Aybüke Pusat Charlie Chaplin'in tiyatro oyununda
Aybüke Pusat Charlie Chaplin'in tiyatro oyununda
Akşener: Atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum
Akşener: Atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum
Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti
17 Ekim 2019 Perşembe - 09:44

Rixos'un saunacısı cemaatçileri deşifre etti

FETÖ dosyasında 3. bölüm...

Rixos un saunacısı cemaatçileri deşifre etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bugün yani FETÖ dizisinin üçüncü gününde Rixos Otelleri’nin hamam ve sauna işletmecisi Mustafa Kutlu’nun itiraf niteliğindeki ifadelerinden alıntılar yapıp Rixos’un doktoru ve satın alma müdürünün de cemaat işine nasıl bulaştığını okuyacağız.

Antalyaspor Kulübü Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Antalya’da petrol istasyonları sahibi Emin Kemal Hesapçıoğlu’nun da cemaat sohbet toplantılarının vazgeçilmezi olduğuna ilişkin iddiaları okuyacağız.

Peki, ‘Vay be’ deyip çok mu şaşıracağız?..

Hayır…

Bizim gibi Antalya’nın yakın tarih arşivine sahip gazeteciler, Hesapçıoğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’den kapatılan HAMLEDER’in başkan ve yöneticileriyle sokak sokak gezdiğini, poz poz fotoğraflar verdiğini biliyoruz. 2012 yılının mayıs ayında Kepez’de FETÖ’cü derneğin üyeleriyle yardım dağıtırken, ‘Çok duygulandım’ dediğini sağır sultan bile duymuştur.

Ve daha kimler kimler olacak bu bölümde de?..

İşte Rixos Otelleri’nin hamam ve saunasını işleten Mustafa Kutlu’nun ifadesinden o ilişkiler yumağı…

“Ben Rixos otellerinin sauna bölümünün işletmeciliğini yapmaktaydım. Hatırladığım kadarıyla 2004 yılında Rixos otellerinin doktorluğunu yapmakta olan Adnan Ayan, satın alma müdürü olan Serhat Yerebakan isimli şahıslar benim yanıma Rixos Otel’de uğramaya başladılar daha sonra evime ziyarete geldiler, beni akşam sohbet adı altında davet ettiler. Ben de dini konuda bilgim olmadığından öğrenmek için kabul ettim. İlk sohbet benim evimde olmuştu. Bana bu sohbet esnasında başka gruplarında olduğunu söylediler. Bu sohbete yukarıda isimlerini saydıklarımdan başka Arif Orhan isimli mimar olan şahıs geldi bizim evde Risaliye Nur isimli kitabı okudular. Bu toplantıdan sonra diğer şahısların evlerinde de haftada bir toplanalım dediler. Ben işlerimin yoğunluğundan sürekli katılamadım. Katıldığım toplantıların belli bir günü yoktu, müsaitlik durumuna göre toplanılıyorduk. Bu toplantılara sonradan Ispartalı olarak bildiğim İsmail Saydam isimli şahıs gelerek sohbet verip hocalık yapmaya başladı. Bu sohbetlerinde dini konularda ve Fethullah Gülen ile alakalı konuşmalar yapıyordu. 2005 veya 2006 yılında bu gruba Mark Antalya’nın sahiplerinden olan Sezai Ünal, Eczacılık yapan Volkan Poyraz, Akdeniz Üniversitesi’nde hocalık yapan Kenan Yüce, Restoran İşletmeciliği yapan şuan Bucak ilçesine taşındığını duyduğum İlhan Mutlu sohbetlere gelmeye başladılar. Bize yine İsmail Saydam hocalık yapıyordu. Bu süreçte yine evlerde ve FEM Dershanesi’nin Güllük’te bulunan binasında, Dokuma’da kapalı pazarın yanında bulunan Sezai Ünal’ın annesinin adına yaptırdığı yurtta toplanıyorduk.

PENSİLVANYA’YA FETTULLAH GÜLEN’E GİTTİK

2007 yılında Adnan Avan, ‘Afrika’ya gezmeye gidelim’ dedi. Bizde sakınca görmedik onunla beraber biletlerimizi alarak yanımızda İlker Balbay isimli, bildiğim kadarıyla bu örgüt ile bağı olmayan, gezme amaçlı bizimle gelen arkadaşımla beraber Afrika’da Kenya ülkesine gittik Burada havalimanında Nimet isminde hatırladığım soy ismini bilmediğim erkek şahıs karşıladı. Bizi otele yerleştirdiler, ertesi günü turistik gezi yaptık. Nimet isimli şahıs bizi okullarına götürdü. Türkçe konuşan yabancı çocuklar ile konuşturdular ve okulların eğitim sistemini anlattılar. Bende bunları görünce etkilendim.

İsmail Saydam benimle görüşerek, ‘ABD ye turistik bir gezi yapacağız, orada da Fethullah Gülen’i ziyaret edeceğiz, bizimle beraber Hüseyin Yank, Sezai Ünal ve Soner Tekeli gelecek sende gelir misin?’ dedi.

Bende sakınca görmeyerek kabul ettim. Yukarıda adı geçen şahıslar ile New-York’a uçakla gittik, burada ismini ve eşkalini hatırlamadığım bir şahıs havalimanından bizi araba ile alarak Pensilvanya’ya götürdü. Burada Fethullah Gülen’in konutunun bulunduğu alanın çevresinde bulunan evde konakladık. Bizi kısa bir süre Fethullah Gülen ile tanıştırdılar. Bize nereden geldiğimizi sordu, bu esnada ismini bilmediğim eşkalini hatırlamadığım bir şahıs ben ve Hüseyin Yank’a “Antalya’da eski Doğu Garajı’nın orada bir arsa bağış edildi buraya siz küçük bir yurt yapar mısınız?” dedi. İkimiz, ‘Allah rızası için yaparız’ dedik. Ondan sona konuşmamız bitti.

KAHVALTI GRUBUNDA GÜLEN SOHBETLERİ

2011 yılında kahvaltı grubu adı altında örgüt programlar düzenlemeye

başladı. Benim gittiğim grupta Fikret Topaloğlu isimli şahıs sohbet veriyordu. Bu gruba benim dışımda Antalya’da petrol istasyonları bulunan Emin Kemal Hesapçıoğlu, Günısı Enerjisi işi ile uğraşan Kamer Uğurluel, Av. Ali Önal, Sezai Ünal, Ahmet Ünal, Eczacı Volkan Poyraz, APS Alüminyum sahibi Yaşar Topatan, Akdeniz Üniversitesi’nde hocalık yapan Kenan Yüce, AKE asansörün sahibi Çetin Keskin ve Diş Doktoru İsmail Avşar katılırdı. Bu kahvaltılar Rixos Down Town arkasında bulunan otel, havalimanı yolu üzerinde bulunan Güllüoğlu’nda, bazen de Mark Antalya’da bulunan Öz-Süt de pazartesi günleri yapılırdı. Katılan iş adamları kahvaltı masrafını kendi veriyordu. Sohbet hocaları para vermezdi. Bu toplantılarda da diğer ev de topladığınız gibi dini sohbetler ve Fethullah Gülen ile alakalı sohbetler veriliyordu.

2009 Yılında Murat Sakartepe isimli şahıs beni ziyaret ederek AGİD isimli (Antalya Genç iş Adamları Derneği) bir dernek olduğunu söyledi. Bu dernek o yıllarda meşhur bir dernekti, bu derneğe her işadamı girmek isterdi. Bu yıllarda siyasetçiler de bu derneğe destek veriyordu. Sosyal medyadan da bu görülebilir. Bu derneğe üye oldum.

Benim 17/25 Aralık sürecinden önce bu derneğe üye olarak bildiğim ayrıca bu örgütün sohbet ve toplantılarında gördüğüm isimlerini hatırladığım şahıslar:

Menderes Keskin isimli mobilya sektöründe olan şahıs bu örgütte saygı gösterilen biriydi. Sohbetlere katılırdı. Bu şahısın sohbet grubu bizden farklıydı

Ramazan Keskin isimli hatırladığım kadarıyla Naylon Sera fabrikası olan şahıs, sohbetlere katılırdı. Herkes tarafından bilinen örgüt tarafından sayılan biriydi.

Mehmet İhsan Öner isimli şahıs sohbetlere katılır ve bağış verdiğini duyardım.

Mustafa Temizkan isimli şahıs örgütün Antalya’da tepe isimlerinden olan bir şahıstı, bu şahsın sohbetlere katıldığını ve bağış yaptığını duyardım.

Bilal Bici isimli şahıs cephe cam giydirme işi yapar ve Aksiyon Alüminyum’un sahibiydi.

Rafet Sarı isimli şahıs inşaat malzemeleri satardı. Liman Mahallesi’nde mağazası vardı. Toplu sohbetlere katılırdı.

İzzet Bayar isimli şahıs örgütün düzenlemiş olduğu çoğu aktivitede görürdüm. Sohbetlere katılırdı.

Selahattin Durmaz isimli şahıs otomotiv ve inşaat işi ile uğraşırdı. Sohbetlere katıldığını ve bağış yaptığını biliyorum.

Mehmet Ali Çoban isimli şahısın Kenya veya Mozambik’te inşaat işi yaptığını biliyorum. Antalya’nın en eskilerinden biridir. Sohbetlere katıldığını ve bağış yaptığını biliyorum.

Eyüp Sabri Hamamcıoğlu isimli şahısı örgütün sohbet ve yemeklerinde görürdüm.

Halit Ünver isimli şahıs bildiğim kadarıyla konfeksiyon işi ile uğraşırdı. Örgütün sohbetlerinde görürdüm.

Hakan Katı isimli şahsı örgütün sohbetlerinde görürdüm.

Tahir Tarkan Saltoğlu isimli şahıs inşaat işi ile uğraşırdı. Örgütün sohbetlerinde görürdüm, bu şahısın ayrıca bağış yaptığını da biliyorum.

Emrah Kepez isimli şahsı sohbetlerde görürdüm, bu şahısın ayrıca bağış verdiğini biliyorum.

Murat SAKARTEPE isimli şahıs AKDiM isimli derneğin genel Sekreteriydi.

Barış ŞENOĞLU isimli şahsı örgütün düzenlemiş olduğu toplu yemeklerde görürdüm.

Kadir SARI isimli şahsı örgütün tüm sohbet ve yemeklerinde görürdüm.

Tacettin AKÇAKUŞ isimli şahsı örgütün tüm sohbet ve yemeklerinde görürdüm. Bu şahıs örgüt yapılanmasında gördüğüm kadarıyla üst kademelerde biri idi.

Aydın ACARLIOGLU isimli şahsı örgütün tüm sohbet ve yemeklerinde görürdüm.

Şaban BİÇER isimli şahsı örgütün tüm sohbet ve yemeklerinde görürdüm.

İlhan MUTLU isimli şahıs evinde yemekli sohbetler verdirirdi. Şu an Bucak da yaşıyor olabilir

Ekrem SEVİNDİK isimli şahıs örgüt içerisinde önde gelenlerden biridir bu şahıs hem bağış verir, hem de iş adamlarından bağış topladığını duyardım.

İsmet AKIL isimli şahıs örgütün sohbetlerine katılan en eskilerinden biridir. Örgüt adına bağış verir ve toplardı.

Yaşar TOPATAN isimli şahıs APS alüminyumun sahibidir. Sohbetlere gelir bağış yapardı.

PENSİLVANYA’YA İKİNCİ YOLCULUK

2011 yılında da İsmail SAYDAM isimli sohbet hocası beni ABD ye geziye davet etti. Az sayıda kişiden oluşan iş adamları ile yine Amerika gezisine gittik. Bu geziye Avukat Ali ÖNAL, Sezai ÜNAL, İsmail SAYDAM ve ben katıldım. Pensilvanya da gece yine evlerde kaldık Fethullah GÜLEN ile beni ve grubumdakileri İsmail SAYDAM görüştürdü. Bu görüşme de Fethullah GÜLEN sadece tanıştı ve merhabalaştı daha sonra örgüte ait okulu ziyaret etmeye gittik.

NOT: Bu bölümde adı geçenler ve iftira atıldığını düşünenler cevap hakkını kullanabilir… Kısa cevap mesajınızı [email protected] adresine atabilirsiniz… Cevaplar bu bölümün altında yayınlanır.

TAHİR TARKAN SALTOĞLU'NUN AVUKATINDAN GELEN AÇIKLAMA:

Merhaba ,

Basın ve medya yoluyla müvekkile ilişkin yapmış olduğunuz asılsız haberlerin hukuki ve yasal dayanağı bulunmamaktadır.  Tahir Tarkan Saltoğlu ‘nun da ismi geçen söz konusu habere ilişkin kovuşturma kapsamında Antalya 10.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müvekkil lehine beraat kararı verilmiş olup ilgili yazınızı ivedilikle kaldırmanızı kişisel itibarın dijital ortamda hukuken korunması hükümler uyarınca tarafınıza ihtaren bildiriyor aksi halde aleyhinize yasal yollara başvuracağımızı ihtar ediyoruz. (Av. Yunus Emre Kaplan)

BİR AÇIKLAMA DA EMRAH KEPEZ'DEN GELDİ

17 Ekim 2019 tarihli "Rixos'un saunacısı cemaatçileri deşifre etti" başlıklı haberdeki ifadesiyle ilgili yetkili makamlar şahsımı ve Mustafa Kutlu'yu ifadesini detaylandırmak üzere davet etmişlerdir. Söz konusu yardımın 2011 veya 2012 yılındaki Türkçe Olimpiyatları organizasyonuna reklam vermekle ilgili olduğunu kendisi belirtmiştir. Ben de bunu teyit etmiş ve Kepez ilçesinde faaliyet gösteren bir firma olarak olimpiyatların Ana Sponsoru Kepez Belediyesi olmasının verdiği güvenceyle ve ticari açıdan reklam vermekte sakınca görmediğimi kayıtlara geçirmiştim. Kendisinin ifadesi bundan ibarettir. Takdiri Antalya kamuoyuna bırakıyorum.

Saygılarımla,

(Emrah KEPEZ)

YARIN: ATSO seçimlerinde cemaat izi ve Antalya il imamının Mustafa Akaydın ile görüşmesi…

Etiketler:
 
14 yaşındaki Ali, sürünerek sınıfına ulaşabiliyor
 
Emniyet; FETÖ Antalya'da yeniden yapılanıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 17 Ekim 2019 Perşembe 10:52

Kim ki bu örgütle herhangi bir nedenle, şu veya bu zamanda görüşmüş,destek olmuş,biliniz ki 15 Temmuza giden yola bir taş döşemiş,o nedenledir ki,yok şunu alıyorlar,yok bunu alıyorlar,operasyon yapıyorlar diye bağırmanın anlamı yok.Hatta şunlar şunlar da soruşturulsun dememiz lazım.Demokrasiyi kaldırmak için ellerinden geleni yapmışlar.İşin acı tarafı bunlar olurken herkesin gözü önünde oldu ve çoğunluk öyle seyretti.Ne diyelim umarım bu dünyada hesaplarını verirler,biliyoruz ki çoğu yurt dışına kaçtı veya kaçmayarak şu veya bu gerekçeyle hesap vermeyenleri de 'ALLAH' bildiği gibi yapsın.TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE LANET OLSUN...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 yaşındaki Ali, sürünerek sınıfına ulaşabiliyor
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde yaşayan 9’uncu sınıf öğrencisi kas hastası ...
ATSO üyelerine kişisel verilerin korunması eğitimi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 22. Grup (Bilişim) Meslek Komitesi ...
Öldürülen arkeoloğun ablası: Annem kalp krizinden öldüğünü sanıyor
ANTALYA'da Olympos Antik Kenti'ndeki kazıda, kazı ekibi başkan yardımcısı ...
 
TÜRSAB Manavgat Side BTK'da seçim
TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Manavgat Side Bölge Temsil ...
Annelere okuma yazma sertifikası
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Antalya Yetimine ...
Vali Karaloğlu: Yaş sebze meyve sektöründe depolama sorunu var
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, yaş sebze meyve sektörünün depolamada, ...
 
İç Anadolu lezzetleri YÖREX'TE
TÜRKİYE'nin en renkli fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 23-27 Ekim ...
Gazipaşa'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde hafif ticari araçla motosikletin çarpışması ...
Hayat kurtaran mesaj
ANTALYA'da yaşayan İran asıllı Katayoun Sayyaf'ın hayatı 2 yıl önce Muratpaşa ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva