'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
2 Eylül 2015 Çarşamba - 14:46

Romanya'dan ATSO'ya işbirliği teklifi

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret eden Romanya'nın Arges şehrinden gelen Arges Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, ekonomi alanında ortak çalışmalarda bulunmak için işbirliği teklifinde bulundu.

Romanya dan ATSO ya işbirliği teklifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Romanya'nın Arges şehrinden gelen Arges Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, Eğitim Departmanı'ndan Cristina Tecau, Uluslararası İlişkiler Müdürü Roxana Stoenescu, Finans Direktörü Carmen Mocanu, Romanya Kamu Hizmetleri İşveren Örgütü Başkanı Florian Dudu ve Genel Sekreteri Cristian Marica'yı ağırladı. ATSO'yu ve Antalya'yı misafir heyete tanıtan Başkan Davut Çetin, ATSO'nun 40 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından biri olduğunu söyledi. 133 yıllık bir kurum olarak Türkiye'nin en eski 2 odasından biri olduğunu da ifade eden Başkan Çetin, “Odamız kurulduğu günden bu yana Antalya ve Türkiye ekonomisine katma koymak için çalışıyor" dedi.

ROMANYALI YATIRIMCI SAYISI UMARIZ ARTACAK

ATSO'ya kayıtlı 3 bine yakın yabancı ortaklı şirket olduğunu anlatn Başkan Çetin, “Yabancı yatırımcılar Antalya'ya büyük ilgi gösteriyor. Antalya yabancı yatırımcılar için turizm de olduğu gibi bir cazibe merkezi. Yabancı ortaklı firmalarda Rusya ve Almanya en çok yatırımcısı bulunan ülkeler. Romanyalı yatırımcılarından ATSO'ya kayıtlı 5 firma bulunuyor. Bu sayı ilerleyen dönemlerde umarız daha da artacak. Romanya, Antalya için çok önemli bir ülke ve pazar" ifadelerini kullandı.

LOKOMOTİF SEKTÖR TURİZM

Antalya'nın ekonomik verileri hakkında da Romanyalı misafirlerini bilgilendiren Başkan Davut Çetin, Antalya'da ekonominin turizmle doğru orantılı ilerlediğini vurguladı. Antalya için turizm ve tarımın lokomotif sektör olduğunu söyleyen Çetin, “Türkiye'ye gelen turist sayısının 3'te 1'i Antalya'ya geliyor. Ancak geceleme oranlarına baktığınızda bu oran 3'te 2'ye çıkıyor" dedi. Her yıl Antalya'ya Romanya'dan 85 bin turist geldiğini de belirten Başkan Çetin, bu sayının yapılacak ortak çalışmalarla daha da artabileceğini söyledi.

ROMANYA'YI EXPO'YA DAVET ETTİ

Yat üretimiyle bir marka olan Antalya'nın önümüzdeki dönemde dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yapacağını da ifade eden Başkan Davut Çetin, ilk olarak Kasım ayında G20 ve B20 zirvelerinin Antalya'da gerçekleşeceğini söyledi. 2016 yılında 'Çiçek ve Çocuk' temalı Botanik EXPO'yu da düzenleyeceğini ifade eden Başkan Çetin, “Romanya'da umarım bir ülke bahçesiyle EXPO'da yer alacaktır. Bu Antalya ve Türkiye için çok önemli bir organizasyon" diyerek Romanya'yı EXPO'ya davet etti.

ROMANYA'NIN İHRACAT VE ENDÜSTRİ ŞEHRİ

Agres Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau de Agres Bölgesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Tecau, Agres'in Romanya'nın en önemli 5 bölgesinden biri olduğunu ifade etti. Romanya için ihracat ve endüstri yatırımları alanında en önemli şehir olduklarının altını çizen Tecau, “Bölgemizde kimya, tarım ve nükleer araştırma alanlarında önemli enstitüler var" dedi.

ATSO'YA DAVET

Antalya'nın ticaret hacminin kendileri için çok önemli olduğunu ve Antalyalı iş insanlarının yaptıkları çalışmalarla isimlerinden söz ettirdiğini de söyleyen Başkan Florian Tecau, “ATSO ile iş birliği yapmak istiyoruz. Bundan çok büyük bir mutluluk duyacağız. Sizleri Agres Ticaret Odamızla bir araya getirerek karşılıklı bir proje içerisinde olmanızı isteriz. Turizm, sanayi, tarım ve daha pek çok alanda Agres ile ATSO karşılıklı olarak çalışabilir" diyerek Romanya'ya davet etti.

BİR FİNCANIN 40 YIL HATIRI VARDIR

Agres Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau'ya ziyaretlerinden dolayı fincan takımı hediye eden ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Umarız ATSO ile Agres'in dostluğu da uzun yıllar devam edecektir" dedi. Agres Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau'da Başkan Davut Çetin'e günün anısına el üretimi olan şal ve seramik tabak hediye etti. (DHA)
 

Etiketler:
 
Ali Sunal çok kızdı
 
Şehit Barış Akkabak Parkı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu yılki hedef 600 ton atık pil
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nca atık pillerin toplanması ve bertarafı ...
Kasaplardan 'toplu kurban rantı' tepkisi
TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı birçok vakıf, ...
Euro uçtu
Geçtiğimiz hafta TL karşısında 3 lirayı gören dolar haftaya hareketli ...
 
Temmuzda ASBAŞ tarihinin rekoru kırıldı
ANTALYA'da yat ve medikal sektörleriyle öne çıkan Antalya Serbest Bölge ...
Çin Antalya'yı istiyor
EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, Antalya-İzmir hızlı tren ve Antalya-Aydın ...
ATSO eski başkanı Kınay vefat etti
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski başkanlarından Kemal Kınay yaşamını yitirdi.
 
Dolar 3 TL'ye çıktı indi
Artan güvenlik sorunları ve siyasi belirsizliklerin etkisiyle dolar yeni ...
ATSO Başkanı Çetin'den casino için öneri
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Ekonomi Bakanı ...
Antalya OSB, Doğu Afrika'ya çıkarma yapacak
ANTALYA OSB'den 35 kişilik sektörel ticaret heyet, Tanzanya'nın Darüsselam ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva