Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
8 Kasım 2014 Cumartesi - 14:30

Profesör neyişçi: antalya'yı sevmek onu tanımaktan geçer

ANTALYA Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, "Antalya'yı sevmek onu tanımaktan geçer. Bilgi olmadan sevgi varsa kendinizi o yerde kiracı olarak görürsünüz" dedi.

Profesör neyişçi: antalya yı sevmek onu tanımaktan geçer
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Kent Konseyi'nce hazırlanan proje çerçevesinde her ayın ilk Perşembe günü düzenlenecek Antalya Söyleşileri'nin ilki yoğun bir katılımla gerçekleşti. İlk söyleşinin sunumunu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi yaptı. Perge Antik Kenti ve Anadoluluk üzerine yapılan söyleşide konuşan Prof. Dr. Neyişçi "Antalya'yı sevmek onu tanımaktan geçer. Onun için Antalya'yı bilmeden Antalya'yı sevmek mümkün değildir. Sevmediğiniz bir kent için en ufak bir fedakarlık da bulunmak istemezsiniz. Bilgi olmadan sevgi varsa kendinizi o yerde kiracı olarak görürsünüz" dedi.
 
PERGE'NİN ÖNEMİ
 
Perge Antik Kenti'nin 'EXPO 2016 Antalya'ya mutlaka dahil edilmesi ve organik bir bağ kurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Neyişçi, "Turizm Çalışma Grubu, bürokrasiyi bu konuda harekete geçirdi ve önemli gelişmeler de oldu. Umarız o gelişmeler olumlu sonuçlar verir. Onun için Anadolu'yu bilmeden Perge'ye sahip çıkmak ya da Perge'yi sevebilmek mümkün değil veya Antalya'yı sevebilmek mümkün değil" ifadesini kullandı.
 
Kendisini bir Antalyalı ve Antalya sevdalısı olmaktan öte öncelikle 'Anadolulu' olarak ifade eden Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, şöyle konuştu:
 
"Bazısı kendisini Atatürkçü, Cumhuriyet çocuğu hissediyor, buna hiç bir itirazım yok ben de Cumhuriyet çocuğuyum ve Cumhuriyet taraftarıyım ama kendinize Cumhuriyeti başlangıç olarak alırsanız 91 yıllık bir geçmişiniz olur. Bazıları da kendilerine Malazgirt'i esas alıyor o zaman da 1000 seneden az bir geçmişiniz olur. Ama ben kendimi Anadolulu hissediyorum. Anadoluluyum dediğiniz zamanda da 20 milyon yıl öncesine kadar bu coğrafyada ne olmuşsa hepsinin sahibi olarak görürsünüz kendinizi. Anadoluluk hissetmek, Malazgirt'i de içerir, Cumhuriyeti de. Öyle hissetmediğiniz zaman Perge nerede denildiğinde, 'Bırak ya işte gavurların' dersiniz. Hayır efendim burası bin yıldan beri bizim. 20 milyon yıllık Toros Dağları'na benim diyorsam, sedir ağaçları, Düden Çayı, Köprüçay benimdir diyorsam bu diğer tanımlar biraz anlamsız kalıyor. Anadolulu olmak bana göre Antalya'yı sevmenin, Antalya için fedakarlık etmenin ilk adımıdır."
 
TÜRKİYE'Yİ LAİK VE DEMOKRAT YAPAN COĞRAFYASI
 
Türkiye'nin laik ve demokrat tek İslam devleti olmasını da bulunduğu coğrafyaya bağlayan Prof. Dr. Neyişçi, "Acaba Türkiye bu coğrafyada neden tek demokratik ve laik İslam devletidir. Çünkü Anadolu gibi bir yerde yaşıyorsanız burada farklı dinlerden bir sürü insanlar var. Devamlı olarak kalın ya da gelip geçerken başka inançları, başka kültürleri görüyorsunuz. Onlardan bir şeyler alıyorsunuz, onlara veriyorsunuz demektir. Bu da belli bir saygıyı getiriyor. Yani coğrafyamız bize laik veya demokratik olmayı zorlamıştır" dedi.
 
TURİSTİK ANLAMDA KULLANILMIYOR
 
Sunumunda Karain Mağarası'yla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, "İnsana ait 500 bin yıllık izlerin bulunduğu mağaradır. Ziyaretçi sayısı ise sadece 13 bin kişi. Toros Dağları'nın hemen diğer tarafında ise 9 bin 500 yıllık geçmişi olan bir Çatalhöyük var. 60- 70 yıldan beri kazıların devam ettiği bir yer. İnanılmaz eserler bulunmuş. O dönemde yenilen yemeklerin bile neredeyse lokantada sunma imkanlarımız var. Bunların hiç birisi turistik anlamda kullanılmıyor. Kendinizi Anadolulu görmediğiniz zaman, öyle hissetmediğiniz zaman bunların hiç birisi de sizin için pek bir anlam ifade etmiyor" diye konuştu.
 
Yaklaşık 2 saat süren söyleşi konukların düşüncelerini paylaşmaları ve görüş alışverişin ardından sona erdi.

ANTALYA, (DHA) - 
ANTALYA KENT KONSEYI'NCE HAZIRLANAN PROJE CERCEVESINDE HER AYIN ILK PERSEMBE GUNU DUZENLENECEK ANTALYA SOYLESILERI'NIN ILKI YOGUN BIR KATILIMLA GERCEKLESTI. ILK SOYLESININ SUNUMUNU KENT KONSEYI YURUTME KURULU UYESI PROF. DR. TUNCAY NEYISCI YAPTI.(fOTO:ANTALYA-DHA)

 
Muhtarlar derneği başkanı alp, güven tazeledi
 
Korkuteli'de motosiklet kazası: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtarlar derneği başkanı alp, güven tazeledi
ANTALYA Muhtarlar Derneği Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Nazif Alp güven tazeledi.
Korkuteli'de kaçak kazıya suçüstü
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Bozova ve Mamatlar mahallelerinde ...
Amcayla- yeğen düelloda öldü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada, ...
 
Babasını öldüren eşini affetti
ANTALYA'da babası Halis Çalçınar ile müşterisi Ahmet Altuntaş'ı öldüren ...
Kızılay demre'de kan bağışı topladı
TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi tarafından, Antalya'nın Demre ...
Kemer'e 2 köprülü kavşak
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde trafik kazalarının sık yaşandığı 2 ayrı noktaya ...
 
Kadin dj soğukta titredi
ANTALYALI kadın DJ Sıla Özbek, Trabzon ve Erzurum turnesini tamamladı.
Antalya'da latin dansı rüzgarı
ANTALYA'da ilk kez düzenlenen Uluslararası Latin Dansları Festivali, yurt ...
Düsseldorf için geri sayım başladı
BU yıl 46'ncısı düzenlenen Uluslararası Düsseldorf Boat Show Fuarı'na ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva