TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
25 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:52

Rezidansta işkence gören Demet, intihara kalkışmış

KONYA'nın Selçuklu ilçesinde eski sevgilisi Demet Aydın'ı (21) kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları gerekçesiyle haklarında 41'er yıla kadar hapis cezası istenen Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22), ilk duruşmada suçlamaları reddetti.

Rezidansta işkence gören Demet, intihara kalkışmış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 8 Nisan'da Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki rezidansta meydana geldi. Murat Demirci, bir süre flört ettiği eski çalışanı Demet Aydın'ı aradı. Murat Demirci, daha sonra Demet Aydın'ı Meram ilçesindeki iş yerinden alarak otomobiline bindirdi. Bir süre sonra araca Demirci'nin nişanlısı Sara Demir ile arkadaşı Tuğba Demirci de bindi. İki kadın, Demet Aydın'ın ellerini çamaşır ipiyle bağladı. Rezidansa götürülen Demet Aydın, burada 2 saat boyunca işkence gördü. Demet Aydın, kurtulduktan sonra polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. 3 şüphelinin aynı gün Merve Kaya'ya da işkence yaptığı ortaya çıktı. Tekrar gözaltına alınan şüpheliler, tutuklandı. 3 kişi hakkında ayrıca Demet Aydın'a yönelik işkence iddiası nedeniyle de tutuklama kararı çıkartıldı.

3 SANIĞA 41'ER YIL HAPSİ İSTENDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Demet Aydın’a işkence iddialarıyla ilgili hazırlanan iddianamede Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuba Demirci hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek', 'hakaret', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek', 'kasten yaralama', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'mala zarar verme', 'birden fazla kişi tarafından silahla yağma' suçlarından 41'er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Bugünkü duruşmaya tutuklu sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

'MÜŞTEKİ BANA KARŞI SAPLANTILIYDI'

Tutuklu Murat Demirci, mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Demirci, Sara Demir ile 2,5 yıldır nişanlı olduğu ve kafeyi de nişanlısı ile ortak işlettiklerini belirtti. Demet Aydın'ın kafede 10 gün çalıştığını belirten Demirci, "Bu 10 günlük süre içinde müştekiyi 2 kez evine bıraktım. Bir defasında Demet'i yalnız olarak evine bıraktım. Yalnız bıraktığımda Demet beni öpmüştü. Müşteki bana karşı saplantılıydı. İş yerimizde çalışmadan önce de saplantısı nedeniyle sürekli gelip, giderdi. Bu durumu müdürlerime söyledim ve müşteki işten çıkartıldı. Müşteki benimle ilişkisi olduğu konusunda sağda, solda dedikodular yapmış. Bu konuşmalar nişanlım Sara'nın kulağına gelmiş" dedi.

'TELEFONUNU ZORLA ALMADIK'

Bu nedenle nişanlısı Sara ile tartıştığını anlatan Demirci, "Sara ile tartıştık. Bunun üzerine nişanlıma, 'Müştekiyi arayayım, görüştüreyim' dedim, kabul etti. Müştekiyi aradım. Ramazan ayı olması nedeniyle evinde olabileceğini düşündüm. 'Evin boş mu?' diyerek mesaj attım. Akşam saatlerinde bana dönüş yaptı. Konuşmak amacıyla Tuğba ve Sara'yı da alarak müştekinin çalıştığı kafeye gittim" diye konuştu.

Murat Demirci, daha sonra Tuğba Demirci'nin kiraladığı eve gittiklerini, bir süre sonra kendisinin dışarıya çıkıp, site bahçesinde 40 dakika beklediğini söyledi. Demir, şöyle konuştu:

"Müşteki araca bindikten sonra koltuğa bağlanması gibi bir durum olmadı. Telefonunu da almadık. Evde de Demet'i bağlamadık. Diğer sanıklarla aramızda dövülmesi, saçlarının kesilmesi gibi bir konuşma geçmedi. Döndükten sonra müştekinin telefonunun evde kaldığını gördüm. Daha sonra da telefonu iade edildi. Telefonunu zorla almadık."

Sara Demir de nişanlısı ile Demet Aydın arasında ilişki olduğu yönünde dedikodu duyduğunu belirterek, çıkan kavgada müştekiyi iteklediğini söyledi. İfadelerinin çelişkili olduğunun hatırlatılması üzerine Demir, "Şimdiki beyanlarım doğrudur. Kesinlikle Demet'in bekaretini kontrol etmek amaçlı bir eylemde bulunmadık" dedi.

'MÜŞTEKİYE BEN DEĞİL, SARA VURDU'

Tuba Demirci de savunmasında, "Murat evde bizimle 1-2 dakika durduktan sonra aşağı indi. Koltukta oturmuş telefonum ile ilgileniyordum. Müşteki ve Sara'nın konuşmaları tartışmaya döndü. İkisi de birbirini iteklemeye başlayınca araya girdim. Olaylar sırasında müştekiye vurmadım. Sara eliyle ve tekme atarak vurdu. Bakire olup, olmadığını kontrol etmek için cinsel organına bakmadık" ifadelerini kullandı.

Savunmalarının ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

'DEMET İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ'

Duruşmanın ardından Demet Aydın'ın avukatları Furkan Avcı ve Mehmet Fatih Soylu, gazetecilere konuştu. Avukat Avcı, Demet Aydın'ın işkence sonrası intihara kalkıştığını belirterek, "Demet, bayram öncesi teyzesine 'Bu hayatı daha fazla yaşamak istemiyorum' diyerek mesaj atmış. Daha sonra da kullandığı psikiyatri ilaçlarını içerek, intihara teşebbüs etti. Şu an Demet'in sağlık durumu iyi. Ancak sanıkların en ağır cezayı alması için uğraşacağız" dedi.

Merve Kaya'ya (27) da rezidansta işkence yaptıkları iddiasıyla 37'şer yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Murat Demirci (41), nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci'nin (22) geçen hafta tahliyesine karar verilmişti. Ancak sanıklar, Demet Aydın'a işkence iddiasıyla ilgili açılan dava nedeniyle cezaevinden salıverilmemişti.

KONYA'DA  ESKI SEVGILISI DEMET AYDIN'I (21) KACIRIP, ISKENCE EDEN VE HAKLARINDA 41'ER YILA KADAR HAPIS CEZASI ISTENEN MURAT DEMIRCI, NISANLISI SARA DEMIR (24)(FOTOGRAFTA) VE ONUN ARKADASI TUGBA DEMIRCI'NIN (22) YARGILANMALARINA BASLADI. DEMET AYDIN'IN AVUKATLARINDAN FURKAN AVCI, DEMET AYDIN'IN, KURBAN BAYRAMI ONCESI  TEYZESINE VEDA MESAJI ATARAK KULLANDIGI ILACLARLA INTIHARA TESEBBUS ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:KONYA,DHA)

KONYA'DA  ESKI SEVGILISI DEMET AYDIN'I (21) KACIRIP, ISKENCE EDEN VE HAKLARINDA 41'ER YILA KADAR HAPIS CEZASI ISTENEN MURAT DEMIRCI (FOTOGRAFTA), NISANLISI SARA DEMIR (24) VE ONUN ARKADASI TUGBA DEMIRCI'NIN (22)  YARGILANMALARINA BASLADI. DEMET AYDIN'IN AVUKATLARINDAN FURKAN AVCI, DEMET AYDIN'IN, KURBAN BAYRAMI ONCESI  TEYZESINE VEDA MESAJI ATARAK KULLANDIGI ILACLARLA INTIHARA TESEBBUS ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:KONYA,DHA)

 KONYA'DA  ESKI SEVGILISI DEMET AYDIN'I (21) KACIRIP, ISKENCE EDEN VE HAKLARINDA 41'ER YILA KADAR HAPIS CEZASI ISTENEN MURAT DEMIRCI, NISANLISI SARA DEMIR (24) VE ONUN ARKADASI TUGBA DEMIRCI'NIN (22) YARGILANMALARINA BASLADI. DEMET AYDIN'IN AVUKATLARINDAN FURKAN AVCI, DEMET AYDIN'IN, KURBAN BAYRAMI ONCESI  TEYZESINE VEDA MESAJI ATARAK KULLANDIGI ILACLARLA INTIHARA TESEBBUS ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:KONYA,DHA)

  KONYA'DA  ESKI SEVGILISI DEMET AYDIN'I (21)(FOTOGRAFTA) KACIRIP, ISKENCE EDEN VE HAKLARINDA 41'ER YILA KADAR HAPIS CEZASI ISTENEN MURAT DEMIRCI, NISANLISI SARA DEMIR (24) VE ONUN ARKADASI TUGBA DEMIRCI'NIN (22) YARGILANMALARINA BASLADI. DEMET AYDIN'IN AVUKATLARINDAN FURKAN AVCI, DEMET AYDIN'IN, KURBAN BAYRAMI ONCESI  TEYZESINE VEDA MESAJI ATARAK KULLANDIGI ILACLARLA INTIHARA TESEBBUS ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO: ARSIV- HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)

 
Bolu'da zehirlenenlerin sayısı 141'e yükseldi
 
Zifte yapışan köpek ile 3 yavrusu kurtarıldı, 3'ü ise öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bolu'da zehirlenenlerin sayısı 141'e yükseldi
BOLU'da, zehirlenme vakalarında sayı 141'e yükselirken, 1 kişi yaşamını ...
Denizde kaybolmuştu; 22 gün sonra cesedi bulundu
YALOVA’nın Altınova ilçesinde zıpkınla balık avlamak için girdiği denizde ...
Minibüsteki yangın, sazlığa sıçradı
MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, minibüste çıkan ve sazlık alana sıçrayan yangın, ...
 
Ebru Gündeş annesini son yolculuğuna uğurladı
ŞARKICI Ebru Gündeş'in 73 yaşında hayatını kaybeden annesi Müjgan Bilgin ...
Teleferiğin çarptığı kadın öldü
TRABZON'un Hayrat ilçesinde ilkel teleferiğin çarptığı Hülya Cin (44), hayatını kaybetti.
Gösteri merkezinde yunus ölümüne tepki
MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki gösteri merkezinde 1 yunus öldü. Yunuslara ...
 
2 kahveye kumar baskını; 82 kişiye 149 bin lira ceza
İZMİR'in Bornova ilçesindeki 2 kahveye yapılan operasyonlarda, kumar oynarken ...
Düğünde ateş açanları uyaran damadın babası bıçaklandı
AKSARAY'da yapılan köy düğününde kurusıkı tabanca ile hava ateş eden kişileri ...
Hırsız sandığı 3 kişiyi öldüren çoban adliyede
SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde hırsız sandığı 3 kişiyi av tüfeği ile öldüren ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva