Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
28 Haziran 2018 Perşembe - 21:11

Rüşvetle suçlanan polisler hakim karşısında

ANTALYA’da otoparklara usulsüz araç çekerek haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 8’i polis 20 kişinin yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada, tutuklu 10 sanıktan 6’sı tahliye edildi.

Rüşvetle suçlanan polisler hakim karşısında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bir ihbarı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde bazı görevlilerin otopark işletmecileri ile belirli bir menfaat çerçevesinde anlaştıkları, yasak yere park edilen araçları asli görevleri olmasına rağmen para karşılığı çektirdiklerini tespit etti. Araştırmayı derinleştiren ekipler, şüphelilerin bazı araç sahipleri araç çekilmeden gelmesine rağmen aracı teslim etmeyerek otoparka çekilmelerini sağladıkları, trafiği engellemediği halde gece geç saatlerde ara sokaklara park eden araçları da çektirdikleri, bunun karşılığında da araç başına otopark sahibinden para aldıkları belirlendi. Şüphelilerin, ne kadar çok araç çektirilirse o kadar çok para alacakları için mümkün olduğu kadar fazla araç çektirmeye çalıştıkları tespit edildi.

6 aylık teknik projeli takip sonunda harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü timleri, bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. İkisi otopark olmak üzere 18 adrese düzenlenen operasyonda, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli biri müdür rütbesinde 8 polis ile otopark sahibi ve çalışanı toplam 17 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren polis, daha sonra 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda, otopark görevlileri tarafından kamu görevlilerine çektirdikleri araç ve ödenen ücretlerle ilgili notların yer aldığı çeteleler ile bir ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 15 fişek ele geçirildi.

Şüphelilerden Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa S.’nin yanı sıra Okay Ö., A.S., C.D., Ç.T., İ.S., M.Y., M.E.K, M.A. ve Ö.A. tutuklandı. A.E, C.K.K, M.H.T, D.T, İ.A, M.B, Ö.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan 8’i polis, 2’si otopark çalışanı ile tutuksuz yargılanan 10 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada ifadesi alınan sanık Mustafa S., 21 yıllık mesleki hayatında görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyledi. Trafikte kural ihlali yapan araçların ekipler tarafından fotoğraflandığını, daha sonra çekme işleminin gerçekleştiğini anlatan Mustafa S., usulsüz bir çekim işleminin yapıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Antalya olarak trafik denetlemede yaptıkları çalışmaların yoğunluğu bakımından Türkiye 3’üncüsü olduklarını sözlerine ekleyen Mustafa S., “Görevimiz dışında başka bir şeyle uğraşmadık. Görevimiz araçları toplamak değil, trafiği düzenleme ve denetlemek. Bugüne kadar usulsüz çalışma yapmadım, yapılmasına da müsaade etmem” dedi. Antalya’da geçen yıl çekilen araç sayısının 2016’dan yüzde 20 daha az olduğunu iddia eden Mustafa S., kendileri için önemli olanın araç çekmek değil, trafiği düzenlemek olduğunu söyledi.

Otopark sahibinin, kendisine araç çekilmesiyle ilgili bir talepte bulunmadığını iddia eden Mustafa S., kendisine atılan mesajların MMS’ten gönderildiğini ve bu mesajlara hiç bakmadığını öne sürdü. Menfaat, çıkar ve rüşvet alışverişi içinde bulunmadığını söyleyen Mustafa S., sağlık sorunlarından dolayı beraat ve tahliyesini istedi.

Duruşmada ‘çete lideri’ iddiası ile ifade veren otopark sahibi Okay Ö. ise kendisine sahte ihbarla kumpas kurulduğunu, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme başkanının, polis memurlarına attığı “1 aydan beri hiçbir çalışma yok sizde” şeklindeki mesajı sorması üzerine Okay Ö., “Araç çekilmesi için mesaj atmadım. Hiçbir polisle para ve araç çekmeyle ilgili bir konuşma yapmadım” dedi.

“Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer’i görevden aldırmak için siyasilerle görüştüğün iddia ediliyor” şeklinde soruya ise Okay Ö., “Ben içimi döktüm. Kendimi rahatlatmak için yaptığım görüşmelerdir” dedi. Okay Ö’nün, Mehmet Cem Gencer’in özel hayatı ile ilgili iddiada bulunması üzerine mahkeme başkanı, “Bu duruşma konusu değil” diyerek sözünü kesti. Okay Ö., KOM Şube'yi de eleştirerek, araçların indir-bindir parasını tutanaklara rüşvet olarak yazdıklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mustafa S., Okay Ö., O.S. ve M.Y’nin tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) -

 
Kemeraman Alper Baycın'ın Antalya'daki evinde yas
 
Eren Erdem tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nedim 28 Haziran 2018 Perşembe 21:49

Bu çete bizim de arabayı usulsüz çekti. Tahliye edilmesinler. En ağır ceza verilmeli.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraman Alper Baycın'ın Antalya'daki evinde yas
DOMİNİK Cumhuriyeti'nde çekimleri devam eden Survivor ekibinde görevliyken ...
Mesut Özderin bayrağı teslim aldı
ANTALYA'nın en eski rotary kulüplerinden Kaleiçi Rotary'de dönem başkanı ...
Ümit Uysal; 'Soruşturma izni verildi ama...'
Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kendisi ve belediye ...
 
Polisten fuhuş operasyonu
ANTALYA’da polis tarafından düzenlenen operasyonda, fuhşa zorlanan 2 kadın kurtarıldı.
Cikcilli Mezarlığı genişletiliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Alanya Cikcilli Mezarlığı'nda 40 dönüm ...
Antalya Serbest Bölge'nin sınırları genişletildi
ANTALYA'da, üretimin ve ihracatın en önemli merkezlerinden Serbest Bölge'nin ...
 
ASAT'tan Finike'ye 110 milyon TL yatırım
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Finike'nin içme suyu ve altyapısı ...
Antalya'da FETÖ operasyonu: 11 gözaltı
ANTALYA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen iki operasyonda, ...
Antalya'da afette zarar gören çiftçilerin borçlarına ilişkin karar
ANTALYA'da, bu yıl özellikle batı ilçelerinde dolu ve fırtınadan zarar ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva