Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
11 Eylül 2017 Pazartesi - 10:12

Rusya ve Ukrayna barışı için 2365 metrelik zirveye yürüdüler

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Rusya ve Ukrayna için dostluk ve barış mesajı vermek amacıyla Türk, Rus, Ukraynalı, Azeri ve Kırgız katılımcılardan oluşan 45 kişi yürüyüş düzenledi. 11 kilometrelik yürüyüş 7 saat sonra 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erdi.

Rusya ve Ukrayna barışı için 2365 metrelik zirveye yürüdüler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rusya ve Ukrayna için dostluk ve barış yürüyüşü düzenlendi. Beycik Mahallesi'nde saat 07.30'da başlayan yürüyüşe Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve Kırgızistan'daki bazı tur firmalarında çalışan tur rehberleri, otel temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle turistler katıldı.

45 katılımcı, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime dikkati çekmek ve herkesin dostluk ve barış içerisinde yaşadığını göstermek amacıyla, 11 kilometreden oluşan parkurda 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı zirvesine yürüdü. Yaklaşık 7 saatte bitirilen yürüyüşe katılanlar kahvaltılarını da yanlarında getirdikleri malzemelerle yolda yaptı.

Tur firmasında rehber olarak çalışan Bünyamin Seçkin, önceki yıllarda yürüyüşleri sadece spor amaçlı yaptıklarını, bu yıl ise yürüyüşe amaç yüklemek istediklerini söyledi. Bu yılki yürüyüşü Ukrayna- Rusya Dostluk Yürüyüşü adı altında yaptıklarını belirten Seçkin, bunu da dünyaya duyurabilmeyi istediklerini ve bu yürüyüşün bazı şeylerin başlangıcı olacağı inancında olduklarını kaydetti.

'POLİTİKACILARA SESİMİZİ DUYURMAYI AMAÇLIYORUZ'

Bir turizm acentesinde bölge müdürlüğü yapan Sunay Serter, her yıl Antalya'ya Ukrayna ve Rusya'dan çok sayıda misafirin geldiğini belirterek şöyle dedi:

"İki ülke arasında yaşanan bazı sorunlar var. Ukraynalı ve Rus misafirler aynı otellerde kalıyor. Yan yana yemek yiyor. Aralarında ister istemez soğukluk var. Biz bunu artık sonlandıralım istedik. İnsanlar tatil yaparken bile kendilerine düşman olarak bakmasınlar istedik. Zaten biz halklar arasında bir sıkıntı görmüyoruz ama politikacılara sesimizi duyurmayı amaçlıyoruz."  

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK

Rehber 20 yaşındaki Ukraynalı Olga Borodovka, Rusya ve Ukrayna arasında zorlu bir süreç olduğunu, kendilerinin de zorlu bir yürüyüş yaptıklarını söyledi. Borodovka, zirveye çıktıkları için yaşanan zorlukları aştıklarına inandıklarını belirterek, "Biz bu zorluğu aşabiliyor isek iki ülke politikacıları da aşacaktır. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünden güç alarak bu yürüyüşü tamamladık" dedi.

Tahtalı Dağı'na daha önce sadece teleferikle çıktığını kaydeden rehber Rus Kristina Maloivan, bu defa bir amaç doğrultusunda yürüyerek çıktığını ve çok eğlendiğini vurguladı.

Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina da çok önemli bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek, herkes arasında barıştan yana olduklarını göstermek istediklerini anlattı. Sorokina, politikacıların yaptıklarını bir kenara koyup halkların barış içerisinde yaşadıklarını kanıtlamak için böyle bir yürüyüş yaptıklarını sözlerine ekledi.

Grup daha sonra iki ülkenin bayraklarını imzaladıktan sonra Tahtalı Dağı'na bırakarak, Türkçe ve Rusça 'dostluk ve barış' diye bağırdı.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE RUSYA VE UKRAYNA ICIN DOSTLUK VE BARIS MESAJI VERMEK AMACIYLA TURK, RUS, UKRAYNALI, AZERI VE KIRGIZ KATILIMCILARDAN OLUSAN 45 KISI YURUYUS DUZENLEDI. 11 KILOMETRELIK YURUYUS 7 SAAT SONRA 2365 METRELIK TAHTALI DAGI'NIN ZIRVESINDE SONA ERDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE RUSYA VE UKRAYNA ICIN DOSTLUK VE BARIS MESAJI VERMEK AMACIYLA TURK, RUS, UKRAYNALI, AZERI VE KIRGIZ KATILIMCILARDAN OLUSAN 45 KISI YURUYUS DUZENLEDI. 11 KILOMETRELIK YURUYUS 7 SAAT SONRA 2365 METRELIK TAHTALI DAGI'NIN ZIRVESINDE SONA ERDI. (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)  

 
Genç mühendislerin mutlu günü
 
Minik hastalara palyaço morali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç mühendislerin mutlu günü
DEMRELİ işadamı Ali Rıza Önal'ın endüstri mühendisi kızı Gözde Önal, meslektaşı ...
Birlikte olduğu Gürcü kadını 6 yerinden bıçakladı, boğazını kesip öldürdü
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 44 yaşındaki Mesut Özkan, bir süredir birlikte ...
KONGED'den Türel'e anlamlı ödül
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili'nde hizmete açtığı ...
 
Antalya'da iki kardeş kazada öldü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kontrolden çıkıp uçuruma yuvarlanan otomobilde ...
Manavgat'ta kaza; 2 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1'i kadın 2 sürücü yaralandı.
17 milyon 849 bin TL'ye maloluyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 17 milyon 849 bin TL'ye mal olacak ...
 
Al Yazma ve Mor Makas tescillendi
MURATPAŞA Belediyesi, kendisini Türkiye'de kadına yönelik şiddetle, çocuk ...
Mübaşir avukat oldu
ANTALYA Adliyesi'nde mübaşirlik yapan 28 yaşındaki Serdar Oğur, Süleyman ...
Serik'te düğün
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde mühendis Süleyman Topal ile öğretmen Ayşin ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva