Kepez'in Park Bahçeler deposunda yangın
Kepez'in Park Bahçeler deposunda yangın
Konyaaltı'nda hizmet seferberliği sürüyor
Konyaaltı'nda hizmet seferberliği sürüyor
'Aşılı, aşısız herkese izolasyon uygulanmalı'
'Aşılı, aşısız herkese izolasyon uygulanmalı'
Müzede 'Taştaki Suretler; Yörük Kızları' sergisi
Müzede 'Taştaki Suretler; Yörük Kızları' sergisi
31 Ocak 2011 Pazartesi - 12:27

SANDAL SEFASI

Harika bir patlıcan yemeği

SANDAL SEFASI
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Sandal Sefası

14 adet
Malzemeler:
  • 7 adet bostan patlıcanı
  • kızartmak için sıvıyağ
  • 1kg antrikot et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet domates
  • 3-4 adet sivribiber
  • tuz
  • üzerlerine kaşar peyniri rendesi
Hazırlanması
  1. Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin.
  3. Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin.) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin.

AFİYET OLSUN

 
Sevgiliye ağaç
 
CHP yargıya gidebilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FAJİTA
Meksika usulü harika bir Fajita tarifi
HAMSİ EKMEĞİ
Tuzlanmış hamsiyi balıkçılarda veya marketlerde bulabilirsiniz, genelde ...
MUALLE
Hem tanıdık hem farklı
 
DANA ROSTO
Şık sofranıza güzellik katacak, lezzetli bir akşam yemeği.
FIRINDA ÇUPRA
Baharat ve sebzelerle doldurulmuş, lezzetli bir çupra tarifi.
ROM AROMALI NEFİS BİR KEK
Soğuk kış günlerinde çayınıza eşlik edecek nefis bir kek tarifi...
 
Dursun Gündoğdu
Çok saftık ya sayın bakan
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Halk kaybediyor
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bu yaşıma geldim böyle bir vahşet duymadım
İsa Altun
İsa Altun
NARKOTİK SUÇLAR VE UYUMA PROJESİ
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
23 yıl sonra yeniden
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Yetki mi, sorumluluk mu?.. Hangisi önce gelir?
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Biz kadınlar
Prof. Dr. Duran Canatan
Prof. Dr. Duran Canatan
Eşitlik Projesi
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva