'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
28 Mart 2023 Salı - 11:05

Restoran ve lokantalarda iftar sofrası boş kaldı

FİYATLARDAKİ yükseliş ramazan menülerine de yansıdı. İstanbul'un birçok semtinde restoran ve lokantaların iftar saatinde boş olması dikkat çekti. İftar menülerindeki fiyatları yüksek bulanlar, iftar için evlerini tercih etti.

Restoran ve lokantalarda iftar sofrası boş kaldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ramazan ayıyla birlikte restoran ve lokantalar iftar menüleri hazırladı ancak İstanbul'da restoranlar eski günlerini arıyor. Önceki ramazanlarda rezervasyonla yer bulanabilen lokanta ve restoranlar boş kaldı. Esnaf maliyetlerin artışının menülere yansıdığını bu nedenle restoran ve lokantaların boş kaldığını belirtti. Bazı restoran sahipleri ise, iftar menülerindeki fiyatları özellikle düşük tutarak, müşteri çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

"İLK GÜN TÜM MASALAR BOŞTU" 

Bakırköy'de bir restoranın çalışanı Umut Karabulut, maliyetlerle birlikte iftar menülerindeki fiyatların da arttığına dikkat çekerek, "Bu seneki Ramazan ayında müşteri sayısı, geçen seneye göre azaldı. İşler şu an için kötü. Bu sene fiyatlar, geçen seneye göre daha çok yükseldi. Et pahalı ve alınmıyor. Esnaf satış yapamıyor ve para kazanamıyor. Şu an için işlerin çok düşük olduğunu söyleyebilirim. Ramazan ayının ilk gününde masaların tamamı boştu. Bakırköy ilçesinde sadece bizim restoranımızda değil, çoğu yerde boştu. Burada 15 kişi çalışıyor. Geçen seneye göre iftar menü fiyatlarımız arttı fakat bunun malzeme fiyatlarından kaynaklı olduğunu söyleyebilirim. Malzeme almakta zorlanıyoruz" diye konuştu. 

"EVDE YEMEK YEMEYİ TERCİH EDİYORLAR" 

Beyoğlu'nda restoran sahibi Orhan Boğdaycı, bu Ramazan'da geçen yıla göre işlerin daha durgun olduğunu belirterek, "Artan maliyetler fiyatları çok yükseltti. Bu durgunluğun da fiyatlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Et ürünlerinde ise ekstra bir yükseliş oldu. İnsanların alım gücünün düşmesinden dolayı, müşteri restorana gelmekte zorlanıyor. Bir etin kilosu 250-300 TL olmuş ve insanlar burada yemek yemekte zorlanıyor. Bu yüzden insanlar genelde evde yemek yemeyi tercih ediyorlar" dedi. 

Yine Beyoğlu'nda işletme sahibi Haydar Müjde ise, "Ete neredeyse her gün zam geliyor. Üç gün önce kilosuna 20 TL zam geldi. Biz bu zammı vatandaşa yansıtamıyoruz. Müşteriye bu zammı yansıttığımız zaman, bize yakınıyor. Ete her gün zam gelse bile biz işletme olarak, yılda bir kez zam yapıyoruz. Zamlardan dolayı talep de azaldı. Turizm bölgesi olduğu için sadece turistler bizi tercih ediyor. Oteller boş, İstanbul depremi de insanları korkutuyor ve gelmiyorlar. İlk gün akşam 5 kişi iftar yaptık. Her şeye yüzde 200-300 zam yapılırken, biz yüzde 10-20 zam yaptık. Biz müşteriye zammı yansıtamıyoruz. Müşteri zam yapılınca hemen etkileniyor" şeklinde konuştu. Vatandaşlar da fiyatların yüksek olmasından dolayı lokanta ve restoranlara gitmediklerini belirtti.

İstanbul'da iftar menü fiyatları ilçe ve restoranlara göre farklılık gösterirken fiyatlara geçen yıla oranla yüzde 100'e yakın zam geldiği belirtiliyor.

FIYATLARDAKI YUKSELIS RAMAZAN MENULERINE DE YANSIDI. ISTANBUL'UN BIRCOK SEMTINDE RESTORAN VE LOKANTALARIN IFTAR SAATINDE BOS OLMASI DIKKAT CEKTI. IFTAR MENULERINDEKI FIYATLARI YUKSEK BULANLAR, IFTAR ICIN EVLERINI TERCIH ETTI. ESNAF IFTAR MENULERININ YUKSEK OLMASININ ARTAN MALIYETLERDEN KAYNAKLANDIGINI SOYLUYOR. RESTORAN SAHIBI ORHAN BOGDAYCI, "BU SENE BIRAZ DAHA DURGUNUZ. BU DURUMUN FIYATLARDAN KAYNAKLI OLDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI. FOTO: EMRE AKAR-ISTANBUL-DHA

FIYATLARDAKI YUKSELIS RAMAZAN MENULERINE DE YANSIDI. ISTANBUL'UN BIRCOK SEMTINDE RESTORAN VE LOKANTALARIN IFTAR SAATINDE BOS OLMASI DIKKAT CEKTI. IFTAR MENULERINDEKI FIYATLARI YUKSEK BULANLAR, IFTAR ICIN EVLERINI TERCIH ETTI. ESNAF IFTAR MENULERININ YUKSEK OLMASININ ARTAN MALIYETLERDEN KAYNAKLANDIGINI SOYLUYOR. RESTORAN SAHIBI ORHAN BOGDAYCI, "BU SENE BIRAZ DAHA DURGUNUZ. BU DURUMUN FIYATLARDAN KAYNAKLI OLDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI. FOTO: EMRE AKAR-ISTANBUL-DHA

FIYATLARDAKI YUKSELIS RAMAZAN MENULERINE DE YANSIDI. ISTANBUL'UN BIRCOK SEMTINDE RESTORAN VE LOKANTALARIN IFTAR SAATINDE BOS OLMASI DIKKAT CEKTI. IFTAR MENULERINDEKI FIYATLARI YUKSEK BULANLAR, IFTAR ICIN EVLERINI TERCIH ETTI. ESNAF IFTAR MENULERININ YUKSEK OLMASININ ARTAN MALIYETLERDEN KAYNAKLANDIGINI SOYLUYOR. RESTORAN SAHIBI ORHAN BOGDAYCI, "BU SENE BIRAZ DAHA DURGUNUZ. BU DURUMUN FIYATLARDAN KAYNAKLI OLDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI. FOTO: EMRE AKAR-ISTANBUL-DHA  (ROPORTAJ: UMUT KARABULUT)

FIYATLARDAKI YUKSELIS RAMAZAN MENULERINE DE YANSIDI. ISTANBUL'UN BIRCOK SEMTINDE RESTORAN VE LOKANTALARIN IFTAR SAATINDE BOS OLMASI DIKKAT CEKTI. IFTAR MENULERINDEKI FIYATLARI YUKSEK BULANLAR, IFTAR ICIN EVLERINI TERCIH ETTI. ESNAF IFTAR MENULERININ YUKSEK OLMASININ ARTAN MALIYETLERDEN KAYNAKLANDIGINI SOYLUYOR. RESTORAN SAHIBI ORHAN BOGDAYCI, "BU SENE BIRAZ DAHA DURGUNUZ. BU DURUMUN FIYATLARDAN KAYNAKLI OLDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI. FOTO: EMRE AKAR-ISTANBUL-DHA (RESTORAN SAHIBI ORHAN BOGDAYCI)

FIYATLARDAKI YUKSELIS RAMAZAN MENULERINE DE YANSIDI. ISTANBUL'UN BIRCOK SEMTINDE RESTORAN VE LOKANTALARIN IFTAR SAATINDE BOS OLMASI DIKKAT CEKTI. IFTAR MENULERINDEKI FIYATLARI YUKSEK BULANLAR, IFTAR ICIN EVLERINI TERCIH ETTI. ESNAF IFTAR MENULERININ YUKSEK OLMASININ ARTAN MALIYETLERDEN KAYNAKLANDIGINI SOYLUYOR. RESTORAN SAHIBI ORHAN BOGDAYCI, "BU SENE BIRAZ DAHA DURGUNUZ. BU DURUMUN FIYATLARDAN KAYNAKLI OLDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI. FOTO: EMRE AKAR-ISTANBUL-DHA( ISLETME SAHIBI HAYDAR MUJDE)

Emre AKAR-Özkan ÖZGER/İSTANBUL, (DHA)

 
QUA Granite’e İletişim ve Pazarlama Teşvik Ödülü
 
Memleket Partisi’nden Erdoğan’ın adaylığına itiraz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun cinayet davası
SUNUCU Ece Erken eşi, Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ...
3 kişinin öldüğü otel yangınında 6 şüpheli serbest
PENDİK'te 3 kişinin öldüğü ve ruhsatsız olduğu öğrenilen otel yangınıyla ...
'Kökünü Kurutma Operasyonu'na 122 tutuklama
ADANA'da, 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda gözaltına alınan 212 şüpheliden ...
 
Fuhuş operasyonunda 11 tutuklama
MERSİN'de polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 14 şüpheliden 11'i tutuklandı.
Ayakkabısına gizlediği uyuşturucuyla yakalandı
KÜTAHYA’da şüphe üzerine durdurulan otomobilde, ayakkabısına gizlediği ...
Deprem korkusu, İranlı turistlerin rotasını başka illere çevirdi
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremler sonrası bazı uzmanların Hakkari ve çevresi ...
 
Kiracılara "evden çık" komisyonu
İSTANBUL'da ev sahipleri, evlerini daha yüksek fiyattan kiralamak için ...
Survivor'da 1 milyon TL'lik ödülü kazanan takım belli oldu
Survivor 2023'ün dün akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılar "Arkadaşına ...
Şarkıcı Nilüfer ve kiracısı davalık oldu.
Ünlü şarkıcı Nilüfer, davalı şirketin kendisine aylık 23 bin 141 lira ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva