Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
17 Mart 2022 Perşembe - 13:03

Ruslar Antalya'daki konutlara akın etti

Savaşla birlikte Antalya’daki konutlara Rusların ve Ukraynalıların ilgisi tavan yaptı.

Ruslar Antalya daki konutlara akın etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu olarak 20-30 daire birden aldığını, özellikle son bir haftada satışların çok arttığını, kentte yeni konut kalmadığını, savaş öncesi 3 bin lira olan kiraların 8-10 bin liraya çıktığını söyledi.

Savaştan kaçan Rus ve Ukrayna vatandaşlarının, Antalya’da yerleşik yakınlarının yanına gitmesi, varlıklı olanların da gayrimenkul ve konut kiralama ve satın almaları Antalya’nın popülaritesini daha da artırdı. Savaşın başlamasıyla Antalya’nın gözde semtlerinde satılık ve kiralık konut-gayrimenkul fiyatları da adeta uçmaya başladı.

Dünya'dan Fikri Cinokur'un haberine göre Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı Şubat ayı konut istatistiklerini değerlendirdi.

Antalya’da şubat ayında 4 bin 727 adet konut satışı gerçekleştiğini, bin 99 konutun yabancılar tarafından satın alındığını belirten Çetin, “Antalya’da şubatta konut satışları bir önceki şubat ayına göre yüzde 27,68 artarak 4 bin 727 adet ile Türkiye ortalamasının yaklaşık 7 puan üzerinde gerçekleşti” dedi.

Antalya’nın İstanbul’dan sonra yabancıların en çok tercih ettiği ikinci il olduğunu ifade eden Çetin, şöyle devam etti: “Antalya aylık toplam konut satışlarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından dördüncü sırada. Türkiye toplam konut satışları içerisinde yabancılara konut satışları, geçen yılın şubat ayına göre yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 adet gerçekleşti. Antalya’da Türkiye ortalamasının çok üzerinde yüzde 106,2 artışla bin 99 konut satıldı. Şubat ayında yabancılara yönelik satışların tüm konut satışları içerisindeki payı Türkiye genelinde yüzde 5,65 iken Antalya’da yüzde 23,24 oldu. Antalya, yabancılara konut satışlarında İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alırken, hem yıllık artış oranında hem de toplam konut satışları içerisindeki yabancı payında Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.”

Gayrimenkul ve emlak brokeri ve TamNoktaNeo Firması üst düzey yöneticisi Uğur Fer, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Antalya’da gayrimenkul sektörünün popüleritesini artırdığını söyledi.

Savaşla birlikte Rusya’ya uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle, varlıklı Rus vatandaşlarının Antalya’da konut alımlarının arttığına dikkat çeken Fer, Antalya’da 30 bine yakın Rus, 9 binden fazla da Ukrayna vatandaşının yerleşik yaşadığını anlattı. Uğur Fer, şöyle devam etti:

“Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Antalya’da gayrimenkul ve konut satışları hareketlendi. Antalya’da yakınlarının yanına yerleşen varlıklı Rus vatandaşları arasında toplu olarak 20-30 daire alan var. Müteahhitlerde sıfır konut kalmadı. Son 6-7 günde 45-50 daire satıldı. Geri dönme umudu ile 3-4 aylık konut kiralamaları da artıyor. Rus ve Ukrayna vatandaşları konut satın alma ve kiralamada Lara ve Kundu bölgesini tercih ediyor.”

Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Antalya’da daha çok 2+1 ve 1+1 konutları tercih ettiğini anlatan Uğur Fer, “Kendi firmamda 22 adet konut satış sözleşmesi yaptım. Müteahhitlerde sıfır inşaat yok. 1+1 konut fiyatı 1 ila 1,2 milyon arasında, 2+1 konut 1,7 milyon, 3+1 daire ise 2-2,2 milyon lira arasında değişiyor. Fiyatlar çok fırladı” dedi.

Konyaaltı'nda satışlar sıkıntılı

Konyaaltı ilçesinde faaliyette bulunan Alyans Gayrimenkul firması sahibi Ender Anatca, savaş öncesi bölgede 3 bin lira olan kiralık daire fiyatlarının ortalama 8-10 bin liraya çıktığını söyledi.

Rusya’dan nakit para girişi olmadığı için Konyaaltı bölgesinde yabancıya konut satışlarının durduğunu belirten Anatca, Rus ve Ukrayna vatandaşları dışındaki yabancı vatandaşlara yapılan konut satışlarında kamu bankalarının anlaşılmaz şekilde zorluk çıkardığını öne sürdü.

 
Maliyeti ederinden fazla...
 
Öğrencilere trafik eğitimi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gelsinler 18 Mart 2022 Cuma 12:32

Gelenlere kapımız acık, kıralamak yerıne ev alanlarda var! onlara da evler 2 katı rakamlara satılıyor. hatta ımarlı arsa arayanlar var. yatırım yapayım dıyorlar. 5 donum arsa alım cakırlardan ıcıne kendıme 1 adet vılla yapım gerı kalanına da 7 8 tane yapalım satalım dıye teklıfler var

Yorumu oyla      0      0  
Okur 17 Mart 2022 Perşembe 14:36

Olan gariban vatandaşa oluyor. Böyle giderse Antalya’da fabrikalar asgari ücretle çalışacak işçi bulamayacaklar. Kişi geliri yüksek değilse Antalya’da yaşayamaz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avokado uluslararası çalıştayda konuşulacak
SAĞLIKLI beslenme diyetinin vazgeçilmezi avokado üretiminde önemli bir ...
Traktör sürücülerine reflektör dağıtıldı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde jandarmanın 'Reflektör Tak Görünür Ol, Kazaya ...
Demre'ye ilk kez başhekim yardımcısı atandı
DEMRE Devlet Hastanesi'nin ilk başhekim yardımcısı Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Baş görevine başladı.
 
Sibirya soğuğu Antalya'yı vurdu
ANTALYA'nın Gündoğmuş ilçesinde soğuk hava nedeniyle kayalıklarda buz sarkıtları oluştu.
Antalya şehir merkezindeki kazada 3 genç yaşamını yitirdi
ANTALYA’da saat 02.00 sıralarında aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada ...
Su fakiri olmamıza az kaldı
TÜRKİYE Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, ...
 
Oğlunun tedavisi için Ukrayna'dan gelen anne: İki savaşın içindeyiz
LÖSEMİ teşhisi konulan down sendromlu oğlu Vladyslav Babaieva'nın (12) ...
Kayak yaparken düşüp, bacağını kırdı
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesindeki Saklıkent'te tesis kapalıyken kayak ...
Yazıcı: Kimse bizim vatan ve bayrak sevgimizi test etmesin
VALİ Ersin Yazıcı, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva