12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
12 Temmuz 2019 Cuma - 15:56

Sağlık çalışanlarına şiddete meslektaşlarından tepki

İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki sağlık çalışanları, meslektaşlarına yönelik şiddet olaylarına ağızlarını siyah bantlarla kapatarak tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarına şiddete meslektaşlarından tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demokratik Sağlık Sen İl Başkanı Ahmet Doğruyol, "Sağlık personeline bırakın şiddet uygulamayı, hakaret ve küfrün ağır cezaları olmalıdır. Sağlık personeline karşı işlenen suçların cezasının hiçbir şekilde paraya dönüştürülememesi sağlanmalıdır" dedi.

Sağlık çalışanları, Bayraklı 20 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde rapor yazmadıkları gerekçesiyle tartaklanan meslektaşları Dr. Mahide Agara ve Dr. Alper Durmuş Sönmez ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise bir hemşirenin darbedilmesine tepki gösterdi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde buluşan sağlık çalışanları, talepleri bugüne kadar dinlenmediği gerekçesiyle ağızlarını siyah bantlarla kapattı. Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanının sıklıkla hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete, küfüre, hakarete maruz kaldığını söyledi. Doğruyol, "Ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi ilimizde de, her gün onlarca sağlık çalışanımız; hasta, hasta yakınları ya da vatandaşların şiddetine maruz kalmaktadır. Maalesef son yıllarda uygulanan sağlık politikaları vatandaşlarımızla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmiştir. Defalarca dile getirdiğimiz sağlıkta şiddet olayları son olarak İzmir'de yaşandı" dedi.

Bayraklı 20 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde rapor yazmadıkları gerekçesiyle iki doktorun şiddete maruz kaldığını hatırlatan Doğruyol, "İkinci olay ise Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşmiştir. Dahiliye Yoğun Bakım Servisi'nde 72 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine, yaklaşık 30-35 kişilik yakını, servis çalışanlarına yönelik saldırıda bulunmuştur. Bir hemşire arkadaşımız saldırganlar tarafından darp edilmiştir. Can güvenliklerinden endişe eden sağlık çalışanları, giriş kapılarının arkalarına masa, dolap gibi eşyalar koyarak kendilerini koruma endişesi içine düşmüşlerdir" diye konuştu.

'CEZALAR CAYDIRICI OLSUN'

Sağlık çalışanlarının sahipsiz kaldıklarını savunan Ahmet Doğruyol, "Öncelikle verilen ve verilecek cezaların caydırıcılığının olması gerekmektedir. Sağlık hizmeti veren çalışanların görevi başında olan bir devlet memuru olduğu unutulmamalıdır. Sağlık personeline bırakın şiddet uygulamayı, hakaret ve küfrün ağır cezaları olmalıdır. Sağlık personeline karşı işlenen suçların cezasının hiçbir şekilde paraya dönüştürülememesi sağlanmalıdır. Tehlike karşısında kullanılmak kaydıyla sağlık personeline biber gazı gibi ekipman verilmelidir. Gerekli vakalara zaman geçirmeden kolluk kuvveti sağlanmalıdır. Uygulanan sağlık politikaları siyasi endişelerden uzak, vitrine değil, hizmete yönelik olmalıdır" dedi.

IZMIR'IN BAYRAKLI ILCESINDE RAPOR YAZMADIKLARI GEREKCESIYLE IKI DOKTORUN SALDIRIYA UGRAMASINA MESLEKTASLARINDAN TEPKI GELDI. TALEPLERI DINLENMEDIGI GEREKCESIYLE AGIZLARINI SIYAH BANTLARLA KAPATAN SAGLIK CALISANLARI ADINA ACIKLAMA YAPAN DEMOKRATIK SAGLIK SEN IZMIR IL BASKANI AHMET DOGRUYOL (SOLDAN IKINCI), "SAGLIK HIZMETI VEREN CALISANLARIN GOREVI BASINDA OLAN BIR DEVLET MEMURU OLDUGU UNUTULMAMALIDIR. SAGLIK PERSONELINE BIRAKIN SIDDET UYGULAMAYI, HAKARET VE KUFRUN AGIR CEZALARI OLMALIDIR. SAGLIK PERSONELINE KARSI ISLENEN SUCLARIN CEZASININ HICBIR SEKILDE PARAYA DONUSTURULEMEMESI SAGLANMALIDIR" DEDI.(FOTO: TAYLAN YILDIRIM IZMIR DHA)

IZMIR'IN BAYRAKLI ILCESINDE RAPOR YAZMADIKLARI GEREKCESIYLE IKI DOKTORUN SALDIRIYA UGRAMASINA MESLEKTASLARINDAN TEPKI GELDI. TALEPLERI DINLENMEDIGI GEREKCESIYLE AGIZLARINI SIYAH BANTLARLA KAPATAN SAGLIK CALISANLARI ADINA ACIKLAMA YAPAN DEMOKRATIK SAGLIK SEN IZMIR IL BASKANI AHMET DOGRUYOL (ONDE SOLDAN UCUNCU), "SAGLIK HIZMETI VEREN CALISANLARIN GOREVI BASINDA OLAN BIR DEVLET MEMURU OLDUGU UNUTULMAMALIDIR. SAGLIK PERSONELINE BIRAKIN SIDDET UYGULAMAYI, HAKARET VE KUFRUN AGIR CEZALARI OLMALIDIR. SAGLIK PERSONELINE KARSI ISLENEN SUCLARIN CEZASININ HICBIR SEKILDE PARAYA DONUSTURULEMEMESI SAGLANMALIDIR" DEDI.(FOTO: TAYLAN YILDIRIM IZMIR DHA)

IZMIR'IN BAYRAKLI ILCESINDE RAPOR YAZMADIKLARI GEREKCESIYLE IKI DOKTORUN SALDIRIYA UGRAMASINA MESLEKTASLARINDAN TEPKI GELDI. BAYRAKLI 20 NO'LU AILE SAGLIK MERKEZI'NDE RAPOR YAZMADIKLARI GEREKCESIYLE TARTAKLANAN DR. ALPER DURMUS SONMEZ (FOTOGRAFTA). (FOTO: IZMIR DHA)

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)  

Etiketler:
 
Başkan Uysal'dan 15 Temmuz mesajı
 
Çiftçiden domuzlardan korunmak için ilginç yöntem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öldürülen avukat son yolculuğuna uğurlandı
GÖRÜŞMEK için ofisine gittiği Mehmet Sabri Kılıç'ın silahından çıkan kurşunla ...
Ayakları kopan leyleklere koruma
KONYA'nın Beyşehir ilçesinde, leylek kolonilerinin bulunduğu bölgede, ...
Adıyaman havalananından yangın tatbikatı
ADIYAMAN Havalimanı'nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
 
Hayvan barınağının tel çitleri koparıldı
OSMANİYE Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tel çitleri ...
300 bin liralık arı kovanı hırsızları yakalandı
DENİZLİ'nin çeşitli yerlerinden yapılan arı kovanı hırsızlıklarıyla ilgili ...
Yaralı şahin tedavide
SİNOP'un Karakum sahilinde yaralı bulunan şahin, tedaviye alındı.
 
İzmit'te sağanak; yollar göle döndü
İZMİT'te sağanak etkili olurken, cadde ve sokaklar, kısa sürede göle döndü. ...
Otomobildeki ilk yardım çantasından uyuşturucu çıktı
TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde, jandarmanın arama yaptığı otomobilde bulunan ...
Libyalıyı ATM önünde gasp eden 4 kişi yakalandı
BAYRAMPAŞA'da ATM’den para çeken Libya uyruklu bir kişiyi gasp eden 4 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva