7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
10 Eylül 2011 Cumartesi - 15:37

Sahte maç bileti imal edenler yandı

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda en ağır ceza sahte bilet imalatı yapanlara verilecek. Bu kişiler 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ceza alırken, bileti kullanan da ceza alacak.

Sahte maç bileti imal edenler yandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yeni yasaya göre, Elektronik Bilet Sistemi'nde (EBS) biletini başkasına verenlere ve bilet sahibine 15 gün adli para cezası ile birlikte maçlardan men cezası da verilebilecek.
Medical Park Antalyaspor, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi. Teomanpaşa Caddesi üzerinde bulunan Antalya Özel Güvenlik Görevlileri Kafeteryası'nda yapılan toplantıya, müsabakaların güvenliğinden sorumlu jandarma, emniyet, özel güvenlik, TFF Bölge Müdürlüğü ve Medical Park Antalyaspor yetkilileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını, Medical Park Antalyaspor'da Taraftardan Sorumlu Yöneti Kurulu Üyesi Salih Peker yaptı. Yönetici Peker, yeni yasanın suçu mümkün olduğu kadar kişiselleştirerek, failleri ortaya çıkarma ve cezalandırmaya yönelik, şiddete neden olan taraftar veya taraftar grubunu ağır hapis ve para cezası ile karşı karşıya bıraktığını söyledi. Söz konusu kanunun caydırıcılığına değinen Salih Peker, "Yabancı cisim fırlatma olaylarına bir yıl hapis, adli para ve bir yıl stadlara giriş yasağı gibi yaptırımlar getirdi. Küfür olaylarında bile 15 gün adli para cezası verilebilecektir" dedi.
TARAFTAR TEMSİLCİSİNE SORUMLULUK
Daha sonra söz alan Medical Park Antalyaspor'un Hukuk Danışmanı Avukat Cenk Soyer ise söz konusu yasa ile gelecek yıl 2012- 2013 sezonundan itibaren Elektronik Bilet Sistemi (EBS) uygulamasının başlayacağını söyledi. EBS sistemine göre biletlerde kişinin TC kimlik numarası ve bazı bilgilerin yer alacağını hatırlatan Cenk Soyer, "Biletini başkasını veren ve o bileti kullanan kişi tespit edilirse 15 gün adli para cezası ile cezalandırılacak. Bu olayın tekrarı halinde kişinin seyirden men cezası gibi ağır müeyyideler uygulanacak. Söz konusu yasa ile birlikte biletsiz maça giren seyircilerle ilgili olarak kulüplere de çok ağır cezalar verilecektir. Futbol Federasyonu'nun verdiği cezalara ek olarak, adliyelerde adli para ceza vermeye başlayacak. Bunun alt sınırı 5 bin TL'den başlayarak, 50 bin TL'ye kadar çıkacaktır" diye konuştu.
Yeni yasanın 8'inci maddesine göre taraftar derneklerine de büyük sorumluluk getirildiğine dikkat çeken Avukat Cenk Soyer, taraftar derneğine kayıtlı bir taraftarın hukuka aykırı bir eylem yapması halinde bunun sorumlusunun dernek başkanı olacağını hatırlattı.
KÖTÜ VE ÇİRKİN TEZAHÜRAT YAKACAK
Geçen yıl ve bir önceki yıl kötü tezahürattan dolayı Medical Park Antalyaspor'a ağır para cezaları verildiğini ve kulübün bu cezalardan dolayı canının çok yandığını vurgulayan Avukat Cenk Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sadece geçen yıl kulübümüz kötü tezahürattan dolayı 200 bin TL para cezası almıştır. Yeni yasaya göre TFF kulübü cezalandırırken, taraftarı da adliyeler cezalandıracaktır. Kötü ve çirkin tezahüratta bulunan kişiler kamera ile tespit edildiği takdirde 15 gün adli para ceza ile başlayarak, bunun tekrarı halinde hapis cezası gelebilecektir. Özellikle, etnik, dil, din ile alakalı ırkçı nitelikteki tezahüratlar, ya da söz konusu çirkin tezahüratı pankartla yapılması halinde söz konusu ceza 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çıkacaktır. Bu yasada en ciddi ceza, sahte bilet imalatı yapanlara verilmiştir. Bu kişiler 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası alacaklardır. Burada sadece bileti imal edenler değil, bileti alanlarda kusurlu görülüp ceza alabileceklerdir."
STADYUMLAR VE TESİSLER KAMU MALI
Yeni yasanın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği tüm stadyumları özel dahi olsa oradaki tüm malları kamu malı gibi gördüğüne dikkat çeken Cenk Soyer, "Söz konusu stadyumda herhangi bir şeye zarar verilmesi halinde, kamu malı zarar görmüş gibi işlem yapılacaktır. Buna paralel olarak spor tesisleri de kamu malı olarak görülecektir. Örneğin, Hasan Subaşı Tesisleri'ne bir taraftar eylemde bulunursa, adliye binasına zarar vermiş gibi yargılanacak" diye konuştu.
Diğer konuşmacılarda yeni yasa ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıklarken, taraftar temsilcileri ve basın mensupları da maça giderken ve maçta yaşadıkları sıkıntıları yetkililere iletti.
Süleyman EKİN/ANTALYA,(DHA)

 
Kazada ölen gencin organları 3 kişiye hayat verdi
 
Bergüzar fena frikik verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazada ölen gencin organları 3 kişiye hayat verdi
Burdur Devlet Hastanesi'nde dün beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Himmet ...
'Her eylemde varım ama eylemler kar etmiyor'
Milli Piyango'nun 9 Eylül çekilişi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde gerçekleştirildi. ...
Otomobille durağa daldı
Antalya'da işyerine giden 30 yaşındaki Osman Güven, aşırı hız nedeniyle ...
 
Kadınlar tuvaletinde aynalı röntgenci
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü'nün 2'nci katındaki ...
İsrail'le turizm bitti
İsrailli bir grup turistin İstanbul Havalimanı'ndaki kontrollerinin, İsrail ...
Otel yangını turistleri korkuttu
Antalya'da 5 yıldızlı bir otelin çamaşırhanesinde çıkan yangın kısa süre ...
 
Bağımlının ilginç vasiyeti kitap oldu
Uzun süre Antalya’da görev yaptıktan sonra İstanbul’a atanan Gün Haber ...
Minik Gülperi akülü arabasına kavuştu
Antalya'da belden aşağısı felçli olan 5 yaşındaki Gülperi Kurt, hayalindeki ...
Rus gazeteciden 'şişirilmiş haber' itirafı
Rusya basınında Türkiye aleyhine çıkan asılsız haberler üzerine Türkiye'ye ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva