Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
11 Kasım 2021 Perşembe - 12:18

Rektör Özkan: Ülke adına güzel işlere imza attık

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen 43. Ulusal Kurultayı'na katıldı.

Rektör Özkan: Ülke adına güzel işlere imza attık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen 43. Ulusal Kurultayı'na katıldı. Serik ilçesi Belek turizm merkezinde bir otelde düzenlenen kurultayın açılışına Rektör Özkan'ın yanı sıra Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Dr. İbrahim Vargel, yönetim kurulu üyeleri, cerrahlar ve asistan hekimler katıldı.

KUŞAKLAR BULUŞMASI

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan yaptığı konuşmada mesleğe başlamasının üzerinden 20 yıl geçtiğini belirterek, "İlk katıldığım toplantıdaki heyecanımı bugün gibi hatırlıyorum. Bugün burada asistan kardeşlerimizin gözlerinde de aynı heyecanı görmek, bende emeği olan ustalarımı, değerli hocalarımı burada görmek beni duygulandırdı" dedi. Plastik cerrahi branşını tercih etmesinde yaratıcılığını kullanabilme özgürlüğünün diğer tüm branşlardan çok daha fazla olmasının etkili olduğunu anlatan Rektör Özlenen Özkan, "Şanslıydım. Ömer Özkan ile güzel bir ekip olduk ve ülke adına güzel işlere onun önderliğinde imza attık. 20 yılda mikro cerrahinin gelişimine, kompozit doku transplantasyonun keşfine hep beraber tanıklık ettik ve bazılarının öncüsü olduk" şeklinde konuştu.

ARTIK FARKLI YÖNLERDEN BAKMA ZAMANI GELDİ

İçinde fizyoloji, immünoloji, rejeneratif tıp, doku mühendisliği gibi çok farklı ve geniş alt dallar barındıran plastik cerrahinin hekimlerin yaratıcılığı, donanımı ve bilgisi ile farklı noktalara taşınabileceğini vurgulayan Rektör Özkan, buna karşın kendisini son zamanlarda düşündüren ve rahatsız eden birkaç hususu sıraladı. Rektör Özkan, şunları söyledi:

"Plastik cerrahinin gittikçe sıkıştığını, inovasyonların çok büyük olmadığı hissi var bende. Makalelere bakıyorum. Beni şaşırtan, heyecanlandıran çok az çalışma var. Hem mikro cerrahide, hem estetik cerrahide maalesef çok küçük nüanslardan bahsediliyor çoğu zaman. Artık farklı yönlerden bakma zamanı geldi. Gelecek researchte. Researche ağırlık vermemiz gerekiyor. Hatta bunda geç bile kalıyoruz."

Rektör Özkan, bir diğer kendisini rahatsız eden konunun ise diğer branşlardan yapılan ihlaller olduğunu söyledi. Rektör Özkan, "Bu noktadan sonra yapılacak şey, yaptığımız işin sonuçlarının ne kadar önemli ve hayati olduğunu, bunun için ciddiyetle uzun bir eğitim alınması gerektiğini tüm taraflara anlatmak. Ayrıca bu sırada yaptığımız işin niteliğini, gözle görülür farklar yaratarak taraflara kabul ettirmek, bunu yaparken de dik durmak, onurlu ve etik davranmak ve mutlaka birlik olmak zorundayız. Doğru hedefler koyarsak, doğru materyaller kullanarak doğru yoldan gidersek, ben plastik cerrahinin ve plastik cerrahların dünyayı değiştirebileceğini biliyorum" dedi.

DERNEĞİN 60'INCI YIL GURURU

Pandemi nedeniyle 42. Kurultay'ı online olarak yaptıklarını söyleyen Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Dr. İbrahim Vargel, kurultayın 9 kardeş derneğin de katkılarıyla konsorsiyum olarak ilk kez gerçekleştirildiğini ve 60 yılda derneğe emek verenlere teşekkür etti. Vargel, hekimlerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara getirilecek çözümlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Bilimsel İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Tosun da 60. yıl coşkusu ile birlikte toplantıyı düzenlediklerini ve toplantıların yapılacağı salonların isimlerine Prof. Dr. Halit Ziya Konuralp, Prof. Dr. Cihat Borçbakan, Prof. Dr. Hilmi Gürsel hocaların isimlerini vererek andıklarını söyledi. Plastik Cerrahide Eğitim ve Gelişim Vakfı adına Prof. Dr. Yağmur Aydın da vakıf ile ilgili bilgiler paylaşarak 2017 yılında kurulduklarını ve vakfın amacının plastik cerrahi eğitimini geliştirmek ve plastik cerrahideki gelişmeleri destekleyecek adımlar atmak olduğunu söyledi.

CUMHURİYET ÇINARI MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ ANILARINI ANLATTI

10 Kasım Özel Oturumunda Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven Dinç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde yapılan sağlık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Aynı oturumun devamında cumhuriyet çınarı Muazzez İlmiye Çığ, uzaktan bağlantı yoluyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili anılarını katılımcılarla paylaştı. 108 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ'ın anlattıkları katılımcıları duygulandırdı. Kurultay 14 Kasım'a kadar alanında uzmanların konuşacağı eğitimler ve katılımlarla devam edecek.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, TURK PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI DERNEGI TARAFINDAN DUZENLENEN 43. ULUSAL KURULTAYI'NA KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, TURK PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI DERNEGI TARAFINDAN DUZENLENEN 43. ULUSAL KURULTAYI'NA KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, TURK PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI DERNEGI TARAFINDAN DUZENLENEN 43. ULUSAL KURULTAYI'NA KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, TURK PLASTIK REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI DERNEGI TARAFINDAN DUZENLENEN 43. ULUSAL KURULTAYI'NA KATILDI.(IBRAHIM VARGEL)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Dünyanın en erken doğan bebeği, rekorlar kitabına girdi
 
'Yemeğine uyku ilacı atıp 4 çocuğuyla evden kaçtı' iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Organ Bağışı Farkındalık Festivali düzenlendi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde Organ Bağışı Farkındalık Festivali ...
Lösemiyi yendiler, çocuklara umut oldular
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, LÖSEV Antalya İl ...
Rektör Özkan, AKBÖHONDER kahvaltısına katıldı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Böbrek ...
 
Rektör Özkan: Hastalarımıza umut olmak için gece gündüz çalışıyoruz
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 3-9 Kasım Organ ...
BAÜB'ün ilk yüz yüze toplantısı AÜ'de yapıldı
BÖLGE üniversitelerin güçlerinin birleştirilmesinin amaçlandığı Batı Akdeniz ...
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde 17 Akdenizli
STANFORD Üniversitesi tarafından her yıl açıklanan Dünyanın En Etkili ...
 
AÜ'de göç tarihi paneli çevrimiçi yapıldı
AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) Berlin Education and Consulting'in desteği ...
Geleneksel Cumhuriyet Sergisi açıldı
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 19'uncusu ...
Kazada hayatını kaybeden doktor için anma töreni
ANKARA Şehir Hastanesi'ndeki nöbetinden çıkıp eve gittiği sırada trafik ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva