Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
1 Temmuz 2016 Cuma - 15:51

Rektör adaylarından projeler

AKDENİZ Üniversitesi'nin 7 rektör adayı, 12 Temmuz Salı günü yapılacak rektörlük seçimlerine az bir süre kala projelerini öğretim üyeleri ve kamoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Rektör adaylarından projeler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü için isim sıralamasına göre Prof. Dr. Hüseyin Basım, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. İsmail Boztosun, Prof. Dr. Muharrem Certel, Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Prof. Dr. Nevzat Çevik adaylığını açıkladı. 12 Temmuz Salı günü yapılacak seçimde, yaklaşık 1150 akademisyen oy kullanacak. Seçim takvimi, en çok oy alan 6 adayın isminin YÖK'e gönderilmesi, YÖK'ün de 3 ismi Cumhurbaşkanı'na sunması, Cumhurbaşkanı'nın da bu isimlerden birini rektör atamasıyla son bulacak. Uzun süredir çalışmalar yürüten 7 aday, rektör seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projelerini de kamuoyu ile paylaştı.

Rektör adayları, seçilip atanmaları halinde hayata geçirmeyi planladıkları projelerini öğretim üyeleri ve kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

PROFESÖR CERTEL

Adaylar arasındaki Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Certel, Akdeniz Üniversitesi'nde üslendiği farklı idari görevlerinin dışında, geliştirdiği projelerle de önemli Ar-Ge çalışmalarına öncülük ettiğini ve üniversite-sektör işbirliğinin başarılı örneklerinde imzasının olduğunu söyledi.

Benim bu üniversitede güzel şeyler olması için yapabileceğim çok şey var" diyen Prof. Dr. Certel, “1982'de kurulan Akdeniz Üniversitesi'ni çeyrek asırdır tanıyorum. Akademik hayatımın neredeyse tamamına yakını Akdeniz Üniversitesi'nde geçti. Akdeniz Üniversitesi benim hayatım. Sevincim, üzüntüm, gururum, onurum. Akdeniz Üniversitesi'ni çok daha iyi bir noktaya taşımanın bir anlamda boynumun borcu olduğu inancıyla adaylığa karar verdim" diye konuştu.

Ana hedefinin Akdeniz Üniversitesi'nin kurumsallaşması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Certel, “Akademik başarıyı da, uluslararasılaşmayı da, kadro dağıtımında adalet ve liyakati da ancak bu zemin stünde inşa edebiliriz. Akdeniz Üniversitesi'nin tüm çalışanları kendilerine değer verilen, huzurlu, motivasyonu yüksek bir çalışma ortamını hak ediyor. Kurumsallaşmayla hepimizin özlediği bu ortamı elbirliği ile sağlayacağız" şekilnde konuştu.

“El ver Akdeniz" sloganıyla yola çıkan Prof. Dr. Certel, görüştüğü öğretim üyelerinin en çok talep ettiği şeyin bürokrasinin azaltılması olduğunu söyledi.

PROFESÖR KILIÇ

Bir yıla yakın bir süredir sürdürdüğü adaylık sürecinde meslektaşlarına "Akdeniz Vizyonu" olarak isimlendirdiği yönetim anlayışını ve hedeflerini anlattığını açıklayan Hukuk Fakültesi, Hukuk Felsefesi ve Sosyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, “Meslektaşlarımın katkı ve paylaşımları da bu vizyonun daha da iyiye doğru yönelmesine ve gelişmesine imkan sağladı. Akdeniz Vizyonu'nu ortaya koyarken asla tamamlanmış, mutlak bir program olarak düşünmedik. Aksi halde vizyonumuzun temel ilkelerinden biri olan katılımcılıkla ters düşmek olurdu. Bu ilke doğrultusunda süreç içerisinde akademisyen arkadaşlarımın talep, öneri ve kimi zaman da şikâyetleri ile şekillenen bir yönetim stratejisi oluşturuyoruz. Rektörlük vazifesi ile teşrif edilmem durumunda da aynı anlayışla, konuşmaktan çok dinleyerek bu görevi gerçekleştirmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

Yüksek potansiyele sahip bir üniversitenin mevcut durumunun ancak yönetsel sorunlarla açıklanabileceğini kaydeden Prof. Dr. Kılıç,

"Üniversitemiz, idare-i maslahatçı ve otoriter yönetim anlayışları altında bunalmış durumda görünmektedir. Bu nedenle özgürlük, katılımcılık, demokrasi, erişilebilirlik, saydamlık, akran yönetimi ve liyakat ilkeleri çerçevesinde bir akademik liderlikle üniversitemize soluk aldırmak ilk hedefim olacak" dedi.

Kent ve üniversite ortaklığının hem kentin hem de üniversitenin sosyo- ekonomik düzeyinin yükselmesini sağladığını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, şunları anlattı:

“Her üniversite, içinde yer aldığı kentin imkanlarından en iyi şekilde yararlanmak ister. Kentler de iyi bir üniversiteye sahip olma ve bir üniversite kenti olmanın avantajlarından olabildiğince yararlanma peşindedir. Ancak bu amaca ulaşabilmek için insan kaynağına yönelik önemli yatırımlar yapmak ve işbirliğini etkin kılmak gerekmektedir. Kent bir entelektüel agora olmanın gerekliliklerini yerine getirmediği sürece üniversiteden beklediği verimi alamaz. Üniversite de kentle arasına duvar ördüğü sürece kentin sunabileceği imkanlardan yararlanamaz. Ben Antalya'da karşılıklı yapıcı adımların atılacağı bir dönemin başladığını düşünüyorum."


AKDENIZ UNIVERSITESI'NIN 7 REKTOR ADAYI, 12 TEMMUZ SALI GUNU YAPILACAK REKTORLUK SECIMLERINE AZ BIR SURE KALA PROJELERINI OGRETIM UYELERI VE KAMOYU ILE PAYLASMAYA DEVAM EDIYOR. (MUHARREM KILIC) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - 
 

 
Üniversite hastanesine son teknoloji sistem
 
CHP'den kardeş mahalleler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite hastanesine son teknoloji sistem
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Aptio Otomasyon Sistemi düzenlenen ...
Manavgat'a 89 mavi bayrak
MANAVGAT Kaymakamı Nazmi Günlü, ilçenin 89 mavi bayrakla Türkiye'nin en ...
Kemer'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
 
Doğan: Bu davayı kapatamayacaksınız
ANTALYA'da adliye önünde bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik Büyük Birlik ...
Bahçe tasarlayan öğrencilere ödül
EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Le: Notre Institue ve Akdeniz Üniversitesi ...
Kanser hastalarına psikolojik destek
ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği İdari Sorumlusu ...
 
Türk Telekom 10 gündür bir kabloyu onarmadı
Türk Telekom Antalya’da sınıfta kaldı. 21 Haziran’da bir kamyonun kopardığı ...
Kumluca yangınında elektrik hattı şüphesi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Erentepe Mahallesi ve Adrasan'daki iki ...
Kaş'ta deniz dibi temizliği
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Balıkçı Barınağı'nda deniz temizliği yapıldı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva