Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
6 Şubat 2020 Perşembe - 14:47

Sağlıklı beslenme için işbirliği protokolü

AFYONKARAHİSAR İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı, gelecek nesillerin daha bilinçli olmalarının sağlanması amacıyla sağlıklı bir nesil için işbirliği protokolü imzaladı.

Sağlıklı beslenme için işbirliği protokolü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Okullarda aşırı tuz ve şeker tüketiminin zararları ile sağlıklı bir yaşam için beslenme ve hayat tarzı önerileri eğitim projesinin başlatılmasını amaçlayan işbirliği protokolünü Türkiye Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ile Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın imzaladı.

Türkiye Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Türkiye'de gelecek nesillerin daha bilinçli hale gelmesi adına 8 yıl önce İstanbul'da başlattıkları projeyi geliştirerek ülke geneline yaymak için harekete geçtiklerini belirtirken, projeyi 26'ncı kente taşıdıklarını söyledi. Erk, "Afyonkarahisar'da proje kapsamında il merkezi ve ilçelerden yaklaşık 450 öğretmene 'Eğiticinin Eğitimi' kapsamında bilgilendirmeler yapılacak. Yaptığımız araştırmalar neticesinde bu eğitimlerin 7- 12 yaş grubundaki çocuklara daha verimli anlatıldığını ve verimliliğin de arttığını tespit ettik. Çocuklar anlattıklarımızı tıpkı sünger gibi çekiyor. Eğitimin sonunda da vakıf olarak hazırlattığımız eğitici kitaplarımız var onları takdim edeceğiz. Bilgilerin kalıcı olmasını sağlıyoruz ki çocuklarımız da aileleriyle bu kitapçıkları paylaşarak farkındalığın artmasında önemli rol oynasın. Verdiğimiz kitaplarda da çocuklarımıza 3 beyaz ve trans yağlardan uzak durmalarını anlatan bir kitap, sağlıklı kalmaları için spor yapmalarını önerdiğimiz bir kitap ve böbreklerimiz ve karakterini anlatan kitaplar veriyoruz. Projemizin bir diğer alanı ise çocuk yaşta obeziteyle mücadele etmek. Türk Böbrek Vakfı olarak 4 diyaliz merkezi ve böbrek nakli yapan 150 yataklı bir hastanemiz var. Bu proje kapsamında da gittiğimiz illerde koruyucu hekimlik görevini üstleniyoruz" dedi.

'SAĞLIĞA ZARARLI ÜRÜNLERE KIRMIZI NOKTA UYGULANACAK'

Yetişkin bireylerde tuz kullanımının 18 gram olduğu dönemde başladıkları projeyle ciddi yol kat ettiklerini ifade ederek, sözlerini sürdüren Timur Erk, "Projemizin hayata geçmesinin ardından 5 yıllık bir sürede yetişkinlerde günlük tuz kullanım oranını 18 gram seviyesinden 10 gram seviyesine düşürdük. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte üçlü bir protokol yapılarak okullarda hem okul gıdası hem de trafik ışıkları modeli hayata geçirilecek. Aşırı derecede tuzlu, şekerli, trans yağlı ürünler artık marketlerde üzerinde kırmızı nokta almış ürünler olarak tıpkı sigara paketlerinde uygulandığı gibi paketin 1/3'üne işaret konularak satılacak. Obeziteyle mücadeleyi de artırmak istedik. Türkiye nüfusu 83 milyon ve 3 milyon vatandaş 3. derece obez durumunda. Bu 3 milyon obez vatandaşın 1 milyon 800 bini 18 yaşın altında çocuk. Ne yazık ki bu oran her yıl yüzde 8 artıyor. Sivil toplum kuruluşu olarak bakanlığımıza en büyük desteği vererek, bu oranı yüzde 3-4 seviyesine düşürmek öncelikli hedefimiz" diye konuştu.

'GAYRETİMİZ VE ÇABAMIZ SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN'

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da proje hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Yalçın, şöyle dedi:

"Türk Böbrek Vakfı ile yaptığımız protokolle hedefimiz sağlıklı nesiller yetiştirebilmek. Çocuklarımızın özellikle fiziksel anlamda vücutlarına, böbreklerine ve genel anlamda organlarına zararlı olan maddelerden uzak durmalarını, alışkanlıklardan vazgeçmeleri adına bir protokol imzaladık. Öncelikle öğretmenlerimizin eğitim sürecini tamamlayacağız ve ardından da çocuklarımıza eğitimler gerçekleştireceğiz. Bu konuda vakfımız da bize ihtiyaç duyacağımız materyalleri ulaştırdı. İnşallah çocuklarımızın daha sağlıklı bir geleceği için sağlıklı nesiller olarak yetişmeleri için bu tür çalışmalara ihtiyaç var. Projenin de başarılı olacağına inanıyoruz gayretimiz ve çabamız da bu yönde."

Açıklamaların ardından Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'a projeye verdiği desteklerden dolayı bir plaket takdimi yapıldı. Karşılıklı imzalanan protokolle proje Afyonkarahisar'da da resmi olarak yürürlüğe alındı.

AFYONKARAHISAR IL MILLI EGITIM MUDURLUGU VE TURK BOBREK VAKFI, GELECEK NESILLERIN DAHA BILINCLI OLMALARININ SAGLANMASI AMACIYLA SAGLIKLI BIR NESIL ICIN ISBIRLIGI PROTOKOLU IMZALADI.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Etiketler:
 
Anne- baba ve 3 çocuğu sobadan zehirlendi
 
Otomobilini çalan genci, polis kuzeniyle çapraz ateşe tutarak öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hemzemin geçite bariyeri kırarak giren kamyonete tren çarptı
AFYONKARAHİSAR'da sürücüsü kapanan hemzemin geçidin bariyerini kırarak ...
Dinar'da Başhekim Çelik göreve başladı
DİNAR Devlet Hastanesi'ne atanan Başhekim Dr. Alparslan Çelik göreve başladı.
Çocuklardaki yanığa neden olan madde 'alkali' çıktı
AFYONKARAHİSAR'da bir ilkokulun bahçesinde karla oynayan çocukların vücutlarında ...
 
Şehit Uzman Onbaşı Gökhan Orhan, son yolculuğuna uğurlandı
SURİYE'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan ...
Eve uyuşturucu baskını
AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde jandarmanın bir eve yaptığı baskında uyuşturucu ...
Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü
SURİYE'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan ...
 
Biri ambulans, 3 araç, zincirleme kazaya karıştı: 5 yaralı
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde hasta taşıyan ambulansla 2 otomobilin ...
Sandıklı'da CHP toplantısı
AFYONKARAHİSAR'ın CHP ilçe başkanları ve belediye başkanları Sandıklı ilçesinde toplandı.
Dinar'dan depremzedelere yardım
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinden depremzedelere yardım malzemeleri gönderildi.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva