Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
14 Kasım 2021 Pazar - 11:00

Rektör Özkan'dan 3 dev proje; Laboratuvar, otel ve otopark

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, göreve başladıktan sonra 3 önemli projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

Rektör Özkan dan 3 dev proje; Laboratuvar, otel ve otopark
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akıllı ilaç, aşı, gen ve organ üretme çalışmaları yapılacak laboravutara, ABD'den 2 bilim insanı tersine beyin göçüyle geliyor. Hastanenin en önemli sorunlarından otopark sıkıntısını ortadan kaldırmayı amaçlayan Prof. Dr. Özkan, 1797 araçlık 3 katlı otoparkın temelini atacak. Türkiye'nin dört bir yanından tedavi olmaya gelen hasta yakınlarının konaklamada zorluk çekmesi nedeniyle kampüs içerisine otel yapılıyor.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, göreve başladığı günden itibaren eğitim, bilim ve halkın memnun olacağı uygulamaların hayata geçirilmesini amaç edindiklerini anlattı. En iyi eğitimi vermek için yeni reformların hazırlığını yaptığını aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2022'de Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencileri daha çok sahaya hazırlayan gerçekçi uygulamayla teoriğin harmanlandığı eğitimde yenilik yapacaklarını söyledi. Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi'ne yeni laboratuvar, hasta konuk evi oteli ve otopark projelerini yapmaya başladıklarını belirterek, tüm detayları DHA'ya anlattı.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, GOREVE BASLADIKTAN SONRA 3 ONEMLI PROJESINI HAYATA GECIRMEK ICIN HAREKETE GECTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKILLI İLAÇ, AŞI, GEN VE ORGAN ÜRETME ÇALIŞMALARI

Prof. Dr. Özlenen Özkan, rektör olarak ilk yapmak istediği şeyin yeni bir laboratuvarın kurulması olduğunu anlattı. Prof. Dr. Özkan, “Akıllı ilaç ve aşı üretmeyi amaçladık. Uzun vadede kanser aşısı yapmayı amaçlıyoruz. Gen tedavileri yapıp, organ üreten çalışmalar yapacağız. ABD, Ankara ve İstanbul'dan bilim insanları geliyor. Yurt dışından 2 kişi olmak üzere yaklaşık 5-6 bilim insanını üniversitemize kazandıracağız. Herkesin iş bölümü belli. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu çalışmalar tıp geleceği için çok önemli. 1-2 sene içerisinde bunu tamamlayacağız. Hep güzel şeyler hayal ettik ve bunları gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

'İNSANLARA FIRSAT VERMEK ÖNEMLİ'

Bazı bilim insanlarının yurtdışına göç halinde olduğunu belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, kurulacak laboratuvarla yurt dışından 2 bilim insanını Türkiye'ye getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Prof. Dr. Özkan, “Muhteşem bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlara fırsat vermek önemli. Ben bilim insanlarını çekebilirsem onların tsunami gibi geleceğini düşünüyorum. Devlet büyüklerine laboratuvar konusunu ilk ilettiğimde gerçekçi bulup desteklediler. Bir şekilde örneklerin daha da çoğalacağını düşünüyorum. Çoğalırsa da Türkiye'nin çok daha iyi noktada olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

HEM SAĞLIK TURİZMİ HEM DE HASTA YAKINLARI OTELDE KONAKLAYABİLECEK

AÜ Hastanesi'nin birçok başarılı operasyona imza attığını hatırlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin dört bir yanından tedavi olmaya gelindiğini anlattı. Bazı hasta yakınlarının konaklamada zorluk çektiğini belirten Prof. Dr. Özkan, eski diş hekimliği fakültesi binasını otele çevireceklerini duyurdu. Prof. Dr. Özkan, “Uzun süre kanser, organ nakli, yanık gibi tedavi alan hastalar var. Yakınları maalesef sandalyenin üzerinde aylarını geçiriyor. Bizim amacımız cüzi miktarda, kar elde etmeden, insani koşullarda onları konaklattırmak istiyoruz. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi özellikle tıp alanında dünyada bir marka. Sağlık turizmi adına adımlar atacağız. Onları daha iyi şartlarda konaklattırmak istiyoruz. Üniversitemiz kazansın istiyoruz. Sağlık turizmi için yurtdışından gelen hastaların konaklama fiyatı daha farklı olacak. Yapılacak otelde Turizm Fakültesi öğrencilerimizin uygulama merkezi ve staj alanı olacak. Yaklaşık 3-4 ay içerisinde bu projemizi hayata geçirmeyi umut ediyoruz" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, GOREVE BASLADIKTAN SONRA 3 ONEMLI PROJESINI HAYATA GECIRMEK ICIN HAREKETE GECTI. (OTOPARK)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

1797 ARAÇLIK 3 KATLI OTOPARK YAPILIYOR

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 1797 araçlık 3 katlı otopark yapacaklarını söyledi. Prof. Dr. Özkan, “Son dönemde hastanemize gelen hastaların en büyük problemleri arasında otopark sorunu vardı. Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi'yle 13 bin 186 metrekare alan üzerine katlı otopark yapacağız. Gözü yormayan, üniversitenin çehresini bozmayan, estetiğe de önem verdiğimiz bir otopark olacak. Yüzde 40'ını Büyükşehir Belediyesi, yüzde 60'ını biz yapacağız. En geç 1 yıl içerisinde biteceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'ARKAMDAN GÜZEL ŞEYLER KONUŞULSUN'

Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Sonuçta hiçbirimiz hiçbir yerde sonsuza kadar kalmıyoruz. Gittiğimiz zaman arkamdan güzel şeyler konuşulsun, yaptığım işleri ben de göreyim ben de mutlu olayım. Gurur duyulmasa bile bir şekilde eğer yaptığım işler işe yarıyorsa bu da görülmüyorsa önemli değil. İnşallah yaptığımız projeler işe yarar. Birçok insan benim adımı zikretmeden bile Allah razı olsun diyebiliyorsa tek amacım bu" dedi.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Ufuk Akyol'un fibula kemiği kırıldı
 
Covid-19’un merkez üssü değişiyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalya 15 Kasım 2021 Pazartesi 15:18

Hastanenin en büyük sorunu olan otoparkın çözüme kavuşmasını sağlayacağınız için gerçekten tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
PEKI UNIVERSIYE BATI TARAFINDAKI BINALAR? 15 Kasım 2021 Pazartesi 13:55

ANTALYALI BI INSAAT FIRMASI MILYONLARCA DOLARA DEVLETTEN YER ALMIS VE UNIVERSITE DIBINE MILYONLUK DAIRELER YAPMIS BU YERLER NASIL SATILDI NASIL ALINDI KIMLER ARACLIK ETTI

Yorumu oyla      0      0  
okur 15 Kasım 2021 Pazartesi 10:20

otelde kalacak parası olmayan yine parklarda arçalarında yatmaya devam edecek. vatandaş zengin olsa zaten özel hastaneye gider.

Yorumu oyla      0      0  
taş 14 Kasım 2021 Pazar 20:30

Dışardan gelenler yazları bahçelerde yatıyorlardı,insanlar araç içlerinde geceliyorlardı,otel sorunu çözer.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meyer: Türk toplumu son yıllarda kendi başarı hikayesini yazdı
AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) ev sahipliğinde Türkiye ve Almanya'dan akademisyenlerin ...
Rektör Özkan madalyalı sporcularla bir araya geldi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İtalya'da düzenlenen ...
O bir dekan...
ERZİNCAN Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı ...
 
Uluslararası Türk Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu başladı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde düzenlenen XII. Uluslararası ...
Rektör Özkan: Ülke adına güzel işlere imza attık
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türk Plastik ...
Organ Bağışı Farkındalık Festivali düzenlendi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde Organ Bağışı Farkındalık Festivali ...
 
Lösemiyi yendiler, çocuklara umut oldular
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, LÖSEV Antalya İl ...
Rektör Özkan, AKBÖHONDER kahvaltısına katıldı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Böbrek ...
Rektör Özkan: Hastalarımıza umut olmak için gece gündüz çalışıyoruz
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 3-9 Kasım Organ ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva