12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
8 Aralık 2018 Cumartesi - 16:16

Sahneden düşen insansı robot Mini Ada, parçalandı

ANTALYA'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde dans gösterisi yapması planlanan 'Mini Ada' adlı robot, sahneden düştü. 85 bin TL'ye mal olan insansı robotun dijital ekranı ve başı parçalandı.

Sahneden düşen insansı robot Mini Ada, parçalandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Piksel Akademi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Teknokent Antalya Genel Müdürü İbrahim Yavuz, akademisyenler, bilişim uzmanları ve lise öğrencilerinin katılımıyla Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yapılan açılış töreniyle başladı.

Açılışta konuşan Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, bilişim çağında bilgiye sahip olan ülkelerin diğerlerine nazaran birkaç adım önde olduğunu söyledi. Bilişimin artık üretimden tüketime, devlet işlerinden sosyal yaşama kadar her alanda yaygınlaşmaya başladığını vurgulayan Prof. Dr. Yüksek, bilgi ve teknoloji satın alan değil, üreten olmanın şart olduğunu söyledi.

Akdeniz Bilişim Zirvesi Organizasyon Komite Başkanı Emrah Kozan ise 4 yıl önce bu yola çıktıklarında çok heyecanlı olduklarını, heyecanlarını kaybetmeden çalıştıklarını söyledi. Bu işi tamamen ücretsiz ve gönüllü yaptıklarını, ciddi oranda destek aldıklarını anlatan Kozan, "Bilişimle ilgili bir farkındalık yaratmak adına çalışıyoruz. Zirveye 3 binden fazla katılımcı bekliyoruz" dedi.

Teknokent Antalya Genel Müdürü İbrahim Yavuz da teknokentler ve ar-ge çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.

İNSANI ROBOT KONTROLDEN ÇIKTI

Konuşmaların ardından Konya'da bir fabrikada üretilen ve Türkiye'nin ilk yerli üretim insansı robotları olan ikisi 'Mini Ada' biri de 'Ada GH6' model 3 robot, sahneye çıkarılarak davetlilere tanıtıldı. Özellikleri arasında dans etmek, sorulan sorulara cevap vermek ve sunum yapmak için bulunan robotlardan 'Mini Ada' modellerinden biri, kontrolden çıkarak sahneden düştü. Yaklaşık 1 metreden düşen 85 bin TL değerindeki Mini Ada'nın başı ve önündeki dijital ekran parçalandı. Mini Ada, görevliler tarafından kaldırılıp salondan çıkarıldı.

ROBOTLA SOHBET

Kısa süreli şaşkınlığın ardından diğer robotların tanıtımına devam edildi. Mini Ada ve Ada GH6 modelli diğer 2 robot dans gösterisi yaptı. Gösterinin ardından Mini Ada ile program sunucusu Merve Akın sohbet etti. Merve Akın'ın sorularına cevap veren Mini Ada, 'Nerelisin?' sorusuna 'Konyalıyım' cevabını verirken 'Konya'nın nesi meşhur?' sorusuna ise 'Etli ekmek' yanıtını verdi. Mini Ada'nın mantıklı cevaplar vermesi davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Program sonunda Mini Ada, özelliklerini sıralayarak kendisini tanıtan bir de kısa sunum yaptı.

ANTALYA'DA BU YIL 4'UNCUSU DUZENLENEN AKDENIZ BILISIM ZIRVESI'NDE DANS GOSTERISI YAPMASI PLANLANAN 'MINI ADA' ADLI ROBOT, KONTROLDEN CIKIP SAHNEDEN YUZUSTU DUSTU. 85 BIN TL'YE MAL OLAN INSANSI ROBOTUN DIJITAL EKRANI VE KAFASI PARCALANDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)PIKSEL AKADEMI TARAFINDAN BU YIL 4'UNCUSU DUZENLENEN AKDENIZ BILISIM ZIRVESI, ANTALYA BILIM UNIVERSITESI REKTORU PROF. DR. ISMAIL YUKSEK, TEKNOKENT ANTALYA GENEL MUDURU IBRAHIM YAVUZ, AKADEMISYENLER, BILISIM UZMANLARI VE LISE OGRENCILERININ KATILIMIYLA MIMAR SINAN KONGRE MERKEZI'NDE DUZENLENEN ACILIS TORENIYLE BASLADI. TURKIYE'NIN ILK YERLI URETIM INSANSI ROBOTLARI OLAN IKISI 'MINI ADA' (FOTODAKI) BIRI DE 'ADA GH6' MODEL 3 ROBOT SAHNEYE CIKARILARAK DAVETLILERE TANITILDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)PIKSEL AKADEMI TARAFINDAN BU YIL 4'UNCUSU DUZENLENEN AKDENIZ BILISIM ZIRVESI, ANTALYA BILIM UNIVERSITESI REKTORU PROF. DR. ISMAIL YUKSEK, TEKNOKENT ANTALYA GENEL MUDURU IBRAHIM YAVUZ, AKADEMISYENLER, BILISIM UZMANLARI VE LISE OGRENCILERININ KATILIMIYLA MIMAR SINAN KONGRE MERKEZI'NDE DUZENLENEN ACILIS TORENIYLE BASLADI. TURKIYE'NIN ILK YERLI URETIM INSANSI ROBOTLARI OLAN IKISI 'MINI ADA' (SOLDA) BIRI DE 'ADA GH6' (SAGDA) MODEL 3 ROBOT SAHNEYE CIKARILARAK DAVETLILERE TANITILDI(FOTO:ALPARSLAN CINRAR/ANTALYA-DHA)


Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
 

 
Manavgat'ta jandarmadan uyuşturucu operasyonu
 
Milli tenisçi ATİK'te minik tenisçilerle buluştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Her başarı ilk adımla başlar..devam edin lutfen 9 Aralık 2018 Pazar 10:30

Yazı başlığını beğenmedim... Emeğe taş koymak bu. Destek verelim projeye. İlk kez yapılıyor...sahneden düşüyor ve parçalanması normal. Günümüzde emniyet güvenlik silahlanmaya harcanan paralarla eğitim ve sagliga harcama bütçesi ayrilsaydi düşünseler bu emek para zaman başarıyla tamamlanirdi. Her ilk başarı için başlar ve defalarca sabırla devam edilerek sonuca ulaşılır. ALPARSLAN ÇINAR BEY..EMİNİM BASARACAKLAR LÜTFEN TAKİPTE KALIN BİZİ BILGILENDIRIN VE KUTLAYALİM...85 bin liralık proje...sevgiyle

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
Antalya'da Mutlu Portakal Alışveriş Şenliği başladı
ANTALYA'da, bir grup kadın girişimcinin kurduğu Mutlu Portakal Kadın Kooperatifi ...
Dağlarda kar, plajda deniz keyfi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde sıcak hava etkisini gösterince turistler ...
 
İsmet İnönü piyano konseriyle anıldı
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi kapsamında ...
Çocuklar, engelliler ve yaşlılar için işbirliği
MURATPAŞA Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden ...
Antalya'da 'Burada Bir Yerde' sergisi
SOĞUK cam heykel sanatçısı Hale Feriha Hendekcigil ile resim sanatçısı ...
 
Antalya'da denizden erkek cesedi çıktı
Antalya'da, balıkçılar tarafından denizde erkek cesedi bulundu. Deniz ...
Antalya yörük müzesine 1 yılda 100 ziyaretçi sitemi
ANTALYA'da Yörük kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için 16 dönüm arazi ...
Antalya'da karda mahsur kaldılar
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva