Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
3 Ekim 2022 Pazartesi - 16:25

Saldırıya uğrayan avukattan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki

ANTALYA'da müvekkilinin oturduğu apartmanda ruhsatsız apart işleten kiracı Murat Altunçay'ın bıçaklı saldırısına uğrayan Avukat Mesut Oğuz, gözaltına alınan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Saldırıya uğrayan avukattan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 26 Eylül'de akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Bayındır Mahallesi Pınar Caddesi'nde meydana geldi. Avukat Mesut Oğuz, bir müvekkilinin oturduğu apartmanda ruhsatsız apart işlettiği gerekçesiyle kendisi hakkında yapılan şikayet üzerine, adrese gitti. Mesut Oğuz, apartmana gelen zabıta ve polis ekipleri ile görüştü. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine binadan çıkmaya hazırlanan Oğuz, 3 ay önce müvekkili tarafından evden çıkartılan kiracı Murat Altunçay ile karşılaştı. İkili arasında yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. Altunçay, yanında getirdiği ve bez arasında sakladığı bıçakla Mesut Oğuz'a saldırdı. Oğuz, olayı küçük sıyrıklarla atlatırken Altunçay da elinden yaralandı. Yaşanan arbede güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Oğuz'un şikayeti üzerine gözaltına alınan Altunçay, bıçakla yaralama suçundan çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrolle serbest bırakıldı. Karara Asliye Ceza Mahkemesi'nde itiraz eden Avukat Oğuz, itirazın reddedilmesine de tepki gösterdi. Şüpheli Altunçay'ın, eşinin şikayeti üzerine 'aile içi şiddet' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

AVUKATLARDAN KARARA TEPKİ

Şüpheli Murat Altunçay'ın Avukat Oğuz'u bıçaklama yaralama suçundan serbest bırakılmasına Antalya ve Isparta baroları ile çok sayıda avukat tepki gösterdi. Antalya Adliye Sarayı bahçesinde yapılan basın açıklamasına Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya, Avukat Mesut Oğuz ve çok sayıda avukat katıldı.

ÖLÜMÜNE TEHDİT, 1 AYDA 140 MESAJ

Avukat Mesut Oğuz, şüpheli Altunçay'ın 3 ay önce kendisini ölümle tehdit ettiğini, savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığını öne sürdü. Avukat Oğuz, "Annemi, çocuğumu, eşimi öldürmek, soyumu kurutmakla tehdit eden bu caninin, son 1 ayda gönderdiği 140 mesaj da yine savcılığa iletilmiştir. Kendisinin 50'ye yakın suç dosyası vardır. Hakkında yakalama kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi.

Avukat Oğuz, saldırı öncesinde yanında polis olmasına karşın şüphelinin kendisini ölümle tehdit ettiğini savunarak, "Olay anında 'Senin çocuğunu öldüreceğim' dediğinde, bir baba olarak gereğini yaptım. Şüpheliyi etkisiz hale getirdikten sonra polis müdahale etmiştir. Polis, hakim ve savcının mesleğimizi yaparken yanımızda olmadığı görülüyor. Bizi adeta kurban yerine koyan dışarıdaki saldırganlara adeta bir kapı, dayanak haline gelmiştir" diye konuştu.

SERBEST BIRAKILMA KARARINA YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Şüpheli, önceki eylemleri, gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı ve polislerin yanında devam ettiği hakaretler ve ölüm tehditleri nedeniyle tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştır. Serbest bırakılma kararına yapılan itiraz Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Verilen karar avukatları yok saymanın ötesinde düşmanca bir bakış barındırmaktadır. Bir avukatı mesleki faaliyetinden dolayı öldürmeye çalışan, bundan sonra da eylemlerine devam etmesi muhtemel olan şüphelinin serbest bırakılmasını anlamamız, kabul etmemiz beklenemez" dedi.

'HUKUKA VE ADALETE İNANCIMIZ SARSILMIŞTIR'

Avukatlara yönelik mesleki faaliyetleri nedeniyle yapılan saldırıların yasa gereği hakim ve savcılara yapılmış gibi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Geçilmez, “Bir hakimin mevcut saldırıdan çok daha düşük şiddette saldırıya maruz kalması halinde tutuklama kaçınılmazdır. Kamera görüntülerinde sabit olduğu üzere, elinde büyük bir bıçakla meslektaşımızı öldürmeye çalışan şahsın serbest bırakılmasından sorumlu olan hakimlerin vermiş olduğu bu karar, hukuka ve adalete inancımızı sarsmıştır. Bu saldırı sadece mağdur meslektaşımıza yapılan bir saldırı değil, tüm avukatlara yapılmış bir saldırıdır. Saldırganın serbest bırakılmasına ilişkin bu akıl almaz kararla da bağımsız savunma bir kez daha yalnız bırakılmıştır. Avukata saldıran bir kişinin tutuklanması için avukatın ölmesi mi gerekmektedir. Hiçbir avukat sahipsiz değildir. Meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, avukatların nefesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'SAVUNMA CAMİASINA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR'

Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya, Antalya Adliyesi'ne gelerek meslektaşı Mesut Oğuz'a destek olduklarını belirtti. Çankaya, “Yapılan bu saldırıyı ne kadar kınıyorsak, Sulh Ceza Hakimliği tarafından saldırganın serbest bırakılmasını o kadar kabul edilemez buluyoruz. Bu karar savunma camiasına yapılmış ayrı bir saldırıdır. Avukatlar sahipsiz değildir. Savunma camiası güçlü ve dimdik ayaktadır ve mücadelesine devam edecektir" dedi.

ANTALYA'DA MUVEKKILININ OTURDUGU APARTMANDA RUHSATSIZ APART ISLETEN KIRACI MURAT ALTUNCAY'IN BICAKLI SALDIRISINA UGRAYAN AVUKAT MESUT OGUZ, GOZALTINA ALINAN SUPHELININ SERBEST BIRAKILMASINA TEPKI GOSTERDI. ANTALYA ADLIYE SARAYI BAHCESINDE YAPILAN BASIN ACIKLAMASINA ANTALYA BARO BASKANI HUSEYIN GECILMEZ, ISPARTA BARO BASKANI UNSAL CANKAYA, AVUKAT MESUT OGUZ VE COK SAYIDA AVUKAT KATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Yangında, park halindeki tüp kamyonu korkuttu
 
Aile hekimi evinde ölü olarak bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangında, park halindeki tüp kamyonu korkuttu
ANTALYA'da otluk ve çalılık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yerleşim ...
Finike'de Bal Festivali yapıldı
YÜKSEK rakım ve bölgenin endemik özelliği dolayısıyla Antalya'nın Finike ...
FİLİZ Derneği 5. yılını kutladı
BAĞIMSIZ Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma ...
 
Antalya'da uluslararası sergi
KEPEZ Belediyesi'nce bu yıl ilki gerçekleşen 'Uluslararası Antalya Resim ...
Operadan muhteşem sezon açılışı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) sezon açılışı, 'Operetlerden ...
ATSO'da seçim heyecanı sürüyor
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), 1 Ekim Cumartesi günü hizmet ...
 
Antalya'da makilik yangınında 10 hektar alan kül oldu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde dün çıkıp, 5 saatte kontrol altına alınan makilik ...
Konyaaltı'ndan bir ilk daha
KONYAALTI Belediyesi, 2019 yılında Türkiye'de bir ilk olarak başlattığı ...
Genç çiftin düğününde Kırgız gelenekleri de uygulandı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Hasan Kalkan (27) ile 4 ay önce tanıştığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva