Horoz dövüşü baskını
Horoz dövüşü baskını
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
3 Mayıs 2018 Perşembe - 08:32

Samani neden aday olmadı?

Ak Parti Antalya’da milletvekilliği aday adayı başvuru süreci dün saat 19.00'da tamamlandı. Başvuru süreci boyunca 124 kişi aday adaylığını için başvuru yaptı. Listede önemli bir sürpriz vardı.

Samani neden aday olmadı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mevcut milletvekilleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enc, Atay Uslu, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın yeniden aday adaylığı için başvuru yaparken, Hüseyin Samani'nin ise başvuru yapmaması dikkat çekti.

Samani'nin aday olmaması üzerine şu iki soru akla geldi.

Birincisi; Samani Ak Parti'nin kuruluşundan beri siyasetin içinde... İl başkanlığı ve ardından üst üste gelen milletvekilleri nedeniyle yorgun düşmüş olabilir ve yerini gençlere bırakmak istemiş olabilir.

İkincisi ise kızı ile ilgili yaşananlardan sonra partiye kırılmış veya parti genel merkezi kendisine 'adaylığını koyma' demiş olabilir.  Geçtiğimiz yıl 692 sayılı son kanun hükmünde kararnameyle kamudan ihraç edilenler arasında AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde mimar olarak çalışan kızı Betül Gökay Samani’nin de olduğu ortaya çıkmıştı. Milletvekili Samani de yaptığı açıklamada, "Kızım Büyükşehir Belediyesi’nden geçen yıl kendi kararıyla istifa etmişti. Kızım doğum iznindeyken ikinci bebeğine hamile kaldı. Baktı izinleri uzayacak, uzun süreli izinli sayılmayı ahlaki bulmadığı için istifa etmişti. İstifa ettikten sonra ihraç edilmesinin bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum" demişti. Samani, kızının FETÖ ile ilişkisinin olmadığını ileri sürmüştü. Nitekim, bir sonraki kararnamede kızı göreve iade edilmişti.

VE SON DAKİKA...

GÜN HABER YAZDI, SAMANİ NEDEN ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, başka dava arkadaşlarının milletvekili olabilmesi için 24 Haziran seçimlerine aday adayı olarak başvurmadığını söyledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı, dün akşam saatlerinde 24 Haziran seçimlerinde partilerine aday adaylığı başvurusunda bulunanları açıkladı. 124 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı listede, mevcut milletvekillerinden 6'sı yeniden başvuru yaparken, 3 dönemdir Antalya milletvekilliği yapan Hüseyin Samani'nin adı listede yer almadı. Listenin açıklanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Samani, aday adayı olmadığını açıkladı. Samani, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli dava arkadaşım; üç dönem sizlerin desteği, sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimizin teveccühü ile milletvekili olarak TBMM'de görev yaptım. Başka dava arkadaşlarımızın milletvekili olarak görev yapmaları düşüncesiyle 24 haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığına müracaat etmedim. Sizinle birlikte ilk günkü aşkla seçim akşamına kadar çalışıp inşallah partimizi tekrar birinci parti ve Cumhurbaşkanımızı da başkan yapmaya muvaffak olacağız. Selam ve sevgilerimle."

AK PARTİ'DE KİMLER KİMLER ADAY?

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, eski Emniyet Genel Müdürü ve MHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve milletvekili adayı olan Kemal Çelik, Rus kökenli Türk vatandaşı İrina Balcı, Kepez Belediyesi eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in danışmanı İsa Akdemir, Doğru Yol Partisi eski Antalya İl Başkanı Ahmet Kiştin, EKDAĞ eski Genel Müdürü Murtaza Tamyürek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası polis memuru Zeki Kılınç ve annesi Meliha Meltem Kılınç da Ak Parti’den aday adayı oldu.

BAŞKAN TAŞ: 124 BAŞVURU VAR

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş yaptığı açıklamada "Millete hizmet yolunda Ak Parti’mize yine her dönemde olduğu gibi büyük bir ilgi, büyük bir teveccüh yaşandı. Aday adaylığı başvuru sürecimizin başlamasının ardından memleketimize, milletimize Ak Parti kadrolarında milletvekili olarak hizmet etmek isteyenlerin başvurularını aldık. Antalya’dan 124 milletvekili aday adayımızın başvurularını alarak sürecimizi tamamladık. Başvuru süresinin tamamlanmasıyla listemizi genel merkezimize göndereceğiz.Tabi bu sürecin en önemli ayaklarından biriside temayül yoklamalarımız olacaktır. 5 Mayıs Cumartesi günü ülke genelinde tüm teşkilatlarımız temayül yoklamalarını gerçekleştirecek. Biz de Antalya’mızda gerçekleştireceğimiz temayül yoklamalarımızla birlikte genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin kararını bekleyeceğiz” dedi.

DENİZ BAYKAL'A TEKLİF

Adaylık başvurularının 30 Nisan'da başladığı CHP'de bu süre 7 Mayıs'ta sona erecek. Kadın, genç ve engellilerden 5 bin, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira alınan CHP'de, aday adayları netleşmeye başladı. Öte yandan uzun süreden beri tedavi gören CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaylığı konusunda gelişmeler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü GATA'da ziyaret ederek, Antalya'dan birinci sıra adaylık teklif etti. Baykal'ın, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ardından başvuru evrakını yakın çevresine hazırlatmaya başladığı kaydedildi.

VEKİLLER YİNE BAŞVURDU

CHP'nin Antalya'daki diğer 4 milletvekili Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök de aday adayı olarak başvuru yaptı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner görevlerinden ilk istifa edenler arasında yer alarak başvuru yaptı. CHP'de aday adayı olarak ismi geçenler arasında eski milletvekili Tuncay Ercenk, Semih Esen, Vahap Tuncer, Nusret Bayar Rafet Zeybek, Sevindik Gizli, Asım Bozkurt, Sibel Gezen, Figen Çalıkuşu, Nilüfer Deveci yer alıyor.

MHP'DE BAŞVURU İÇİN SON GÜN YARIN

MHP'de 26 Nisan'da başlayan başvurular, yarın itibariyle sona erecek. Antalya'da MHP'de bugüne kadar 40 kişi milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. 2 bin 500 lira başvuru ücretinin alındığı MHP'den Antalya aday adayı olmak için partiye başvuran isimlerden bazıları şöyle:

“Mehmet Ali Tuna, Tuncay Temur, Servet Ersoy, Kürşat Sert, İlknur Fidan Kepez, Necmettin Gökkaya, Polat Polat, Yeter Keskin, Mehmet Açık, Hüseyin Yıldız, Ahmet Selim Yurdakul, Ziya Yıldırım, Ömer Özbek, Ali Üzüm, İsmail Hakkı Karadağ, Erol Ateş, Aydın Yeşilyurt, Tarkan Akıllı, Tahir Kara, Kürşat Tatar, Murat Güven, Prof. Üstün Osma, Soner İnal, Fevzi Yarbaş."

İYİ PARTİ 4 MAYIS'TA KAPILARINI KAPATIYOR

İYİ Parti'de milletvekili aday adayı başvuru süreci 30 Nisan'da başladı, 4 Mayıs'ta sona erecek. Erkek adaylardan 5 bin, kadın ve gençlerden 2 bin 500 lira aidat ücretinin alındığı İYİ Parti'de Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Türk Kamu-Sen eski temsilcisi Bünyamin Seçme, polis memuru Okay Dağdelen, Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, İl Başkan Yardımcısı Leyla Liman Oruç, yönetim kurulu üyeleri Rıdvan Yıldız ve Nuri Tetik milletvekili aday adayları olarak öne çıkıyor.


 

 
Isparta'da ölüm gökten geldi
 
Antalya'daki bu tecavüz iddiası ortalığı karıştırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Antalya'da birinci sıra adayı belli oldu
CHP'nin eski Antalya Milletvekili Osman Kaptan, “Kemal Bey’in Deniz Bey’e ...
Gün Haber ne yazdıysa o oldu...
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a adaylık teklifi Gün Haber’in yazdığı ...
CHP'den Babacan'a adaylık teklifi iddiası
Türkiye Gazetesi yazarı Batuhan Yaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Akit yazarına göre Erdoğan kazanana kadar seçim şart
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilip, AKP-MHP ...
İmza günü belli oldu
CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti yarın protokol imzalayacak.
CHP Antalya Milletvekili Budak'a önemli görev
CHP’de 30 Nisan tarihi itibarıyla milletvekilliği için aday adaylığı başvuruları ...
 
4 parti ittifak için anlaştı
CHP, İYİ Parti, SP ve DP milletvekilliği seçimleri için kendi arasında ...
Erdoğan ile ne konuştular?..
Bülent Arınç, Erdoğan’la görüşmesine ilişkin sessizliğini bozdu.
Hacı Bektaş'ta dua etti, aslanlı çeşmeden su içti...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde'deki temaslarının ardından ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva