Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
22 Nisan 2020 Çarşamba - 21:42

Ramazanda korona yasakları

ANTALYA’da koronavirüs önlemleri kapsamında bu Ramazan ayında vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları biraraya getiren her türlü etkinlik ve iftar çadırı yasaklandı. Ramazan davulcuları da evleri dolaşıp, tek tek vatandaşlar ve hanelerden bahşiş toplayamayacak.

Ramazanda korona yasakları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Valiliği İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, Ramazan ayı süreciyle ilgili koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni kararlar aldı. Ramazan ayının gelenekselliği çerçevesinde sürdürülecek davranış ve etkinliklerin koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bugüne dek alınan tedbirlerle azalan sosyal hareketliliği artırabileceği, bu durumun salgınla mücadele ve toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekildi.

İFTAR, SAHUR DAVETLERİ YASAK

Kurul tarafından, Ramazan ayına ilişkin alınan tedbirler şöyle; Ramazan ayı boyunca, Antalya’da vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları biraraya getiren her türlü etkinlik ve iftar çadırları yasaklandı. Özellikle iftar ve sahur vakitleri arasında vatandaşların dışarıya çıkıp sosyal mesafe kuralını göz ardı edebilecekleri değerlendirildiğinden, bu hususta gerekli tüm tedbirler alınacak. İftar ve sahur vakitleri arasında vatandaşların yoğun olarak kullandığı/kullanabileceği caddeler ilgili kaymakamlık ve belediyeler tarafından belirlenerek gerekli durumlarda kapatılacak.

DAVULCULARIN BAHŞİŞ TOPLAMASI YASAK

Ramazan ayı boyunca türbe ziyaretleri kaymakamlıklar ve ilgili kuruluşlarca kısıtlanacak. Ramazan davulcuları ile ilgili kararı; ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları, kaymakamlar yerel yöneticilerle (belediyeler dahil) beraber verecek. Ramazan davulcuları bahşiş almak amacıyla evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi bulaş riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için, Ramazan davulcularının faaliyetleri sonucu alacakları bahşişler, tek tek vatandaşlar/haneler yerine, toplu olarak yerel imkânlarla sağlanacak. Ramazan davulcularının tek tek vatandaşlar ve hanelerden bahşiş toplamaları yasaklandı.

PİDE KUYRUKLARI

İftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla, pide ve ekmek üretiminin yapıldığı fırınlardaki ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerindeki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. Ancak o saate kadar üretilmiş pide ve ekmeklerin satışı devam edecek. Bu işyerleri iftar saatlerinden sonra üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edecek.

TOPLU TAŞIMAYA İFTAR ÖNLEMİ

İftar vakitleri öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak, iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren kaymakamlıklar ve kolluk birimlerince belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak, toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısı artırılacak. Ayrıca, iftar saati öncesinde toplu taşıma araçları ve duraklarında sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar etkin bir şekilde denetlenecek.

MEZARLIKLARA GİRİŞ-ÇIKIŞ AYRI OLACAK

Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü yapılabilmesi için, mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı planlanacak. Arife günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılacak. Sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere de ağırlık verilecek.

YOĞUNLUK OLUŞABİLECEK ALANLAR

Ramazan süresince özellikle cadde ve sokaklarda yoğunluk oluşturabilecek tüm unsurların (seyyar satıcılar, bireysel etkinlikler vb.) oluşturabileceği bulaş riskine karşı denetimler artırılacak. Ramazan ayı öncesi ve süresince alışveriş yoğunluğunun (gıda, tatlı/iftariyelik satışı) artabileceği göz önünde bulundurularak, market ve pazar yerleri başta olmak üzere yoğunluğun artabileceği tüm alanlarda sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin denetimler artırılacak.

BAZI İŞYERLERİ ÇALIŞMA SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Çalışma saatleri hafta içi 09.00-18.00 olarak düzenlenen işyerleriyle ilgili de yeni düzenlemeler yapıldı. Perakende olarak, inşaat malzemesi, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, kozmetik, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kuyum, kırtasiye, otomotiv ve otomotiv yan sanayi ürünleri satan ve son tüketiciye hizmet veren sigorta, emlak, seyahat acentesi vb. diğer işletmeler, hafta içi 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde ve hafta sonlarında kapalı olacak. Bu karar, bünyesinde perakende olarak inşaat malzemesi, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, kozmetik, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satış reyonları bulunan marketlerin bu reyonlarının da, ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için de geçerli olacak.

KASAP, ŞARKÜTERİ, MANAV VE YUFKACILAR AÇIK OLACAK

Sokağa çıkma yasağının olduğu 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri marketler ve bakkalların yanı sıra, kasap, şarküteri, manav ve yufkacılar da 09.00-14.00 saatleri arasında açık olacak. 65 yaş üzeri, 20 yaş ve altında bulunanlar ile engelliler hariç olmak üzere, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın kasap, şarküteri, manav ve yufkacıya gidilebilecek. Aynı saatler arasında kasap, şarküteri, manav ve yufkacılar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

HER İLÇEDE 3 ZİRAİ İLAÇ BAYİİ

Sokağa çıkmanın yasak olduğu gün ve saatlerde, toptan veya perakende gıda maddesi depolaması ve satışı yapılan işyerlerinde mevcut, bozulma riski bulunan malların kontrolünün yapılması ve bozulmasının önlenmesi amacıyla, bu tür işyerlerinin bu konu ile ilgili çalışanları, günde 2 kişiyi geçmemek, kimlik bilgileri işyeri tarafından mahalli kolluk birimine önceden bildirilmek ve bu işyerlerinde kesinlikle satış yapılmaması kaydıyla izin verilecek. Ayrıca kaymakamlıklar tarafından kura yöntemiyle her ilçede günde en fazla 3 zirai ilaç bayisi açık olabilecek. 

AKARYAKIT İSTASYONLARI 23.00’E KADAR AÇIK

Çalışma saatleri hafta içi ve hafta sonlarında 07.00-21.00 arası düzenlenen il genelindeki tüm akaryakıt ve LPG satış istasyonlarının çalışma saatlerinin (sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde kaymakamlıklarca belirlenen nöbetçi istasyonlar dışındakilerin kapalı kalması kaydıyla) 06.00-23.00 olarak değiştirildi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) –

 
Koronavirüsten bugün 117 kişi kaybettik
 
SMA hastası Elena'nın tedavisine koronavirüs engeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli'nde mantar üretimi, aralıksız sürüyor
TÜRKİYE'nin en büyük kültür mantarı üretim merkezlerinden Antalya'nın ...
Traktörle ağaç arasına sıkıştı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde kontrolden çıkan traktör ağaca çarpıp durdu. ...
Finike SYDV'ye 2 bin başvuru
FİNİKE Kaymakamı Ergün Baysal, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ...
 
'Korona'ya karşı flüt konseri
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları, ...
'Koronavirüs' sanat üretimini artırdı
DÜNYAYI etkisi altına alan, binlerce insanın da ölümüne neden olan koronavirüs ...
CHP'den Atatürk Anıtı'na çelenk
CHP Serik İlçe Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ...
 
Karantinadaki Demet: Burası 5 yıldızlı otel gibi
AKDENİZ Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli Baz, koronavirüs ...
Üçüz kız kardeşlerin 23 Nisan kutlaması
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yaşayan üçüz kız kardeşler, 23 Nisan'ı erken ...
Pazar yerinde alışveriş kuyruğu
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde çarşamba günü kurulan pazara girmek isteyenler ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva