Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 09:05

Samsun'da sel felaketi: 8 kişi öldü

Samsun'daki sel felaketinde 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Samsun da sel felaketi: 8 kişi öldü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan 450 haneli TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz ile bilikte 3 kişinin cesetlerine ulaşıldı.Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesisleri yakınında, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Gece yarısı şiddetini arttıran fırtına ve sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Canik İlçesi ile köylerle irtibatını sağlayan yollar üzerinde bulunan köprülerin yıkılma tehlikesi nedeniyle ulaşım durduruldu. Polis, ırmak kenarında bulunan ve selden etkilenebilecek olan mahallelerde anons yaparak insanları uyardı. Valiliğin kriz merkezi oluşturduğu yağışın yüksek kesimlerden gelen sel suları araçları önüne katıp sürüklerken, özel bir hastane ile çok sayıda evin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı.

Samsun’da gece yarısı şiddetini arttın fırtına ve aniden başlayan sağanak yağmur Canik İlçesi'nde etkili oldu. Yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Mert Irmağı'nın suyu yükseldi. Irmak üzerindeki köprülerden bazıları yıkılma tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Cezaevi Mahallesi’ndeki köprü ise taşan sudan dolayı çökme tehlikesi geçirdi, kanalizasyonlar taştı, ilçe kerkezinde elektrikler kesildi. Polis ekipleri, ırmak kenarında bulunan mahallelerde anons yaparak halkı sele karşı uyardı. Özel bir hastanenin alt katı ile bodrum katı sular altında kaldı. İlçenin Hacıismail Mahallesi ile ulaşımı da kesildi. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ise dere sularının taşması sonucu çok sayıda ev sular altında kaldı. İnsanlar çatılara çıkarak uzun süre kurtarılmayı bekledi. Ancak iş makinalarının da bölgeye gitmekte güçlük çektiği belirtildi.

ŞEHİRLERARASI ULAŞIM AKSADI

Su taşkınları nedeniyle Samsun –Ordu tamamen ulaşıma kapatıldı. Samsun-Ankara karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı. Köylerdeki ekili arazilerde büyük zararlar meydana geldiği belirtilirken, fırtına nedeniyle ağaçlar yıkıldı. Park halindeki otomobiller sel sularına kapılıp sürüklendi. Tekkeköy İlçesi’nde de Kirazlık deresinin suları yükselince köprünün çökme ihtimali nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Belediye ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleride bölgede çalışmalara başladı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kriz masası oluşturduklarını, arama ve kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi.

ÖLÜ SAYISI 8'E ÇIKTI
Samsun'da selde ölenlerin sayısı 2 kişinin daha cesedinin bulunmasıyla 8'e çıktı. Ekiplerin sabah saatlerinde cesedini bulnuduğu kadının 36 yaşındaki Emine Bütüner olduğu saptandı.
Aynı bölgede arama ve kurtarma çalışmalarında Emine Bütüner'in çocukları Berkay ve Miranur'un de cesetleri bulundu.
AFAD: GENELKURMAY'DAN 3 ARAMA HELİKOPTERİ GÖNDERİLDİ
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Samsun'daki sel felaketi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen 3 helikopterin de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtilen açıklama şöyle:
"Samsun ili Asarcık yolu Yılanlıdere mevkii Gürgentepe, Adatepe Muratlı köyü, Kaşyayla köyü ile il genelinde yoğun yağış sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Samsun il genelinde mahsur kalan vatandaşlarımızı arama-kurtarma çalışmaları yürütülmektedir. AFAD Başkanlığı'nca bölgeye; Genelkurmay Başkanlığı'na ait 3 arama kurtarma helikopteri, Sağlık Bakanlığı'ndan 8 personel, 3 ambulans, Ankara, Amasya, Çorum, Ordu ve Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nden 50 personel, 3 dalgıç, 19 motopomp, 4 bot, 1 arama-kurtarma köpeği ve 23 araç gönderilmiştir."
DÜĞÜN DÖNÜŞÜ SELE KAPILDILAR
Samsun'da selde hayatını kaybeden 36 yaşındaki Emine Bütüner ile çocukları Berkay ile Miranur Bütüner'in cesetlerinin bulunması, bir dramı da ortaya çıkardı. Bütüner ailesinin Çarşamba İlçesi'nden düğünden Samsun'a döndükleri sırada Derbent mevkiinde otomobillerinin sel sularına kapıldığı belirlendi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde memur olarak çalışan 40 yaşındaki Murat Bütüner, araçtan yaralı olarak kurtarılıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi altına alınırken, sele kapılan eşi ve 2 çocuğunun cesetleri ise daha sonra bulundu.
SEL GELİYOR SÖYLENTİSİ PANİK YARATTI
Bu arada selin en fazla etkili olduğu Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde çıkan söylenti de halkı paniğe sürükledi. Mert Irmağı üzerindeki sulama göletinin kapaklarının çöktüğü söylenince mahalle sakinleri kaçışmaya başladı.
Bölgedeki polisler, kapakların çökmediği belirterek halktan paniğe kapılmamalarını istedi. Ancak, uyarılara rağmen vatandaşlar arabalarına binerek kent merkezine gitti. Bazıları da apartmanların üst katlarına çıktı.
APARTMAN KAPICISI ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ÖLDÜ
Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanın zemin katında oğulları 16 yaşındaki Mücahit ve 9 yaşındaki Bedirhan Yazıcı ile birlikte boğularak hayatını kaybeden 40 yaşındaki Kenan Yazıcı'nın kapıcı olduğu ortaya çıktı. Dalgıçlar baba ve çocuklarının cesetlerini dairenin giriş kapısının yanında buldu.
Eşinden ayrı yaşayan Selma Yazıcı olayı öğrenince koşup geldi. Çocuklarının boğulduğu daireye girmek için kendisini sulara atmaya kalkışan Selma Yazıcı'yı görevliler güçlükle engelledi.
 
Murat SANDIKÇI/SAMSUN, (DHA)

 
Demirel darbenin failini açıkladı
 
Tweet'lere inceleme dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP ilçe başkanı kaçırıldı
VAN'ın Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı 46 yaşındaki Hayrullah Tanış, PKK'lılar ...
Antalya'yı havaya uçuracaktı
Kandil'den bombalı eylem yapmak için Antalya'ya gönderilen PKK bombacısı, ...
Ve Yıldırım için karar verildi
Şike davasında karar açıklandı. Aziz Yıldırım dahil tüm sanıkların tahliyesine karar verildi.
 
'KEŞKE BENİMKİLER DE BU KADAR BÜYÜK OLSA'
Antalya'da 24'üncü Finike Festivali'nin kapanışında sahneye çıkan şarkıcı ...
Şiddet düğünde başladı
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde damat, tartıştığı gelini önce arabada ardından ...
Isparta'da kaza: 5 öğrenci yaralı
ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden ...
 
Bir kadın oğlu ve gelinin vurup öldürdü
ATAŞEHİR'DE bir kadın oğlunu ve gelinini başlarından silahla vurduktan ...
Polise, imam hatipli başkan
Polis Akademisi Başkanlığı'na İmam-Hatip lisesi mezunu Prof. Remzi Fındıklı atandı.
Dehşete düşüren görüntüler
Katillerin, 2 uzman çavuşu şehit etme anı kameralara böyle yansıdı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva