Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
2 Kasım 2019 Cumartesi - 10:22

Robotik cerrahiyle bütün mideyi aldılar

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Kliniği hekimleri, hormonal tümör saptanan Musa Oğuz'un (46) midesinin tamamını robotik cerrahi tekniğiyle çıkardı.

Robotik cerrahiyle bütün mideyi aldılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Kliniği'nden Doç.Dr. İsmail Gömceli ve ekibi, Antalya'da bir ilki gerçekleştirdi. Doç.Dr. Gömceli, rahatsızlığı nedeniyle kontrole gelen Musa Oğuz'un midesinde çok sayıda polip saptadı. Doç. Dr. Gömceli ve ekibi, hastanın midesinin tamamını robotik cerrahi tekniğiyle çıkardı.

Robotik cerrahinin özel eğitim gerektiren bir teknik olduğunu kaydeden Doç.Dr. İsmail Gömceli, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Kliniği'nin bu konuda çok deneyimli ve başarılı olduğunu söyledi. İlk kez gerçekleştirdikleri midenin robotik cerrahi tekniğiyle çıkarılmasıyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. İsmail Gömceli, hasta Musa Oğuz'un kendilerini karın ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyledi.

Doç.Dr. Gömceli, “Hastaya yapılan endoskopide polip denilen lezyonlar tespit edildi. Bu lezyonlardan alınan örneklerde hormonal tümör olduğu ortaya çıktı. Poliplerin sayısının çok olması ve bir daha aynı sorunu yaşamaması için hastaya ameliyat önerdik" dedi.

NORMAL YAŞANTISINA DEVAM EDECEK

Musa Oğuz'un performansı çok iyi bir hasta olması nedeniyle bir hekim olarak ona en iyi ameliyatı yapmaya karar verdiklerini belirten Doç.Dr. Gömceli, “Hastayı en az yoracak, ameliyat sonrası en iyi olacağı ve evine daha çabuk gönderebileceğimiz bir teknik denemeye karar verdik. Daha önce laparoskopik olarak çok sayıda mide ameliyatı yapmıştık. Robotik tekniği kalın bağırsak, yemek borusu ve pankreas kanserleri gibi vakalarında da kullanıyoruz. Ama bu hastamıza Antalya'da ilk kez gerçekleştirilen bir ameliyat yaptık. Robotik teknikle midenin tamamını aldık. Kendisi gayet iyi. Bu ameliyat yaşam kalitesini etkilemeyecek. Normal yaşantısına devam edebilecek. Hiçbir sorunu olmayacak. Bundan sonra yapması gereken belli periyotlarla kontrole gelmesi" diye konuştu.

DOKTORDAN ÇOK HASTANIN KONFORU ÖNEMLİ

Yaklaşık 500-700 gram arasında değişen bir midenin, karın bölgesinde birkaç delik açılarak robotik cerrahiyle çıkarılmasının bir hekim açısından güç bir teknik olduğunu belirterek Doç.Dr. İsmail Gömceli, “Bizim açımızdan bir çok ameliyat güç olabilir ama önemli olan ameliyatın konforunun hasta açısından yüksek olması" dedi.

Robotik cerrahi tekniğinin özel eğitim gerektiren bir teknik olduğunu da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Gömceli, “Bizim ekibimiz bu konuda çok deneyimli ve başarılı. Biz birçok ameliyatı kapalı teknikle, robotik teknikle yapabilir durumdayız. Tümör ameliyatlarında çok deneyimliyiz. O yüzden bu tip ameliyatlarda çok ciddi sorun yaşadığımız söylenemez. Önemli olan hastanın ameliyattan sonra bir an önce iyileşip sağlığına kavuşması" diye konuştu.

'HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN KENDİMİ ONLARA EMANET ETTİM'

Antalya'da bir kamu kurumunda çalışan Musa Oğuz ise midesinde hormonal tümör olduğu teşhis edilmeden önce çok fazla şikayeti olmadığını ancak kendini sürekli yorgun hissettiğini söyledi. Başvurduğu semt polikliniğinde yapılan kan tahlillerinin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirildiğini anlatan Oğuz, gastroentroloji kliniği tarafından yaklaşık 1 yıl boyunca takip altında tutulduğunu kaydetti. Midesindeki hormonal tümör nedeniyle ameliyata karar verildiğinde, kendisine önerilen robotik teknikle ilgili araştırma yaptığını da sözlerine ekleyen Oğuz, "Doç. Dr. İsmail Gömceli ve ekibinin bu konuda çok iyi olduğunu öğrendiğimde hiç tereddütsüz kendimi onlara emanet ettim. Sağolsunlar ameliyatımı gerçekleştirdiler. Çok teşekkür ederim" dedi.

SIVI GIDALARA BAŞLADIM

Ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu ve kendini çok iyi hissettiğini söyleyen Musa Oğuz, "Çok sağlıklıyım. Ameliyattan bir hafta sonra sıvı gıdalar almaya başladım. Ağrım sızım yok. Gayet rahatım" dedi.

ANTALYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI GASTROENTEROLOJI CERRAHI KLINIGI HEKIMLERI, HORMONAL TUMOR SAPTANAN MUSA OGUZ'UN (46) MIDESININ TAMAMINI ROBOTIK CERRAHI TEKNIGIYLE CIKARDI.	(FOTO:ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Erzurum beyaza büründü
 
Demre'de mağaza açılışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel hastanede AIDS skandalı
İstanbul'da özel bir hastanede ameliyatta kullanılan HIV’li hastanın tıbbi ...
Cerrahlara izsiz tiroit eğitimi
SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ...
Prof. Dr. Karakan: Bağırsak mikrobiyotası ikinci beynimiz
GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...
 
İki kez ameliyat masasından kalktı, üçüncüde sağlığına kavuştu
ANTALYA'da iki kez karaciğer nakli için ameliyata alınan, ancak çeşitli ...
Hastalara meme kanseri farkındalığı bilgilendirmesi
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde yatan hastalara, hasta yakınlarına ...
Finike'de katarakt ameliyatları başladı
FİNİKE Devlet Hastanesi'nde en yeni teknolojiye sahip modern FAKO cihazlarıyla ...
 
Nadir hastalıklar Türkiye'de 5 milyon insanı etkiliyor
ANTALYA'da Çocuk Hematoloji ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Duran Canatan, ...
'Kalıcı makyaj, tümörün geç fark edilmesine neden olabilir'
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı ...
Babası ve kardeşini aynı hastalıktan kaybetti, kendi son anda kurtuldu
ANTALYA'da babasını 15, ağabeyini ise 3 yıl önce karaciğer kanseri ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva