Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
3 Ekim 2014 Cuma - 12:03

Reza Zarrab turizme giriyor

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun baş aktörlerinden olan Rıza Sarraf turizm ve otelcilik işine girmek üzere harekete geçti.

Reza Zarrab turizme giriyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turizm ve otelcilik işine girmek üzere harekete geçen 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla gözaltına alınan Rıza Sarraf’ın, İstanbul’un en önemli turizm bölgelerinden birine dönüşerek değerleneceği öngörülen şeritte otel yapmak için kolları sıvadı.

Kıyı şeridinden halkın ayağını keseceği savı ile özellikle çevreciler ve kent planlamacıları tarafından büyük tartışmalara konu olan Galataport projesiyle çehresi değişeceği ve değerleneceği öngörülen Kabataş, Fındıklı, Salıpazarı hattında yer almak isteyen 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla gözaltına alınan Rıza Sarraf’ın bu konuda oldukça isabetli adımlar attığı ortaya çıktı.
C
umhuriyet gazetesinden Olcay Büyüktaş'ın haberine göre; Karaköy-Fındıklı hattının Galataport Projesi ve yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda bir turizm merkezine dönüşmesi bekleniyor. Sigorta şirketlerinin yoğun olduğu bu bölgede şirketler de birer birer genel müdürlük binalarını taşıyorlar.

Geçen yıl mayısta genel müdürlük binasını satan Aksigorta, kralları ağırladığı binadan ayrılarak Ümraniye’deki Buyaka’ya taşınacak. Aksigorta satışla ilgili KAP’a yaptığı açıklamada, binanın 31 Mayıs 2013 tarihinde 72 milyon dolar bedelle İlkhanedan Otelcilik ve Turizm Anonim Şirketi’ne sattığını duyurmuştu.

Taşınma nedeniyle yeniden gündeme gelen bina ve alan şirkete yakından bakıldığında başka ayrıntılar da görüldü. Aksigorta binasını 72 milyon dolara alan ve peşin ödeyen İlkhanedan şirketi, İTO kayıtlarına göre, satıştan yalnızca 16 gün önce 2 milyon lira sermaye ile kurulmuş. Kayıtlar incelendiğinde 27 Mayıs’ta sermaye artırımına giden ve 3 Haziran’da adını “Arkla Otelcilik” olarak değiştiren şirketin sermayesini de 60 milyon liraya çıkardığı görülüyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı da münferiden Rıza Sarraf... Şirketin faaliyet konusu, “otel, motel, yüzer otel tatil köyü, gece kulübü, diskotek, lokanta, liman, marina ve diğer her çeşit turistik tesisler ile eğlence ve istirahat yerleri inşa etmek, kurmak ve işletmek.”
Generali, Bankalar Caddesi’ndeki 130 yıllık genel müdürlük, Zurich Sigorta da Fındıklı’daki genel müdürlük binasını taşıyor. Söz konusu binaların otel yapılacağı konuşuluyor. Generali, Karaköy Bankalar Caddesi’nde 130 yıllık genel müdürlük binasını 3 yıl önce 30 milyon TL’ye Koçak Gold’un sahibi İsmet Koçak’a satmıştı. Koçak’ın bu binayı butik otel yapacağı duyurulmuştu. Zurich Sigorta da Fındıklı’daki genel müdürlük binasını Maslak’ta Orijin Grubu’nun inşa ettiği binaya taşıyor. Siemens Personel Vakfı’na ait olan Zurich’in genel müdürlük binası da butik otel olacak. Öte yandan, Mapfre Sigorta’nın da Salıpazarı’ndaki binasını Jival Kuyumculuk’un 32 milyon dolara satın aldığı konuşuluyor.

Kral Philippe ağırlanmıştı

Aksigorta, Belçika Kralı Philippe’nin ağırlandığı, dünya devi Ageas’la ortaklık yaptığı, önemli anlaşmalar ve toplantılar gerçekleştirdiği Fındıklı’daki genel müdürlük binasından Ümraniye’ye taşınıyor. Aksigorta, 20 Ekim’den itibaren Buyaka’daki yeni ofisinde hizmet vermeye başlayacak.

Aksigorta’nın Fındıklı’daki binası ünlü mimar Sedad Hakkı Eldem tarafından yapılmıştı. Aksigorta, 1995’te genel müdürlüğünü Karaköy Minerva Han’dan Fındıklı’ya taşınmıştı.
Bu arada, Aksigorta Ankara Bölge Müdürlüğü’nün içinde bulunduğu binayı da geçen günlerde 10 milyon TL’ye Çam Dış Ticaret’e sattı. Binayla ilgili olarak Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Bu binaya adım attığımız günden bugüne finansal sonuçlarımız açısından da çok olumlu gelişmeler yaşadık. Yılın ilk altı ayı sonunda 951 milyon TL prim üreterek, 30.8 milyon TL teknik kâra ve 22.2 milyon TL net kâra ulaştık. Marka değerimiz 936 milyon TL’ye yükseldi” dedi.


 

 
Migros'a talip çıktı
 
Poşetli Dede'nin sırrı ortaya çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Faruk 3 Ekim 2014 Cuma 21:30

Reza zarrafın yaptığı otelde yatmak yürek ister,İnsanın başına göçer .

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni logoya görkemli tanıtım
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 3 oteliyle hizmet veren Papillon Otelleri ...
Tarihin bir de çirkin yüzü var
ANTALYA'ya gelen yerli ve yabancı turistler, Cumhuriyet Meydanı'ndan kuşbakışı ...
Turizmci Umman Çetinbaş kızını evlendirdi
TÜRKİYE'nin farklı illerinde bulunan 14 ayrı otel zinciri ile dikkat çeken ...
 
Tur midibüsü kaza yaptı; 2 yaralı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bir tur firmasına ait midibüs şarampole yuvarlandı. ...
Gloria Sport Arena'nın tanıtımı İstanbul'da yapıldı
ÖZALTIN Holding'in Belek'te yapımına başladığı ve ocak ayında hizmete ...
Çalıştığı oteli soydu
ANTALYA'da resepsiyon görevlisi E.Y., toplam 2 saat çalıştığı otelden ...
 
Rus mankenin tatil rotası maldivler
ANTALYA'daki F Ajans ile çalışan Rus manken Darina Kuznistsova, Maldiv ...
Tur minibüsü devrildi: 3 yaralı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kontrolden çıkarak şarampolde devrilen tur ...
Kaleiçi'nde turist çifte dayak
ANTALYA'da tatil yapan Faslı çift, Kaleiçi'nde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva