TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
13 Temmuz 2019 Cumartesi - 14:40

SMA hastası Turan Ege'nin ilacına rapor engeli

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde Spinal Muskuler Atrofi (SMA) tip 2 hastası Turan Ege Şahin (8) için ailesinin yaptığı 4 ilaç başvurusu da raporlarda yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle reddedildi. Aile 5’inci başvurularından gelecek iyi haberi bekliyor.

SMA hastası Turan Ege nin ilacına rapor engeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Murat ve Hülya Şahin çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Turan Ege Şahin, SMA hastası olarak dünyaya geldi. 8 yıldır hastalıkla mücadele eden Turan Ege, Spinraza adlı ilacın SMA tip 2 ve tip 3 için geri ödeme kapsamında olmayınca, tedavi olamadı. İlacın Şubat ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle geri ödeme kapsamına alınmasının ardından aile temin etmek için sağlık kurul raporu alıp başvuruda bulundu. Ancak ailenin yaptığı 4 başvuru da hazırlanan raporda yanlışlık yapıldığı gerekçeleriyle reddedildi.

Turan Ege için 24 Haziran’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden alınan sağlık kurulu raporuyla yapılan son başvuru ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İbn-i Sina Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından 'Rapor numarası ve protokol numarası' bulunmadığı gerekçesiyle reddedildi. Aile ilaç taleplerinin reddedilmesiyle büyük üzüntü yaşarken, baba Murat Şahin 5'inci başvuru için tekrar İstanbul'a gitti.

'BİZ DAHA HİÇ İLAÇ ALAMADIK'

3-4 aydır ilacı temin etmek için uğraştıklarını belirten Turan Ege'nin annesi Hülya Şahin, ''İlk yaptırdığımda mesela raporda 'oral yolla besleniyor' diye yazılmış, oral yolla besleniyor değil de 'kendi yutkunabiliyor, kendisi yutabiliyor öyle demeleri gerekiyor' dediler. Sonrakinde ise dosya numarası olmadığı için kabul edilmemiş. Yani başka bir sorun yok aslında. Kabul edilecek ama her şeyde bir hata çıkıyor. Artık hata doktorlarda mı, SGK'da mı, İbn-i Sina'da mı, ben de tam olarak çözemedim. Gittim, geldim o kadar. Bunlar yapılmasın, biz de ilacımızı alalım. 3’üncü dozunu alanlar var. 2’nci dozunu alanlar var. Biz daha hiç ilaç almadık. O yüzden biz de uğraşıyoruz'' dedi.

Oğlunun diğer çocuklar gibi koşmak, yürümek istediğini ifade eden belediye işçisi Baba Murat Şahin ise 5'inci başvurudan olumlu sonuç almayı umduklarını ifade etti.

TOKAT'IN ERBAA ILCESINDE SPINAL MASKULER ATROFI (SMA) TIP 2 HASTASI TURAN EGE SAHIN (8) ICIN AILESININ YAPTIGI 4 ILAC BASVURUSU IDDIAYA GORE ALINAN RAPORLARDA YANLISLIK YAPILDIGI GEREKCESIYLE REDDEILDI.AILE 5'INCI BASVURULARINDAN GELECEK IYI HABERI BEKLIYOR. BABA MURAT SAHIN, ANNE HULYA SAHIN, SMA HASTASI TURAN EGE SAHIN ILE.  (FOTO:IBRAHIM UGUR/ERBAA-DHA)

TOKAT'IN ERBAA ILCESINDE SPINAL MASKULER ATROFI (SMA) TIP 2 HASTASI TURAN EGE SAHIN (8) (FOTOGRAFTA) ICIN AILESININ YAPTIGI 4 ILAC BASVURUSU IDDIAYA GORE ALINAN RAPORLARDA YANLISLIK YAPILDIGI GEREKCESIYLE REDDEILDI.AILE 5'INCI BASVURULARINDAN GELECEK IYI HABERI BEKLIYOR. (FOTO:IBRAHIM UGUR/ERBAA-DHA)

TOKAT'IN ERBAA ILCESINDE SPINAL MASKULER ATROFI (SMA) TIP 2 HASTASI TURAN EGE SAHIN (8) ICIN AILESININ YAPTIGI 4 ILAC BASVURUSU IDDIAYA GORE ALINAN RAPORLARDA YANLISLIK YAPILDIGI GEREKCESIYLE REDDEILDI.AILE 5'INCI BASVURULARINDAN GELECEK IYI HABERI BEKLIYOR. (ANNE HULYA SAHIN, SMA HASTASI TURAN EGE SAHIN) (FOTO:IBRAHIM UGUR/ERBAA-DHA)

TOKAT'IN ERBAA ILCESINDE SPINAL MASKULER ATROFI (SMA) TIP 2 HASTASI TURAN EGE SAHIN (8) ICIN AILESININ YAPTIGI 4 ILAC BASVURUSU IDDIAYA GORE ALINAN RAPORLARDA YANLISLIK YAPILDIGI GEREKCESIYLE REDDEDILDI.AILE 5'INCI BASVURULARINDAN GELECEK IYI HABERI BEKLIYOR. (FOTO:TOKAT-DHA)

TOKAT'IN ERBAA ILCESINDE SPINAL MASKULER ATROFI (SMA) TIP 2 HASTASI TURAN EGE SAHIN (8) ICIN AILESININ YAPTIGI 4 ILAC BASVURUSU IDDIAYA GORE ALINAN RAPORLARDA YANLISLIK YAPILDIGI GEREKCESIYLE REDDEILDI.AILE 5'INCI BASVURULARINDAN GELECEK IYI HABERI BEKLIYOR. (FOTO:TOKAT-DHA)

İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA)

Etiketler:
 
Çay bahçesinde arkadaşını öldürdü
 
Güvenlik amiri güvenlik personelini dövdü iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çay bahçesinde arkadaşını öldürdü
SAKARYA'nın Pamukova ilçesinde F.A.(77), çay bahçesinde oturan, 15 gün ...
Lastik botlarda 143 kaçak yakalandı
EDİRNE'nin Enez ilçesinde, Sahil Güvenlik uçağı ve mobil radarla yapılan ...
TIR, otomobile çarptı: 1 yaralı
BURSA'nın Orhangazi ilçesinde TIR'ın aniden yavaşladığı öne sürülen otomobile ...
 
Tarsus beyazı üzüm çeşidine ortak çalışma
TARSUS Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, kente özgü beyaz üzümün ...
Karadeniz'de fındık tezgaha 15 liradan indi
KARADENİZ'de ağustos ayında başlayacak olan fındık hasadına kısa bir süre ...
Kendini asarak intihar etti
KOCAELİ’nin Derince ilçesinde kendini iple asan Mustafa Altunışık(28) ...
 
'Yahyalı halısı', yok olma tehlikesiyle karşı karşıya
KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde bin yıllık geleneğin ürünü olan kök boyalı ...
Amca-yeğenin öldürülmesi kamerada
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, cezaevinden izinli çıkan Mehmet Öztürk'ün, ...
Cezaevi firarisi, 12 yıl sonra yakalandı
BALIKESİR'de yağma suçundan bulunduğu cezaevinden firar eden M.K., 12 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva