TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
6 Ekim 2020 Salı - 10:49

Rus gelinler, Türk gibi yaşamayı seçti

MEMLEKETLERİ Moskova'dan 2 bin 680 kilometre uzaktaki Antalya'ya geldikten sonra aşık oldukları Türk erkeklerle evlenen 2 Rus kadın, tıpkı Türk gibi yaşıyor.

Rus gelinler, Türk gibi yaşamayı seçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Moskova Nüfus İdaresi, Moskovalıların 2020 yılında yabancılarla yaptığı evliliklerin sayısında artış gözlendiğini açıkladı. Verilere göre geçen yıl Moskovalıların yabancılarla yaptığı evlilikler, tüm evliliklerin yüzde 10'unu oluştururken bu yılın başından beri bu oran yüzde 15'e ulaştı. Bu yıl farklı vatandaşlığı olup, ilişkilerini resmileştirmeye karar veren çiftlerin sayısı 6 bini aştı. Yabancı damatların yaklaşık 100 farklı ülkeden, yabancı gelinlerin ise 60 ülkeden oluğu belirtilen açıklamada, Moskovalı kadınlarla en sık evlilik yapanların Türk erkekleri olduğu, ikinci sırada Nijeryalıların geldiği belirtildi. Moskovalı erkeklerle evlilik yapmak isteyen kadınlarda ilk sırada Yunanistan yer alırken, Vietnam ikinci sırayı aldı.

ANTALYA'NIN YERLEŞİK YABANCI SIRALAMASINDA LİSTE BAŞINDA

Antalya'nın yerleşik yabancı nüfusu, 26 bin 821 yeni göçle 102 bin 643'e ulaştı. 100'ü aşkın ülkeden insanın yaşadığı Antalya'da Ruslar, 16 bin 724 kişiyle ilk sırada yer alıyor. 1 milyon 531 bin 180 yabancı vatandaşın ikamet ettiği Türkiye genelinde, Antalya 102 bini aşan yabancı sayısıyla ilk sıralarda yer alıyor.

RUSLARIN TÜRK ERKEKLERLE AŞK EVLİLİĞİ

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Hurma ve Liman mahallelerine yerleşen Rus kadınlar da mutluluğu Türk erkeklerinde bulanlardan. Kimi tatile geldiği otelde tanıştı, kimi ise Antalya'da bir Türkle mutlu evlilik sürdüren yakın arkadaşının tavsiyesiyle bir Türkle tanışıp yuva kurdu. Rus kadınlar burada aile kurmakla da kalmayıp, aynı zamanda ekonomiye de katkı sağlıyor. Büyük kısmının mutlaka bir işletmesi bulunurken bir kısmı ise tercümanlık ya da turizm işlerinde çalışarak hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de kendi ayakları üzerinde durabiliyor.

'RUSYA'DAKİ KADINLARA DA TAVSİYE EDERİM'

Hem aşk evliliği yapıp hem de bir işletme kurarak kent ekonomisine katkı sağlayan Rus kadınlardan Yuliya Avşar ve Olesya Deniz, aşk evliliği yaparak yuva kuran Rus kadınlardan sadece ikisi. Yuliya Avşar, eşi Armağan Avşar (45) ile yakın arkadaşı Natali sayesinde tanıştı. Aklının ucunda dahi olmadığı halde bir anda aşık olup evlenen ve 15 yılı geride bırakan Yuliya, Konyaaltı ilçesinde bir oyun evi kurarak, aynı zamanda işletme sahibi oldu. Lara (14) ve Mira (6) adında iki kızı olan Yuliya, "Eşime aşık oldum ve bir anda kendimi burada yaşarken buldum. Hiç aklımda yokken böyle oldu. Daha önce Moskova'da yaşıyordum ama bir anda Antalya'da yaşamaya başladım. İlk zamanlarda ev hanımı olarak evde yaşamak güzel geliyordu ama sonra sıkılıp, iş yeri açtım ve çok mutluyum hayatımdan. Rusya'daki kadınlara da tavsiye ederim Türkiye ve Antalya'da yaşamayı. Burada çocuklara çok iyi davranıyor ve sıkı tutmuyorlar" dedi.

Avşar'ın büyük kızı Lara iyi derecede Türkçe konuşurken Mira ise çoğunlukla Rusça konuşmayı tercih ediyor. Lara "Ben Türküm" derken Mira bu konuda susmayı tercih etti. 

'TÜRK ERKEKLERİ ÇOK MERHAMETLİ'

Olesya Deniz de bir dans gösterisi için Antalya'ya gelip, sahnede kendisini izleyen eşi Suat Deniz (43) ile tanıştı. İyi derecede Türkçe konuşan Olesya, ilk başlarda eşiyle ortak dil olarak yalnızca İngilizce konuşabiliyordu. Kısa sürede evlenerek, 10 yılı geride bırakan çiftin 3 erkek çocuğu var. Dans eğitmeni olan Olesya da eşinin desteğiyle bir dans okulu açarak kendi ayakları üzerinde duruyor.

Olesya da tıpkı Yuliya gibi aşk evliliği yaptığını belirterek, "Eşim beni sahnedeyken görüp, aşık olmuş. Sonrasında tanıştık, ben de aşık oldum. Hiç aklımda yokken burada yaşamaya başladım. Daha rahat iletişim kurabilmek için Türkçe öğrendim. Kurslara gittim. Türk erkekleri çok merhametli, iyi insanlar" dedi.

MEMLEKETLERI MOSKOVA'DAN 2680 KILOMETRE UZAKTAKI ANTALYA'YA GELDIKTEN SONRA ASIK OLDUKLARI TURK ERKEKLERLE EVLENEN 2 RUS KADIN, TIPKI TURK GIBI YASIYOR. TURKCE OGRENEN VE COCUKLARINA TURK ISIMLERI VEREN YULIYA AVSAR (43) ILE OLESYA DENIZ (ESI SUAT VE COCUKLARI ILE), TURK ERKEKLERININ COK MERHAMETLI VE SICAKKANLI OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

MEMLEKETLERI MOSKOVA'DAN 2680 KILOMETRE UZAKTAKI ANTALYA'YA GELDIKTEN SONRA ASIK OLDUKLARI TURK ERKEKLERLE EVLENEN 2 RUS KADIN, TIPKI TURK GIBI YASIYOR. TURKCE OGRENEN VE COCUKLARINA TURK ISIMLERI VEREN YULIYA AVSAR (43) ILE OLESYA DENIZ (COCUKLARI ILE), TURK ERKEKLERININ COK MERHAMETLI VE SICAKKANLI OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

MEMLEKETLERI MOSKOVA'DAN 2680 KILOMETRE UZAKTAKI ANTALYA'YA GELDIKTEN SONRA ASIK OLDUKLARI TURK ERKEKLERLE EVLENEN 2 RUS KADIN, TIPKI TURK GIBI YASIYOR. TURKCE OGRENEN VE COCUKLARINA TURK ISIMLERI VEREN YULIYA AVSAR (KIZLARI MIRA VE LARA (SAGDA)  ILE) ILE OLESYA DENIZ, TURK ERKEKLERININ COK MERHAMETLI VE SICAKKANLI OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

MEMLEKETLERI MOSKOVA'DAN 2680 KILOMETRE UZAKTAKI ANTALYA'YA GELDIKTEN SONRA ASIK OLDUKLARI TURK ERKEKLERLE EVLENEN 2 RUS KADIN, TIPKI TURK GIBI YASIYOR. TURKCE OGRENEN VE COCUKLARINA TURK ISIMLERI VEREN YULIYA AVSAR (KIZLARI ILE) ILE OLESYA DENIZ, TURK ERKEKLERININ COK MERHAMETLI VE SICAKKANLI OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA (DHA)

Etiketler:
 
Finike portakalını aşırı sıcaklar vurdu
 
Korkuteli'de patates hasadı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finike portakalını aşırı sıcaklar vurdu
ANTALYA'nın Finike ilçesinde portakal üreticileri hasat sezonuna hazırlanıyor. ...
Tilki kuyruğu üzümü, 'Nuh'un Ambarı' aday listesinde
ANTALYA'nın üzüm bağlarıyla da ünlü Elmalı ilçesinde yetişen kırmızı tilki ...
Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'nde kazılar sona erdi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan ve Ortodokslarca kutsal sayılan 'Noel ...
 
ALTSO'dan Azerbaycan'a destek için bayrak kampanyası
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde ALTSO Başkanı Mehmet Şahin öncülüğünde Azerbaycan'a ...
Anadolu Ateşi gösteri alanı tarım arazisi oldu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Anadolu Ateşi grubunun gösterilerini yaptığı ...
Manavgat'ta eski mezarlık yandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki Vahaplı eski mezarlığında çıkan yangında ...
 
Tarihi handa satranç turnuvası
FİNİKE Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü işbirliğinde ...
Çevreci Komşu Kart'la 622 TIR dolusu atık toplandı
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin cam, plastik, kağıt gibi nitelikli ...
Kemer Belediyesi'nden camilerde temizlik
KEMER Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva