Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
5 Aralık 2014 Cuma - 10:35

Rubledeki düşüş, turizmde rusya pazarını sarsacak

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Rus Rublesi'nin Amerikan Doları karşısında ciddi oranda değer kaybetmesinin, Türk turizminde önümüzdeki yıl sarsıntıya yol açabileceğini söyledi.

Rubledeki düşüş, turizmde rusya pazarını sarsacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 2014 yılı için hedeflenen rakamlara şimdiden ulaşıldığını anlatan Yusuf Hacısüleyman, "Antalya'ya hava yoluyla Gazipaşa'dan ve Antalya Havalimanı'ndan giriş yapan turist sayısı 12 milyona yaklaştı. Ama kente gelen turist sayısı Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından giriş yapan turistle sınırlı değil. Doğrudan Antalya'ya giriş yapanların dışında bir de aktarmalı gelenler var. İstanbul gibi Türkiye'nin diğer illerinden giriş yapan turistler aktarmalı olarak gelip Antalya'da tatil yapıyor. Bu rakamlarla 13 milyonu geçiyoruz. Bu yılki hedefimizi yakalamış oluyoruz" diye konuştu.
 
RUBLEDEKİ DÜŞÜŞ
 
Buna karşılık önümüzdeki yılın çok zor olduğunu ve dikkat gerektirdiğini açıklayan Hacısüleyman, şöyle devam etti:
 
"Çok zor bir yıl bizi bekliyor. Çünkü özellikle birinci pazarımız haline gelen Rusya'daki devalüasyondan dolayı alım gücünde çok ciddi bir düşme var. Sene başında 32 ruble 1 dolara karşılık geliyordu. Şimdi ise 1 dolar 53.97 rubleye yükseldi. Çok büyük devalüasyon var. Petrol fiyatlarının da düşmesinden dolayı Rus ekonomisi durgunluğa giriyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıl, birinci pazarımızda sarsıntı söz konusu. O yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.
 
SÜRECİ AŞMAK İÇİN NE YAPILMALI
 
Hacısüleyman, bu zorlu süreci aşmak için ne yapılması gerektiğini de şöyle açıkladı:
 
"Şu anda bir reçete yazmak mümkün değil. Ama yeni pazarları aktif hale getirmemiz lazım. Mevcut olanları da sayısal olarak artırmamız lazım. Tanıtım çalışmalarımızı iyi yapmamız lazım. Belki Dışişleri Bakanlığı'nın bazı vize uygulamalarını gevşetmesi gerekebilir. Bütün bu önlemlere tek tek bakılması lazım."
 
PUTİN'İ ANTALYA'YA GETİREN TURGUT GÜR'DEN KAMPANYA ÖNERİSİ
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, vali yardımcılığı yaptığı dönemde Antalya Belbidi'ndeki tatil köyünde misafir eden Türk-Rus İş Konseyi Onursal Başkanı Turgut Gür de rubledeki değer kaybının Rus ekonomisini derinden etkilediğini söyledi. Rubledeki düşüş nedeniyle ithal malların Rusya'da fiyatının yükseldiğini anlatan Turgut Gür, bunun turizme de etkisinin beklendiğini söyledi. Bir yıl öncesine kadar 30 rubleye 1 doların karşılık geldiğini anlatan Turgut Gür, "Şimdi 1 doların değeri 50 rublenin üzerine çıktı. İthal ürünler Rusya'da pahalandı. Tatil de dövize endeksli olduğu için bundan turizm de olumsuz etkilenecek. Rusya'dan yılda 20-25 milyon kişi yurtdışına çıkıyor. Bunun yaklaşık dörtte biri Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de ise en fazla Antalya tercih ediliyor. Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında Almanlardan sonra ikinci sırada yer alıyorlar. Hatta Antalya'da ilk sıraya geçtiler. Bu nedenle Rus turistler Türk ekonomisi için çok önemli. Ancak rublenin değeri dolar karşısında düştüğü için bütçesi dar olanlar önümüzdeki yıl turizme katılamayacaktır. Türkiye'nin bu durumdan daha az etkilenebilmesi için erken rezervasyon kampanyaları yapılması yararlı olacaktır" diye konuştu
 
ANTALYA'DA RUSLAR İLK SIRADA
 
Antalya'ya gelen turistler arasında Ruslar ilk sırada yer alıyor. Yılın 11 aylık döneminde Antalya'ya Rusya'dan toplam 3 milyon 479 bin 705 kişi giriş yaptı. Rus turistler, Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 30.59'luk oranını oluşturuyor. Bu oranla Antalya'ya gelen yaklaşık her üç turistten birini Ruslar oluşturuyor. Listenin ikinci sırasında ise yüzde 25,60'lık oranla Almanlar yer alıyor. Almanya'dan Antalya'ya geçen 11 aylık dönemde 2 milyon 911 bin 823 kişi giriş yaptı. Almanlar birkaç yıl öncesine kadar ilk sırada yer alıyordu. Antalya'yı en fazla tercih eden ülkeler sıralamasında Hollanda üçüncü, İngiltere dördüncü, İsveç beşinci, Ukrayna altıncı, Kazakistan yedinci, Belçika sekizinci, Polonya dokuzuncu, Norveç 10'uncu sırada yer alıyor.

Mustafa KOZAK/ ANTALYA,(DHA)- 
AKDENIZ TURISTIK OTELCILER VE ISLETMECILER BIRLIGI (AKTOB) BASKANI VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI BASKAN YARDIMCISI YUSUF HACISULEYMAN, AMERIKAN DOLARI KARSISINDA COK CIDDI ORANDA DEGER KAYBEDEN RUS RUBLESI'NIN TURK TURIZMINDE ONUMUZDEKI YIL COK CIDDI SARSINTIYA YOL ACABILECEGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ TURISTIK OTELCILER VE ISLETMECILER BIRLIGI (AKTOB) BASKANI VE ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI BASKAN YARDIMCISI YUSUF HACISULEYMAN (FOTODAKI), AMERIKAN DOLARI KARSISINDA COK CIDDI ORANDA DEGER KAYBEDEN RUS RUBLESI'NIN TURK TURIZMINDE ONUMUZDEKI YIL COK CIDDI SARSINTIYA YOL ACABILECEGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Alanya'da engellilerden anlamlı gösteri
 
Komiseri yaralayıp kaçtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı animatör kalp krizinden öldü
Yaz aylarında Antalya'da animatörlük yapan 32 yaşındaki Ahmet Karaman, ...
İşsiz turizm yöneticisi intihar etti
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, yalnız yaşayan 50 yaşındaki Özkar Ziya Bozdağ, ...
Türel'den turizmciye; 'Hadi gari'
Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediye ...
 
Turizm sektöründe cinsel taciz uyarısı
'Turizmde Etik' konulu panelinde konuşan Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu, ...
2015'in gözde tatil yerleri belli oldu
Skyscanner, 2015’in en gözde 10 seyahat destinasyonunu belirledi.
Turist rakamları mutlu etti
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizmin başkenti ...
 
AKTOB'dan vali türker'e ziyaret
AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu ...
Rus manken golf sahasında
F Ajans ile yolları bir güzellik yarışmasında kesişen, ardından ajansın ...
Coğrafyaların kesişim noktası Antalya
ANTALYA, yılın 10 aylık döneminde 11 milyon 508 bin 66 turiste ev sahipliği ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva