12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
10 Aralık 2011 Cumartesi - 11:00

Rahmi Koç'tan Başbakan'a mektup

Antalya'da Profesyonel Otel Yöneticileri'nin (POYD) konuğu olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sağlığın demokrasi gibi olduğu ve elden gitmeyince kıymetinin bilinmeyeceği, çok önemli olduğu ve dikkat etmesi gerektiğini mektupla yazdığını söyledi.

Rahmi Koç tan Başbakan a mektup
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Antalya'da POYD'un konuğu oldu. Turizm cenneti Belek'te bulunan Calista Hotel'de akşam yemeğinde, 5 yıldızlı otellerin yöneticileri ile bir araya gelen Rahmi Koç, konukların sorularını yanıtladı. İlk olarak 40'lı, 50'li yaşlarda olsaydınız ne yapardınız, keşke yapsaydım dediğiniz şeyler var mı?' sorusunun yöneltildiği Rahmi Koç, "Annem sağ olsaydı çok sevinirdi, babam sağ olsaydı belkide inanmazdı" diye espriyle başladığı konuşmasına, 50 yaş dönemlerinde Türkiye'nin yaşadığı 1980 ihtilalini hatırlattı.
ŞARTLAR ÇOK DEĞİŞTİ
O dönemde 1980 ihtilali, yeni anayasa, herşeyin gümrüklü, Avrupa topluluğu ile uzaktan yakından alakamızın olmadığını ve konseptlerin başka olduğuna değinen Rahmi Koç, şunları söyledi, "Ona göre biz iş hayatında kapalı ekonomiye göre işlerimizi yürütüyorduk. Ondan sonra şartlar çok değişti. Hele bugün tüm dünyada bilhassa Avrupa topluluğu kapalı ekonomiye göre işlerimizi yürütmek durumunda kalıyorduk. Hele bugün Türkiye için AB'ye girsek de girmesek de fevkalade entegre bir durumdayız."
BAŞBAKAN'A MEKTUP  
"Seneler su gibi geçiyor" diyen Rahmi Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Her sene insanın üzerine bir yük daha getiriyor. Sağlık demokrasi gibidir elden gitmeyince kıymeti bilinmez. Sayın başbakana öyle bir mektup yazdım ve dikkat et dedim sağlık çok önemlidir. Bugünkü dünyada değişen şartlara ayak uyduramazsanız mümkün değildir ki, muvaffak olamazsınız. Şartlar çok süratle değişiyor ve değişen şartlara ayak uydurmak zorundayız. Hem Türkiye, hem iş alemi hem de şahıs olarak. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde şartlar çok daha katı ve değişken olacaktır."  
DEVİR TEĞET GEÇTİ DEVRİ DEĞİL  
Çok dikkatli olmamız lazım diyen Rahmi Koç, "Hükümetimizde gerekli tedbirleri kararları hadiselerin arkasından değil, önüne geçerek alması lazım. Yani devir teğet geçti devri değildir. Sayın başbakanımızın da söylediği gibi, haklı çıktı. O zaman bizi teğet geçti. Çünkü o zaman bizim bankalarımız Amerika'daki bankalar gibi kimin eli kimin cebinde ne olduğu belli olmayan fevkalade kompleks, bankalar mekanizmalarında bilgili, ilgili değildi ve tecrübesi yoktu. Bu işleri bilmediğimiz gibi bankalarda özvarlıklarını yapılandırmıştık. Ama bugünkü dönem, o günkü dönem değil" dedi. 
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU YORUMU 
1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanununa ilişkin de soruları yanıtlayan Rahmi Koç, Çin'den Amerika'ya, Hindistan'dan Avrupa'ya, Kanada'dan Güney Amerika'ya dünyada birçok işadamı tanıdığından bahsederek, muayyen seviyedeki işadamları, muayyen seviyedeki işlerin başındaki insanların hepsinin aynı düşündüğünü, aynı giyindiğini, tecrübelerinin müstesna olduğunu ve hepsinin aynı kurallara kanunsuz uyduklarını söyledi. 
VERGİ ÖDEYEN ÖDEMEYENİN CEZASINI ÇEKİYOR
Etik kural olarak işe uyduklarını dile getiren Rahmi Koç, konuşmasına şöyle devam etti, "Bunlar için kanun yapmaya, zorlamaya hiç lüzum yok. Çünkü adamın yapısı, iş anlayışı, tecrübesi bunu kendiliğinden getiriyor. Ve o adamın statüsü, klası, değeri ona göre ölçülüyor. Bizim yeni Türk Ticaret Kanunu çok kısıtlama getiriyor. Yalnız ticaret kanunu değil, hükümetimizde de bir kısıtlama seziyoruz biz. Bugün Ankara'da TÜSİAD başkanımızın da söylediği gibi öyle kısıtlama getiriyorlar ki, bizi neredeyse caydırıyorlar, iş yapmak zorlaşıyor. Bunun sebeplerinden biri hala ekonominin yüzde 50'si kayıtdışı. Bunu kayıt altına alacaklarına ki zor, yerine direk, endirek vergiler getiriliyor. Ve vergi ödeyen yüzde 50, ödemeyen yüzde 50'nin cezasını çekiyor. Bakın bakalım dünyanın hiçbir yerinde bizim kadar ağır vergiler yok. Bugün petrolde litre başına ne ödeniyor diye en pahalı bizimkilerde. Dolayısıyla ben şunu iddia ediyorum ki vergileri düşürsünler vergi ödemeyenlere ağır ceza getirsinler daha fazla vergi toplarlar ve daha az maliyetle. Bunu iddia ediyorum. Nitekim Özal lirayı serbest bıraktığında herkes dedi ki, 'Türkiye'den para kaçacak' Tersine birçok döviz geldi. Kısıtlama, zorlama ile hiçbir yere gidemeyiz. Bizim hükümetimiz, maliyecimiz veya hazinemiz baksın başka ülkelere, çünkü herşeyimizi Avrupa'yla, Amerika'yla eşitlemeye çalışıyoruz, kanunlarınızı, anayasamızı. Vergileri indirerek daha çok vergi toplamak mümkündür. Çünkü vergileri bir noktaya getirerek adamı teşvik ediyorsunuz vergi ödememe yollarına gitmeye, kaçakçılığa."
HERŞEY DAHİLDEN KURTULMALIYIZ 
Rahmi Koç, turizme ilişkin ise Türkiye'nin bir numaralı sorununun kalifiye, görgülü, disiplinli personel olduğunu belirterek, ikinci olarak da layık olduğumuz geliri elde edemediğimizi söyledi. Türkiye'de turizmi her şey dahil sistemin öldürdüğünü dile getiren Koç, bir-iki sene sıkıntı çekilebileceğini, ama bırakılması gerektiğini söyledi. Üçüncü nokta olarak da Koç, Türkiye'nin imajının yükseldiğini, ancak memleketin daha iyi anlatılması gerektiğini, başbakan, cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı'nın sürekli seyahat halinde Türkiye'nin ismini tanıttıklarını kaydetti. Turistlere muamelenin çok feci olduğuna da değinen Koç, bunlardan kaçınılması, turistin ucuzu, ortası, pahalı olduğunu ve turizmden hakkettiğimizi almamız gerektiğini ifade etti.
ANKARA'DA UTANILACAK OLAY: GOLF
Dünyada golf turizminin 96 milyar dolar gibi korkunç bir rakama ulaştığına da dikkat çeken Rahmi Koç, İspanya'da 16.5 milyar dolar iken Türkiye'de sadece 2 milyon dolar olduğunu söyledi. Bunun sebebinin Türkiye'deki büyüklerin golf oynamamasına bağlayan Rahmi Koç, "Dünyada yegane bir şehir var golf kulübü olmayan. Ankara. Bu utanılacak bir olay. Golf çok önemli turizm enstrümanı. Golf oynayanlarda uydurma kaydırma adam bulamazsınız" diye konuştu.
POYD'un gecesinde Rahmi Koç'a Antalya'nın simgelerini içeren seramik bir tablo hediye edildi.
 
 

 
Ruslar 'en yetenekliyi' yarışmaya yollayacak
 
Ünlü CFO’lardan tahmin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ruslar 'en yetenekliyi' yarışmaya yollayacak
Antalya'da bulunan Özel Rus Okulu'nun, öğrenciler arasında düzenlediği ...
Fransız turist doğum gününde by-pass oldu
Antalya'da tatil yapan Fransız turist 72 yaşındaki Odon Dedieu, doğum ...
65 ülkeden 3000 katılımcı Antalya’da buluşacak
Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) raporuna göre, dünyanın 7’nci ...
 
Bandoya kadın eli değecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’na kadın müzisyenler de dahil ...
Başkan Akaydın aşure dağıttı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yavuz Özcan Parkı’nda halka kendi eliyle aşure dağıttı.
Piyano Festivali “Olli Mustonen” ile devam ediyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12’nci Uluslararası Antalya ...
 
Gazeteciler yürüyecek, ooo kitabın tanıtımı yapılacak
Ergenekon tutuklusu Ahmet Şık’ın ‘OOO KİTAP Dokunan Yanar’ kitabının imza ...
Otizimli çocukların at binme sevinci
Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte ...
Kızını kurtaran anne kazada öldü
Antalya'da yayalara yeşil ışık yanarken, kızı 4 yaşındaki Melisa ile yaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva