'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
31 Ağustos 2016 Çarşamba - 14:03

Rus turiste güvenlik ve konfor teminatı

ANTALYA'da düzenlenen Rusya- Moskova Medya Forumu'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Rusya Federasyonu vatandaşı misafirlerimize yine aynı güven ve konfor içinde seyahat ve tatil güvencesini sağlamak Türk devleti olarak bizim taahhüdümüz ve teminatımız altındadır" dedi.

Rus turiste güvenlik ve konfor teminatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye- Rusya Medya Forumu Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı ünlü turizm beldesi Belek'te başladı. Maxx Royal Hotel'deki medya forumuna Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DESK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel katıldı. Turizm ve iş dünyasından temsilcilerle, Rusya ve Türkiye'den çok sayıda basın mensubunun katıldığı Türkiye- Rusya Medya Forumu'nda, iki ülke arasında Kasım ayındaki uçak düşürme olayı sonrası bozulan ilişkiler ve iki ülke liderinin görüşmesiyle yeniden bu ilişkilerin düzeltilmesi yönünde yürütülen çalışmalar ele alındı. 

ARZU EDİLEN BİR DURUM DEĞİLDİ

Türkiye ve Rusya'nın geçmişten bu yana son derece iyi ilişkilere sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, çok yakın geçmişte yaşanan bazı olumsuz hadiselerin bütün boyutlarıyla zedelemesinin iki ülke açısından arzu edilen bir durum olmadığını kaydetti. Bu olumsuzlukların aşılmasında her ülkede de en üst düzeyde Erdoğan ve Putin'in görüşmesinin pek çok olumlu gelişmenin önünü açtığını belirten Nabi Avcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kadim dostu Rusya ile siyasi, iktisadi kültürel ve beşeri alanlarda tüm ilişkilerini eski düzeyinde üstüne çıkarmak için tüm çalışmaları yapmaya hazır olduğunu kaydetti. 

RUS TURİSTE GÜVENLİK TEMİNATI

İki ülkenin de iş dünyası ve basın mensuplarının destekleriyle ilişkilerimizi eski seviyenin de üzerine çekmek konusunda büyük bir azmin söz konusu olduğunu belirten Bakan Avcı, “Bunlardan en önemlilerden biri turizm konusudur. Yıllardır Türkiye'de tatillerini güvenli ve konforlu bir şekilde yapan Rusya Federasyonu vatandaşı misafirlerimize yine aynı güven ve konfor içinde seyahat ve tatil güvencesini sağlamak Türk devleti olarak bizim taahhüdümüz ve teminatımız altındadır. Türkiye ile Rusya'nın her alanda özellikle turizm sektöründe bugüne kadar gerçekleştirdiği yapıcı diyalogların ortaya koyduğu turizm ilişkilerinin daha da üst seviyelere çıkması için iki ülke medyasına da büyük görevler düşmektedir" dedi.

SİNEMA VE DİZİ İŞBİRLİĞİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rus ve Türk medya mensuplarının sorularını da yanıtladı. Harry Porter filminin çekildiği alanın yoğun ziyaretçi aldığı ve aynı şekilde Muhteşem Yüzyıl dizisinin çekildiği alanın da turizme açılması ve Türk dizi yıldızlarının Rusya'ya davetine yönelik Rus basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Nabi Avcı, Türkiye'de televizyon dizilerindeki aktörlerin Rusya'ya davet edilebileceğini söyledi.

Rusya'da ilgi çeken Türk dizilerinin aktörleri ve yöneticileriyle bir buluşma gerçekleştirilebileceğini belirten Avcı, şöyle dedi:

"Hem de ortak projeler geliştirilmesi yönünde de destek sağlarız. Bu tür ortak projeler için finansal destek mekanizmalarımızda var. Sponsor konusunda da yardımcı oluruz. İlgi çekecek ortak prodüksiyonlar gerçekleştirebiliriz. Türk dizileri Ortadoğu ve Latin Amerika'da da büyük ilgi görüyor. Arjantin'den turist artışı olduğu gördük ve sebebini araştırdığımızda Arjantin'de iki Türk dizisi yayına girmiş ve merak edip Türkiye'ye gelmeye başlamışlar ve ciddi bir artış ortaya çıkmış. Muhteşem Yüzyıl nerede çekildi oraya gidebilir miyiz denildi, büyük memnuniyetle. Hem çekildiği hem de gerçekte yaşandığı alanlara Topkapı Sarayı bizim en önemli cazibe merkezlerimizden biridir. Özel bir tanıtım kampanyasını da birlikte yürütebiliriz."

ANTALYA'YA RUSÇA ÜNİVERSİTE VE LİSE GELİYOR

Karavan turizmiyle ilgili çalışmaların hızlandırıldığı ve Dünya Karavan Turizmi Kongresi'nin Türkiye'de yapılması için çalışmalar başlatıldığını kaydeden Bakan Nabi Avcı, "Bu konuda Ruslarla birlikte çalışmalar yapabiliriz" dedi.

Antalya'da bir Rus- Türk üniversitesi açmak ve öncelikli turizm işletmeciliği alanında hizmet verecek butik bir proje olduğunu dile getiren Avcı, "Ayrıca eğitim alanında turizm meslek liselerinde de bu konulara ilişkin ortak projeler gerçekleştirebiliriz. Antalya'da eğitim dili Rusça olan bir meslek lisesi, özel sektöründe bu alanda yatırımların destek veririz. Turizm ve sağlık meslek lisesi fevkalade yararlı olur" diye konuştu.

RUSLAR DENİZ TURİZMİNDE BİRİNCİ

Rusya'da 2015'in Kasım ayında yapılan geniş kapsamlı bir çalışmanın sonuçlarından da bahseden Bakan Avcı, Rus potansiyel müşteriler açısından Türkiye'nin deniz turizminde birinci, alışveriş ile sağlık turizminde üçüncü, kültür ve şehir turizminde de ilk 5'de bile görünmediğini anlattı.

Bakan Avcı, deniz turizmi dışındakilerin de geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

NEGATİF DÖNEMİN KAYBEDENİ

Türkiye- Rusya Medya Forumu'nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile Türkiye'nin birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu söyledi. Dünyada bütün ilişkilerin menfaat üzerine olduğunu belirten Bakan Zeybekci, dünyadaki en sağlam ilişkilerin kazan kazan ilkesine dayalı ilişkiler olduğunu kaydetti. Türkiye ile Rusya arasında en üst düzeyde menfaat bulunması gerektiğini dile getiren Zeybekci, 2015 Kasım ayında sebebi ve sonucunu tartışmaya gerek olmayan üzücü bir olay yaşandığını dile getirdi. 

Üzücü olayın ardından 7- 8 aylık süreçte kazananın olmadığını belirten Bakan Zeybekci, “İki dostun birbirine küsmesinden iki taraf da zarar görmüştür. Negatif dönemin kaybedenleri Türkiye ve Rusya'dır. Rusya ile olan ticaretimiz düşmüştür. Rusya ile turizm münasebetlerimiz de yüzde 70'ler seviyesine düşmüştür. İhracatımız yüzde 38 düşmüştür. Bu sürecin kazananı yoktur" dedi.

100 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Her iki ülkenin liderinin iki ülkenin kaybettiği süreci sonlandırmak amacıyla inisiyatif aldığını belirten Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'yi ilk arayan liderlerden birinin Putin olduğunu söyledi. 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Moskova'ya gittiklerini hatırlatan Zeybekçi, “İlgili bakanlarla çok önemli görüşmeler yaptık. İki ülke Kasım 2015 öncesine dönmek istiyor. Kasım 2015 öncesinde 34 milyar dolara varan bir ticaret hacminden bugün 20 milyar doların altına inen ticaret hacmi var. İki ülke lideri bu hacmi 100 milyar dolara çıkarmak gibi hedefleri var" dedi. 

GÖRÜŞMELER YENİDEN BAŞLADI

2015 Kasım öncesi uygulanan vize serbestini hatırlatan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Ticaretin önündeki engeller kaldırılıyordu. En önemli gelişme ise iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması görüşmeleri başlamıştı. Son derece önemliydi. Çok önemli kapıların açılacağı kapılar sağlayacaktı. Türkiye'de Kasım'dan sonraki dönemde görüşmeler dondurulmuştu, şimdi tekrar başladı. Ortak Karma Ekonomik Komisyon görüşmeleri ertelenmişti, tekrar başladı. 8- 9 Ekim gibi Rusya Enerji Bakanı ile İstanbul'da buluşacağız. Şu an itibariyle serbest ticaret görüşmeleri başladı. Türkiye ile Rusya arasında Türk Rus ortak yatırım fonu kurulmasıyla ilgili görüşmeler başladı."

RUBLE VE TÜRK LİRASI İLE ÖDEME 

Ticarette ruble ve Türk Lirası'nın kullanılmasına yönelik teknik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Zeybekci, "Hedefimiz Türkiye'ye gelen Rus vatandaşların Ruble ile ödeme yapabilmesini hedefliyoruz. Aynı şekilde Rusya'ya giden vatandaşlarımızın Türk Lirası ile ödeme yapabilecekleri çalışma içindeyiz. 100 milyara gidecek ticaret hacmimizin ruble ve Türk lirasıyla yapılmasını hedefliyoruz" dedi.

SON DÖNEMDEKİ TİCARİ RAKAMLAR MORAL BOZUCU

Türkiye ve Rusya'nın ikili ticaretindeki rakamları telaffuz etmek istemediğini belirten Bakan Zeybekci, son dönemde son derece moral bozucu rakamlar olduğunu kaydetti. Gelecek ile ilgili yakın zamanda Türkiye ile Rusya ticaret hacminin 40 milyar dolara çıktığının görüleceğini belirten Zeybekci, "Türkiye bugüne kadar Rusya'da 70 milyar dolarlık yatırım yaptı. Hedefimiz Türk ve Rus şirketlerinin birlikte işbirliği yapmalarını sağlamak ve birlikte proje üretsin istiyoruz. Türk Rus ortak yatırım fonunun kurulması için hızlı adımlar atıyoruz. Türkiye'nin 10 milyar dolar üzerinde Rusya'da yatırımı var. Önümüzdeki dönem Rusya'nın belirli bölgelerine yönelik müteahhitlik çalışmalar olacak" diye konuştu.

SINIRSIZ OTURMA VE YAŞAM HAKKI

Yatırım teşvik sisteminin Türkiye olarak hayata geçirilmeye yönelik çalışmaların yapıldığını belirten Nihat Zeybekci, şunları söyledi:

"Biz bu kapsamda Rus dostlarımızla beraber Türkiye'de hatta Rusya'daki yatırımlarda dahil olmak üzere birlikte değerlendirmek istiyoruz. Türkiye'de enerji teknolojilerinde, savunma sanayinde, sağlık teknolojilerinde, ilaç sanayisinde, petro kimya entegrasyon yatırımlarında buna benzer stratejik yatırımlarda teşvik sistemini yatırımcı ile beraber belirleyeceğiz. Bununla birlikte yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili başbakanın tabiriyle yatırımcının önüne turkuaz halı sermekle ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Yatırımcıların ve Türkiye'de gayrimenkul alanların istemeleri halinde Türk vatandaşlığına geçmeleri ve sınırsız oturma ve yaşama haklarıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik ve bunun sürecini aştık."

Mehmet ÇINAR- Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)




TURKIYE-RUSYA MEDYA FORUMU ANTALYANIN SERIK ILCESINE BAGLI UNLU TURIZM BELDESI BELEKTE BASLADI. MAXX ROYAL HOTELDEKI MEDYA FORUMUNA EKONOMI BAKANI NIHAT ZEYBEKCI, KULTUR VE TURIZM BAKANI NABI AVCI DA KATILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

TURKIYE-RUSYA MEDYA FORUMU ANTALYANIN SERIK ILCESINE BAGLI UNLU TURIZM BELDESI BELEKTE BASLADI. MAXX ROYAL HOTELDEKI MEDYA FORUMUNA EKONOMI BAKANI NIHAT ZEYBEKCI, KULTUR VE TURIZM BAKANI NABI AVCI DA KATILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)


TURKIYE-RUSYA MEDYA FORUMU ANTALYANIN SERIK ILCESINE BAGLI UNLU TURIZM BELDESI BELEKTE BASLADI. MAXX ROYAL HOTELDEKI MEDYA FORUMUNA EKONOMI BAKANI NIHAT ZEYBEKCI, KULTUR VE TURIZM BAKANI NABI AVCI DA KATILDI.  FORUMU RUSYA VE TURKIYEDEN COK SAYIDA BASIN MENSUBU DA TAKIP ETTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)


TURKIYE-RUSYA MEDYA FORUMU ANTALYANIN SERIK ILCESINE BAGLI UNLU TURIZM BELDESI BELEKTE BASLADI. MAXX ROYAL HOTELDEKI MEDYA FORUMUNA EKONOMI BAKANI NIHAT ZEYBEKCI, KULTUR VE TURIZM BAKANI NABI AVCI DA KATILDI.  FORUMU RUSYA VE TURKIYEDEN COK SAYIDA BASIN MENSUBU DA TAKIP ETTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

TURKIYE-RUSYA MEDYA FORUMU ANTALYANIN SERIK ILCESINE BAGLI UNLU TURIZM BELDESI BELEKTE BASLADI. MAXX ROYAL HOTELDEKI MEDYA FORUMUNA EKONOMI BAKANI NIHAT ZEYBEKCI, KULTUR VE TURIZM BAKANI NABI AVCI DA KATILDI.  BAKAN AVCI, KONUSMA YAPTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)


TURKIYE- RUSYA MEDYA FORUMU'NA KATILAN  EKONOMI BAKANI NIHAT ZEYBEKCI KONUSMA YAPTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
 

 
Çalıntı motosikletle uyuşturucu servisi
 
İstifası istenen oda başkanı, birliğin camlarını taşladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalıntı motosikletle uyuşturucu servisi
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde çalıntı motosikletle uyuşturucu servisi ...
Sultan torununun sergi heyecanı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde oturan Sultan 2'nci Mahmut'un kızı Adile ...
Demre'de sazlık yangını
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Acı Su kenarındaki sazlık alanda yangın çıktı.
 
Otelinde 1000'in üzerinde eski eseri sergiliyor
KAŞ'a bağlı Patara Mahallesi'nde turizmci, eski Fransızca öğretmeni Muzaffer ...
Kapatılan yurdun klimalarını çalarken yakalandılar
FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan öğrenci yurdundaki klimaları çalmaya ...
Serik'te 2 polis kazada yaralandı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde motosikletle otomobilin çarpıştığı kazada, 2 polis memuru yaralandı.
 
Akseki'de otobüsle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yolcu otobüsüyle otomobilin çarpıştığı kazada, ...
Kazadan sonra ölen sürücü organlarıyla hayat verecek
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otobüsle çarpışan motosiklet sürücüsü 60 ...
Türkiye Serbest Dalış Şampiyonası Kaş'ta yapılacak
SERBEST Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde yapılacak.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva