Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
10 Ocak 2022 Pazartesi - 15:40

Rektör Özkan: Tarımın stratejik önemi her geçen gün artıyor

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde Türkiye'de tarımsal eğitim-öğretiminin 176. yıl dönümü kutlandı. Tarımın stratejik öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Rektör Özkan, sürdürülebilir, verimli ve akıllı tarım için üniversitelerin öncü olması gerektiğini belirtti.

Rektör Özkan: Tarımın stratejik önemi her geçen gün artıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Türkiye'de tarımsal eğitim-öğretiminin 176. yıl dönümü dolayısıyla AÜ Ziraat Fakültesi ve Antalya Ziraat Odası iş birliği ile program düzenlendi. AÜ Tören Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törenin ardından program Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda devam etti. Törene AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gökhan Karaca, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Dursun Büyüktaş, sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ÜNİVERSİTELER ÖNCÜ OLMALI

Açılış konuşmasına Türkiye'de tarımsal eğitim-öğretiminin 176. yıl dönümünü kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, tarımın stratejik öneme sahip olduğunu, dünya nüfusunun giderek artması, kaynakların azalması ve son dönemde yaşanan pandemi sebebiyle tarımsal üretimin öneminin her geçen gün daha da iyi anlaşıldığını vurguladı. Tüm dünyada önemli gündem başlıklarından biri haline gelen tarımsal üretim için tarım politikalarının güncellenmesi gerektiğini belirten Rektör Özkan, tarımın çok daha verimli sürdürülebilir ve akıllı olması gerektiğini ve üniversitelerin bu konuda öncü olması gerektiğini söyledi.

TEKNOLOJİ TARLAYA İNMELİ

Tarımsal öğretimin bu bereketli topraklara daha çok bereket katabilmenin anahtarı olduğunu belirten Rektör Özkan, "Çünkü daha çok verim alabilmek ve bunu sürdürülebilir yapabilmek ancak teknolojinin geliştirilmesi, modern tarım tekniklerinin tarlaya indirilmesi ile mümkün olabilir. Üniversitemiz Ziraat Fakültemiz ile ülkemizde tarımda modernizasyonun hızlanması için çok önemli bir destek vermiştir. 176 yıllık tarımsal eğitim ve öğretimin son 39 yılına Ziraat Fakültemiz katkı sağlamıştır. Bundan sonrası için de fakültemizin hem tarımsal üretimi yönlendirecek donanımlı ziraat mühendislerin yetişmesi hem de ürüne dönüşebilen ve toplumun hizmetine sunulabilen bilimsel araştırmalarla tarımda modernleşmede anahtar rol oynayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

MODERN ÜRETİM TEKNİKLERİNİN KULLANILMASI ZORUNLU

Günümüzde yaklaşık 8 milyara ulaşan dünya nüfusunun 2050 yılında 9.5 milyara ulaşması beklendiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, bu nüfusu besleyebilmek için tarımsal üretimin bu süreçte en az yüzde 50 oranında arttırılması gerektiğini söyledi. Hızlı nüfus artışına karşın tarımsal üretimin önünde küresel ısınma kuraklık, şehirleşme ve toprakların çoraklaşması gelecekte tarımsal üretimin olumsuz şekilde etkileyeceğini belirten Prof. Dr. Erkan, gelecekte tarımsal üretimi tehdit edecek olumsuz şartlarda artan dünya nüfusunu besleyebilmek ve küresel rekabette öne geçebilmek için modern üretim tekniklerinin kullanılmasının zorunlu hale geleceğini ve bu noktada tarımsal üretim yönlendiren ziraat mühendislerinin aktif rol oynayacağını ifade etti.

ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Ziraat Fakülteleri olarak gelecekte tarımsal üretimin önündeki tüm bu sorunları aşmak ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak öğrencilerimizi geleceği yönelik ve daha donanımlı ziraat mühendisleri olarak hazırlayabilmek için ders müfredatlarımızı sürekli güncelliyoruz. Bu amaçla Türkiye'deki ziraat fakülteleri arasında ilk olarak uygulamaya koyduğumuz mentorluk programı da öğrencilerimizin sorunları anlama ve çözüm önerileri üretilmelerine katkı sağlamaktadır. Yine bu bağlamda fakültemizde 30 günlük yaz stajı yerine bir dönemlik (6 ay) staj uygulamasına geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

TARIMIN GELECEĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE EMANET

Tarım üretimi ve tarım öğretimi konularında bilgiler paylaşan Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Dursun Büyüktaş, tarım üretimini buğday örneği üzerinde anlatarak buğdayın üretim ve tüketim oranlarını aktardı ve yerli üretime ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. 45 farklı üniversitede Ziraat Fakültesi olduğunu söyleyen Dursun Büyüktaş, ziraat fakültelerindeki bölümlerin yerleşme istatistiklerini vererek öğretiminde akreditasyon sürecinin önemine değindi. Türkiye'nin daha iyi noktalara gelmesinin ziraat mühendislerinin daha iyi eğitim alması ile mümkün olduğunu söyleyen Ziraat Fakültesi Öğrencisi Emine Doğan ise “Bizler aldığımız iyi eğitim ile ülkemizde tarımsal üretimin arz ve kalitesini yükseltecek aynı zamanda dünyada ülkemizin tarımını ön sıralara taşımak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin müzik dinletisi ile renk kattığı program, meslekte 30. yılını tamamlayanlara plaket takdimi ile son buldu.

HER YIL GELENEKSEL OLARAK KUTLANAN TURKIYE'DE TARIMSAL EGITIM-OGRETIMININ 176. YIL DONUMU DOLAYISIYLA AU ZIRAAT FAKULTESI VE ANTALYA ZIRAAT ODASI IS BIRLIGI ILE PROGRAM DUZENLENDI. (MUSTAFA ERKAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

HER YIL GELENEKSEL OLARAK KUTLANAN TURKIYE'DE TARIMSAL EGITIM-OGRETIMININ 176. YIL DONUMU DOLAYISIYLA AU ZIRAAT FAKULTESI VE ANTALYA ZIRAAT ODASI IS BIRLIGI ILE PROGRAM DUZENLENDI. (DURSUN BUYUKTAS) (FOTO:ANTALYA-DHA)

HER YIL GELENEKSEL OLARAK KUTLANAN TURKIYE'DE TARIMSAL EGITIM-OGRETIMININ 176. YIL DONUMU DOLAYISIYLA AU ZIRAAT FAKULTESI VE ANTALYA ZIRAAT ODASI IS BIRLIGI ILE PROGRAM DUZENLENDI. (CENGIZ TOKAR - HAKAN KARACA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

HER YIL GELENEKSEL OLARAK KUTLANAN TURKIYE'DE TARIMSAL EGITIM-OGRETIMININ 176. YIL DONUMU DOLAYISIYLA AU ZIRAAT FAKULTESI VE ANTALYA ZIRAAT ODASI IS BIRLIGI ILE PROGRAM DUZENLENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Burdur'da deveye katarakt ameliyatı
 
Çağatay Enes kimdir ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi'nin hedefinde Nobel var
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, tıp fakültesinin ...
Okullar tatil edilecek mi?.. En yetkili ağız cevap verdi
MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ara verilmeyeceğini ...
Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğrenci eyleminin iç yüzü...
Akdeniz Üniversitesi’nde, bazı öğrencilerin, ‘Ekonomik krize dikkat çekmek ...
 
Rektör Özkan: Sağlık turizminde yükselişteyiz
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, AÜ Hastanesi'nde ...
Sendika mağduru personele müjdeyi rektör verdi
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde yetkili sendikalar arasındaki anlaşmazlık ...
AÜ Ziraat'e, 15 bin liraya 15 milyon liralık merkez
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesi ...
 
AÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası
AKDENİZ Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Rektör Prof. Dr. Özlenen ...
'Pitaya Yetiştiriciliği Üzerinde Araştırmalar' projesinin çıktıları paylaşıldı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi'nin TÜBİTAK destekli 'Subtropik ...
AÜ'de Barış Manço ile Bir Gün etkinliği
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi ve Akdeniz Reklamcılar Derneği, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva