TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
4 Şubat 2019 Pazartesi - 13:18

Şahin: ''Tokyo olimpiyatlarında başarılı olmak istiyoruz''

TÜRKİYE Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Hedefimiz Uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil edip bayrağımız göndere çektirmek. Para-tekvandoda 4 kotanın tamamını almak istiyoruz. Gelen istatistikler de 4 sporcuyla katılacağımızı gösteriyor" dedi.

Şahin:  Tokyo olimpiyatlarında başarılı olmak istiyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılım yolunda son büyük organizasyon olan Dünya Para-Tekvando Şampiyonası, 5-6 Şubat'ta Antalya Belek'teki bir otelde düzenlenecek. Türk sporcuların da dünya şampiyonluğu için mücadele edeceği Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı, gerçekleştirildi. Toplantıya Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve paralimpik komite yetkilileri katıldı. Toplantıda Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nın ardından Antalya'da 7-17 Şubat'ta 4. WT Başkanlık Kupası ve 6. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası düzenleneceği belirtildi.

Toplantıda konuşan Metin Şahin, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda ilk defa olimpik branş olarak yer alacak para-tekvandonun önemli bir branş haline geldiğini söyledi. Belek'te bir otelde yapılacak şampiyonaya 69 ülkeden 258'i erkek 396 sporcunun katılacağını aktaran Şahin, "Antalya spor kenti olarak dünyada marka olmuş bir şehir. Bu markanın daha da güzelleşmesi için federasyon olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Şahin, Para-Tekvando Dünya Şampiyonası'nın ardından yapılacak 4. WT Başkanlık Kupası'na 67 ülkedeki 466 kulüpten 2 bin 92 sporcunun katılacağını söyledi. Turnuvanın Avrupa şampiyonasına kota vereceğini anlatan Şahin, Türk sporcuların tecrübelerinin artması ve geleceğe hazırlanması için turnuvanın çok önemli olduğunu vurguladı. Şahin, Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'na da 57 ülkeden 1700 sporcu katılacağını belirtti.

Antalya'da 2 haftalık süreçte yapılacak 3 organizasyonla kentte tekvando festivali gerçekleşeceğini aktaran Şahin, "Biz Türkiye Tekvando Federasyonu olarak 450 bin üzerinde sporcuya sahibiz. 150 bin aktif sporcumuz var. Hedefimiz uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil edip bayrağımız göndere çektirmek. Tokyo Olimpiyatları'na en fazla katılım sağlayıp başarılı olmak istiyoruz. Para-tekvandoda 4 kotanın tamamını almak istiyoruz. Gelen istatistikler de 4 sporcuyla katılacağımızı gösteriyor" diye konuştu.

Dünya Teknvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, ikinci kez geldiği Antalya'da Para-Tekvando Dünya Şampiyonası yapıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Tokyo'da yapılacak Paralimpik Oyunları'nda ilk defa para-tekvando branşının dahil olacağını anlatan Choue, "Türkiye dünya tekvandosunda çok önemli bir ülke. Metin Şahin, 1980'lerin elit sporcularından birisiydi. Şahin olimpiyatlarda altın madalya kazanamasa da Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazandı. İyi bir spor adamı. Türk tekvandocuların Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda iyi sonuç alacağını düşünüyorum. Türkiye her zaman büyük tekvando turnuvalarına ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de şimdiye kadar hiç yapılmayan Büyükler Dünya Şampiyonası'nın da yakın zamanda düzenleneceğini düşünüyorum" dedi.

2020 TOKYO PARALIMPIK OYUNLARI'NA KATILIM YOLUNDA SON BUYUK ORGANIZASYON OLAN DUNYA PARA-TEKVANDO SAMPIYONASI, 5-6 SUBAT'TA ANTALYA BELEK'TEKI BIR OTELDE DUZENLENECEK. DUNYA PARA-TEKVANDO SAMPIYONASI'NIN TANITIM TOPLANTISINA, DUNYA TEKVANDO FEDERASYONU BASKANI CHUNGWON CHOUE, TURKIYE TEKVANDO FEDERASYONU BASKANI METIN SAHIN, ANTALYA GENCLIK SPOR IL MUDURU BURHANETTIN HACICAFEROGLU VE PARALIMPIK KOMITE YETKILILERI KATILDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

2020 TOKYO PARALIMPIK OYUNLARI'NA KATILIM YOLUNDA SON BUYUK ORGANIZASYON OLAN DUNYA PARA-TEKVANDO SAMPIYONASI, 5-6 SUBAT'TA ANTALYA BELEK'TEKI BIR OTELDE DUZENLENECEK. DUNYA PARA-TEKVANDO SAMPIYONASI'NIN TANITIM TOPLANTISINA, DUNYA TEKVANDO FEDERASYONU BASKANI CHUNGWON CHOUE (SAGDA), TURKIYE TEKVANDO FEDERASYONU BASKANI METIN SAHIN (SOLDA), ANTALYA GENCLIK SPOR IL MUDURU BURHANETTIN HACICAFEROGLU VE PARALIMPIK KOMITE YETKILILERI KATILDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM / ANTALYA,(DHA) 

 

 
7 kişilik ailenin yaşadığı ahşap ev yandı
 
Balıkesir Adliyesi'nde gaz kaçağı; 59 kişi zehirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da develer Kınıkspor için güreşti
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık Mahallesi'nde, Antalya Süper Amatör'de ...
2019 Türkiye Satranç Kupası sona erdi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde düzenlenen 2019 Türkiye Satranç Kupası sona erdi.
Manavgat İE- Ankara Sağırlar GSK: 0-2
SPOR Toto Türkiye Sağırlar Süper Futbol Ligi A Grubu 3. haftasında Ankara ...
 
Kumluca, Beymelek'i 3 golle geçti
ANTALYA Süper Amatör'de Kumluca Belediyespor kendi sahasında Beymelek Belediyespor'u 3-2 yendi.
Finike üç puanı tek golle aldı
ANTALYA Süper Amatör'de ligde kalma mücadelesi veren iki takımın karşı ...
Antalya Bilfen Lisesi öğrencilerinin spor başarısı
Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençler Tenis ...
 
Komşu derbisini Demre kazandı
ANTALYA 1. Amatör Lig 1. Grup'ta iki komşu ilçe takımının karşı karşıya ...
Paşa'nın Melekleri galibiyetle başladı
MURATPAŞA Belediyespor, Kadınlar Hentbol Süper Lig'de ikinci yarıya sahasında ...
Beşiktaş'ın Antalyaspor maçının kadrosu açıklandı
Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında deplasmanda Antalyaspor ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva