” çerçevesinde ise Antalya ve çevresinde talasemi (Akdeniz anemisi) ve kanser başta olmak üzere, İnsan genetik (ırsi) hastalıkları, Akraba evliliği ve sonuçları, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve gıdalar, HES’ler, Mermer ve Taş Ocakları, Engelliliğin Genetik Temeli, Beslenme ve İlaç Genetiği, Çevre-Genetik ve Kanser konusunda seminer, panel, basın bülteni, radyo ve televizyon konuşmaları ile halkı aydınlatmaktadır.

Antalya’da 645 kilometrelik coğrafya’da, 19 ilçe ve 569 köyü kapsayan bölgede onlarca kez çalışmış; sosyal, siyasal ve kültürel dinamikler üzerine projeleri ise devam etmektedir.
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini takiben, Doktora sonrası eğitimini İsviçre Bern Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Patoloji Enstitüsü, Tıbbi Genetik Bölümünde tamamlayan Prof.Dr.İbrahim KESER, akademik ve sosyal alanda, Avrupa Birliği proje ortaklıklarında Yurtdışı İrtibat Koordinatörlüğü görevlerini de yürütmüştür.

Prof.Dr.İbrahim KESER; Lise Okul Birinciliği Ödülünü takiben, TÜBİTAK Burs ve Yayın Teşvik Ödülleri, NATO/UNIDO Pratik Kursu Burs Ödülü, Tıbbi Genetik En İyi Sunu Ödülü, Talasemi Hastalığını Önleme adına Meslek Hizmet Ödülü, Akdeniz Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülleri, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri 2010-2012 En Fazla Yayın Yapan Öğretim Üyesi, 2014 Yılı Yayın ve Araştırma Teşvik ödülü kazanmıştır.
20 ulusal ve uluslar arası akademik, sosyal, siyasal dernek, vakıf ve sendikaya üye olan Prof.Dr.İbrahim KESER; yerel ve bölgesel yayın yapan 3 gazetede de köşe yazarlığı yapmaktadır.

Çok sayıda ulusal ve uluslar arası yayın, akademik kitap, kitapçık yazarlığı ve çeviri kitap bölümleri bulunan Prof.Dr.İbrahim KESER, akademik, sosyal ve siyasal proje çalışmalarıyla yorulan beynini, amatörce çaldığı bağlama ve söylediği halk müziği, tuvale attığı fırça darbesi, kâğıda döktüğü şiir ile dinlendiren, kitap okuyarak zenginleştiren Prof.Dr. İbrahim KESER, sağlıklı yaşam için ailece yürüyüş, koşu, yüzme, tırmanma, üretimi özendiren ekolojik tarım ve toprakla uğraşma, köy ve kent halkı arasında sosyal olayları paylaşma, biyolojik kalıtımın yanında, dünyadaki kültürel kalıtımı kilim motifleri ile derleyip, fotoğrafçılık ile birleştirme, “iyi insan olma” temelinde akademide, siyasal alanda örgütte, sosyal alanda ve ailede rol modeli olma bilincinde, yüreği “Önce Çevre ve İnsan” için çarpan, “Üretim”e dayalı ve “Toplam Kaliteyi” öne çıkaran bir “yaşam biçimini” benimsemiştir.

Örgüt tabanından gelen, örgüt içinde yetişmiş, ulusal ve uluslar arası örgütsel deneyimi olan, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen Prof.Dr.İbrahim KESER, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yaşamdaki sloganı; “İNSANCA YAŞAM EN BÜYÜK ESER”
 
 

 
Abdurrahman Arıcı istifa etti
 
Cerrahlardan adaylık istifası
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Eylül 2017 Cumartesi 13:05

hocam bilgilerinizden dolayı kısaca teşekkür ederim daima ufkunuz açık olsun ..sizler gibi yetişkin bilim insanına ihtiyacımız var ben halil hüyük almayada yaşıyorum sizleri antalyada tanıdım. sevgiler...

Yorumu oyla      3      3  
tulay olçer 9 Nisan 2015 Perşembe 16:46

Böyle bir hocamız olduğu için gurur duyuyorum dört dörtlük bi insan iyiki varsınız hocam

Yorumu oyla      5      4  
Cafer Akkuş 3 Mart 2015 Salı 12:08

Sayın prof dr İbrahim keser hocam Sizi partimizde görmek ve adayımız olara sizi Ankara göndermek biz üyelerin boynun borcu olarak görüyoruz. Bir bilim adamı olarak CHP'ye çok katkılar sunacağınıza eminiz.Başarılar dilerim. Cafer Akkuş Lara Antalya [email protected] 05322825386

Yorumu oyla      5      3  
yegen 12 Şubat 2015 Perşembe 09:26

aday olanlardan keşke birkaçı ibrahim keser gibi insan olsa eğitimli olsa yapıcı olsa...başarılar dilerim

Yorumu oyla      8      4  
kendim 11 Şubat 2015 Çarşamba 09:31

İbrahim keser gerçekten kendini insan olgusuna adayan bir akademisyendir. bunu mv olursada sürdüreceğine şüphem yok. hayırlısı olsun başarılar

Yorumu oyla      12      4  
Ali rıza can 11 Şubat 2015 Çarşamba 01:14

ibrahim beyi vizyonu misyonu amacı ve insan odaklı projeleri ile tanıdık ve aynı zamanda bahtiyar olduk. Kumaşı kaliteli bir karakter. Ahlaki ve insani bir olgunlukla birlikte aynı zamanda rasyonel, bütüncül, faydacı ve olgun tapısıyla ön plana çıkan bir profesör

Yorumu oyla      12      4  
Bendeniz 10 Şubat 2015 Salı 19:01

Sn.İ.Keser ve onun gibi yurtsever,kendim için birşey istiyorsam namerdim diyebilen, bilgi birikimi yüksek kişilerin adaylığı CHP'ye de,Antalya'ya da, Ülke politikasına da güç katar.Başarı dileklerimle,Kutlarım.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdurrahman Arıcı istifa etti
AK Parti'den Antalya Milletvekilliği için ilk aday adayı belli oldu.
CHP'de vekillik istifası
Geçtiğimiz Aralık ayında Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki kongrede ilçe ...
Başkan Uysal'dan Baykal'a sıcak mesaj
Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, yazarımız Dursun Gündoğdu’nun, ...
 
Rüşvet iddiasında karar çıktı
Antalya’da adı rüşvet skandalına karışan Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi ...
MHP'li Yalçınkaya CHP'ye geçti
MHP Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yalçınkaya, partisinden istifa ...
Büyükşehir Meclisi'nde iki istifa
ANTALYA'da Haziran seçimlerinde milletvekili aday olmak isteyenler için ...
 
CHP il yönetimi Arı için ne dedi?
CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı’nın istifa edip milletvekili adayı olacağına ...
Ankara'da istifalar art arda geliyor
Özellikle bürokrasi kesiminde görülen istifalar için son gün yarın...
Başbakan Davutoğlu pazar günü Antalya'da
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Antalya'da pazar günü düzenlenecek Ak Parti ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva