Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
22 Nisan 2020 Çarşamba - 13:36

Ramazan pidesi fiyatları açıklandı

TÜRKİYE Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında fırınlarda özel pide üretiminin yasaklandığını ve iftara 2 saat kala üretimlerin durdurulacağını söyledi.

Ramazan pidesi fiyatları açıklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin İzmit'te bulunan sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayımlanan genelge ile ramazan ayı içinde fırınlara bazı kısıtlamalar getirildiğini söyleyen Balcı, etli, kıymalı, kuşbaşılı gibi özel pide üretimlerinin yasaklandığını duyurdu. Bakanlığın fırın önlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla iftardan 2 saat önce üretimin durdurulması yönünde karar aldığını söyleyen Balcı, ramazan pidesi fiyatlarını da açıkladı. 

'TEK BİR VATANDAŞIMIZA EKMEK ARATTIRMADIK'

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında büyük çaba gösteren fırıncı esnafına teşekkür eden Balcı, şunları kaydetti: 

"10 Nisan gecesi itibarıyla sokağa çıkma yasağı ile birlikte hafta sonu uygulamasında fırınlarda almamız gereken tedbirler, ilk haftadan itibaren alınmıştır. Daha sonraki haftada bunun daha düzenli olması için konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'mız 16 Nisan'da genelge yaptı. Bu genelge doğrultusunda tüm odalarımız, federasyonumuz ve fırınlarımız geçtiğimiz hafta sonu uygulamasını buna göre gerçekleştirdi. Bu genelgede özellikle bir ilçedeki işletme sahiplerinin o ilçelerdeki fırın olmayan bölgelerde ekmek dağıtımı gerçekleştirmesi gerektiği vurgulanmıştı. Fırınlarımıza yakın mesafelerde yaşayan vatandaşlarımız gelip ekmek alma imkanına sahip olacaklardı. Allah'a şükürler olsun bu geçtiğimiz 2 hafta içerisinde tek bir vatandaşımıza ekmek arattırmadık, ekmeksiz bırakmadık. İlk gün, 10 Nisan gecesi, 'Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren bir durum yok' dedik ve bunu da gerçekleştirdik. Bu uygulamadan dolayı gerekli düzenlemeyi yapan İçişleri Bakanlığı'mıza, fırıncı esnafımıza ve fırın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar göstermiş oldukları hassasiyeti, özellikle ramazan ayında ve bundan sonra da göstermelerini temenni ediyorum. Bugüne kadar gelen genelgeler doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. Bugünden sonra da aynı şekilde devam edeceğiz." 

'İZİN BELGESİNDE YAZAN BÖLGENİN DIŞINA ÇIKMAMALILAR'

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında sokak sokak gezerek, ekmek satışı yapan fırıncıları uyaran Balcı, "En son 16 Nisan'da yayımlanan genelge gereği bir ilçede dağıtım yapan işletme sahibi diğer ilçede dağıtım yapamamaktadır. Genelge bunu gerektiriyor. Bu şekilde dağıtım yapan işletme sahiplere izinsiz dağıtım yapan kişi gibi işlem yapıldı ve yapılacaktır. Bunun altını çizmek istiyorum. Fırıncı esnafımızın mağdur olmaması için izin belgesinde yazan çalışma bölgesinin dışına çıkmaması gerekiyor. İzin belgesi olmayan hiçbir aracın dağıtım yapmaması gerekiyor" diye konuştu. 

ÖZEL PİDE SİPARİŞİ VERİLMESİ YASAK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile birtakım yeni önlemler alındığına dikkat çeken Balcı, şunları söyledi: 

"Bakanlığımızın dün akşam yayınladığı genelge doğrultusunda, özellikle ramazan ayında ramazan pidesinde yapılacak uygulamada, vatandaşımızın iftara yakın saatte fırın önlerinde kuyruk oluşturmaması için birçok önlem aldı. Bunların en başında gelen iki konu var. Vatandaşlarımızın özellikle kıymalı, etli, kuşbaşılı gibi özel pide siparişi vermesi yasaklanmıştır. Yani özel pide yapma siparişleri gerçekleşmeyecektir. Bu fırınlardaki yoğunluğu önlemiş olacak. Diğer bir konu, iftara 2 saat kala fırınlarımızda üretim durmuş olacak. Yani, iftar saatine 2 saat kala fırınlarda pide veya ekmek pişirme işlemi gerçekleşmeyecek. Fakat satışlar devam edecek. Bunun yanlış anlaşılmaması gerekir. Satışlarda bir sıkıntı yok. Satışlarımız devam edecek. Üretim 2 saat önceden son bulmuş olacak. Bu da fırının önündeki kuyruğun, yani vatandaş yoğunluğunun önlenmesini sağlayacaktır. Hazır olan pide ve ekmeği vatandaşımız alıp evine gidecektir. Buna rağmen ufak da olsa bir yoğunluk varsa kesinlikle sosyal mesafe korunacaktır. Bu konuda fırıncı esnaflarımızın da üzerine düşen sorumluluğu geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirmesi gerekir."  

İSTANBUL'DA 300 GRAM PİDE 3 TL 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, ramazan ayında uygulanacak pide fiyatlarını ise şöyle açıkladı: 

"Mübarek ramazan ayında uygulanacak pide fiyatları yalnız ramazan ayına has üretmiş olduğumuz pidenin fiyatları konusunda illerdeki odalarımız bundan yaklaşık 1 ay önce çalışmalarını yaparak bağlı bulundukları esnaf odaları birliklerinden gelen maliyetler konusunda fiyatlarını almış bulunmaktalar. Biz federasyon olarak illerimizde geçen sene azami fiyat 8,5, 9 lira uygulanan kilogram fiyatının bu sene 10 liranın üzerinde olmaması yönünde genelge yapmıştık. Odalarımız da bu genelge çerçevesinde illerinde kendi maliyet hesaplarını yaparak ilgili esnaf odaları birliklerinden, ticaret odalarından fiyatlarını almış bulunmaktadırlar. Buna göre ramazan ayında üretilecek ramazan pidesi, Ankara’da 275 gram 2,5 TL, İzmir’de 300 gram 3 TL, İstanbul’da 350 gram 3 TL, 400 gram 4 TL, Bursa’da 200 gram 2 TL, Kocaeli 370 gram 3,5 TL, Samsun’da 420 gram 4 TL, Sakarya’da 470 gram 4,5 TL’den satılacağını açıkladı. Yani kilosu 9,5 TL'ye tekabül eden fiyatlar. Ramazan ayında üretmiş olduğumuz ramazan pidesi fiyatları bu şekilde gerçekleşecek. Geçen yıla baktığımızda, geçen yıl ile bu sene arasında yüzde 8 ile yüzde 12 arasında bir fiyat artışı söz konusu."  

TURKIYE FIRINCILAR FEDERASYONU GENEL BASKANI HALIL IBRAHIM BALCI, RAMAZAN DOLAYISIYLA SATISA SUNULACAK PIDELERIN GRAMAJINA GORE FIYATLARINI ACIKLADI. FOTOGRAF-DINCER AKBIR-KOCAELI-DHA

İZMİT (Kocaeli), (DHA) 

Etiketler:
 
Koronavirüsü yenen diyabet hastası: Süreci ciddiye alın
 
12 aracın lastikleri delici aletle patlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüsü yenen diyabet hastası: Süreci ciddiye alın
İZMİR’de koronavirüsü yenen diyabet hastası Remzi Gökçen (69), "Bir hata ...
Devrilen traktörün altında kalan çiftçi, toprağa verildi
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, tarlasını sürerken devrilen traktörün altında ...
Ramazan davulcuları artık bahşiş toplayamayacak
TRABZON İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs ile mücadele kapsamında ...
 
Kumar oynatılan kıraathane ve emlakçı dükkanına baskın
BURSA'da, koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemleri ihlal edip kumar ...
Fındık bahçesinde saç tıraşı
ORDU’nun Fatsa ilçesinde Emine Özcüre (52), koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
22 yıllık terzi, muhtarı olduğu mahalle için maske dikiyor
KAYSERİ'nin Talas ilçesinde 22 yıldır terzilik yapan ve 2 dönemdir muhtar ...
 
Yel değirmeni projesiyle bahçesini aydınlattı
SİNOP'ta, koronavirüs salgını nedeniyle 'evde kal' çağrılarına uyup, günlerini ...
Yaz mevsimi için 500 bin çiçek toprakla buluşuyor
MERSİN'de Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MERSİNDEN KOOP) ...
Aynı araçtaki 5 Suriyeli, kuralı bilmediklerini söyledi
KONYA'da otomobilde sosyal mesafe kuralına uymayan Suriye uyruklu 5 kişiye ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva