Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Taylor Swift’ten bir rekor daha
Taylor Swift’ten bir rekor daha
3 Şubat 2022 Perşembe - 18:15

Samsun'daki çirkin saldırıya Antalyalı validen anında tepki

Samsun'un İlkadım İlçesi Kale Mahallesi´ndeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. İlk tepki, Samsun’un Antalyalı Valisi Zülkif Dağlı’dan geldi.

Samsun daki çirkin saldırıya Antalyalı validen anında tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Samsun Valiliği olayla ilgili sıcağı sıcağına şu açıklamayı yaptı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı şehrimizin simgesi haline gelmiş olan Atatürk Anıtına (Onur Anıtı) yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Kolluk birimlerimiz ilgili aracı tespit etmiş olup bu davranışı gerçekleştirenler en kısa zamanda yakalanacaktır."

Emniyet güçlerinin tespit ettiği 2 kişi gözaltına alındı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'da konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. 

İşte o açıklama:

“Dün gece Samsun'da, vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızın nişanesi ve şehrimizin simgesi olan Onur Anıtı'nı yıkmak amacıyla alçakça bir eylem gerçekleştirilmiştir.

Onur Anıtı, Samsun halkının büyük kurtarıcısına karşı beslediği minnet duygusunun abidesidir ve hiçbir Samsunlu bu hain eylem karşısında tepkisiz kalmayacaktır.

Şehrin en merkezi noktasında yer alan ve MOBESE ve güvenlik kameralarının en yoğun bir şekilde konumlandığı bir noktada gerçekleşen bu alçak saldırının anında tespit edilip müdahale edilememesi de düşündürücü ve kaygı vericidir.

Öncelikle, bu alçak eylemin fail ve faillerinin derhal yakalanarak yargı önünde hesap sorulmasının ve ayrıca bir ihmal, güvenlik zafiyeti varsa bunun tespit edilerek sorumlular hakkında gerekli işlemlerin tesis edilmesi hususunun takipçisi olacağız.

Mustafa Kemal Atatürk vatanımızın kurtarıcısı ve Samsun halkının ebedi hemşehrisidir; Samsun, bu ihaneti affetmeyecektir.”

HALK ANIT ETRAFINDA TOPLANDI

Samsun’da Anıt Park içinde bulunan Atatürk anıtına yapılan saldırının ardından ADD, CHP, İYİ Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş anıtta toplandı.

Anıtın çevresinde el ele tutuşarak zincir oluşturan halk sloganlar atarak yapılan saldırıyı kınadı.

PARTİLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN TEPKİ

Anıt önünde ilk olarak CHP ve İYİ Parti üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri toplandı. CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Valilikten yapılan açıklamada 2 kişinin yakalandığı ve sorgularının devam ettiğini öğrendik. Bu işin altında kimler var, merak ediyoruz. Bu iş bize göre iki meczubun kurduğu oyun değildir. CHP olarak bu oyunun içinde kimler varsa bir an önce açığa çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ise "Milletimizin değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'daki, Türkiye’miz ile özdeşleşmiş anıtına yapılan saldırı nedeniyle buradayız. Bu yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayın sıkı bir şekilde takipçisi olacağız. Samsun, Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı, milli mücadelenin başladığı şehirdir. Bu şehre hiçbir şekilde leke getirtmeyeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra anıt önünde bulunanlar, el ele vererek, insan zinciri oluşturdu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli de akşam saatlerinde anıtta nöbet tutacaklarını söyledi.

'BU ÇOK AÇIK PROVOKASYONDUR'

AK Parti, MHP ve BBP temsilcileri de anıtın önüne gelerek ortak açıklama yaptı. Grup adına konuşan AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek "Bu çok açık bir provokasyondur. Milli mücadelemizin başladığı yer olan, kurtuluş meşalesinin yandığı Samsun'umuzdaki Onur Anıtı, tüm Türkiye'nin kurtuluş sembolüdür. Hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimin, kendisini bu millete ait hisseden herkesin ortak değeridir. Böyle bir değere, böylesi bir simgeye yapılan bu menfur saldırı hepimize yapılmıştır. Şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Toplumsal barışımızı, iç huzurumuzu bozmak isteyen müptezellerin hak ettikleri cezayı bulacaklarını ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Samsun, meşale bir şehirdir. Bu şehri, bu ve benzeri provokatif eylemlerle gündeme getirme ve huzur bozma girişimleri milletimizin ferasetiyle boşa çıkacaktır" diye konuştu.

AKŞAM NÖBET TUTULDU

Öte yandan heykelin başında akşam saatlerinde yaklaşık 100 kişi nöbet tutarak saldırıya karşı protesto gösterisi düzenledi.

Meşalelerin yakıldığı heykelin başında İstiklal Marşı okundu ve sloganlar atıldı. 

SAMSUN VALİSİ ZÜLKİF DAĞLI KİMDİR?

1966 yılında Antalya'da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Antalya’da tamamlamasının ardından, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 1989 yılında Uşak İli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Ardından, 1993-1995 yılları arası Isparta Yenişarbademli Kaymakamı, 1995-1997 yılları arası Siirt Baykan Kaymakamı, 1997-1998 yılları arasında Çorum Bayat Kaymakamı, 1999-2002 yılları arasında Ardahan Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2002-2006 yılları arasında Kastamonu Vali Yardımcısı görevindeyken, geçici görevli olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Danışmanlığı ile D.P.T. Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğünde Avrupa Birliği Mali Yardımları alanında çalıştı. 2006-2007 yıllarında Antalya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevi ve ardından 2008 yılında Isparta Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. 2009-2016 yılları arasında İzmir Vali Yardımcısı iken Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amirliği ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı görevlerini ifa etmiş olan Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, 20.09.2016 ile 17.06.2020 tarihleri arasında Düzce Valiliği görevini yürütmüştür.

Kaymakamlık tezi olarak, İngiltere'de Yerel Yönetimlerin Yapısı ve İşleyişi konusunu çalıştı. 1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde “Türkiye'de Merkezi Yönetimin Yerel Yönetimler Üzerindeki Denetimi” isimli tez konusuyla birinci yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2003 yılında T.O.D.A.İ.E. Kamu Yönetimi Uzmanlık Programında “Türkiye'de Yerel Yönetim Birlikleri'nin Yapısı, Fonksiyonları ve Çalışmaları” konusundaki çalışmasıyla ikinci yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında ATAUM Avrupa Birliği Uzmanlığını bitirdi. 2018 yılında Ankara Üniversitesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında "6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Genişletilmiş Büyükşehir Modeli ile Yerel Kamusal Hizmetlerin İl Sınırlarına Kadar Genişlemesinin Etkileri: Kocaeli ve Sakarya Örneği" isimli tez konusu ile doktora eğitimini tamamladı. 18.11.2020 tarihinde Kamu Yönetimi alanında Doçent unvanını aldı.

15.08.1999 tarihinde askerlik görevini tamamladı. 09.11.1990- 08.11.1991 tarihleri arasında 1 yıl İngiltere'de bulundu. Havacılık güvenliği, yerel yönetimler, bağımlılıkla mücadele, sosyal yardımların etkinlik ve verimliliği konularında ulusal ve uluslararası proje ve çalışmalarda aktif rol aldı. Kamu Yönetimi bilimi alanında Kırsal Kalkınma, Kentsel Politikalar, Kamu Politikaları, Katılım ve Yönetişim alanlarında çalışmalar yaptı. Bu kapsamda Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının İşlevi; Türk Kamu Yönetim Kültürü Üzerine Değerlendirmeler; Türk Yönetim Tarihi; Tarım Arazilerinin Korunması; Yerel Yönetimlerin Kadınların Toplumsal ve Siyasal Hayata Katılımını Özendirici İşlevleri; Kamu Politikası Bağlamında Bağımlılıkla Mücadele; Bağımlılıkla Mücadele Politikasına İlişkin Muhtarların Algıları ve Rolleri; Bağımlılıkla Mücadele Politikasında Din Görevlilerinin Rolü; Zekâ Oyunlarının Oyun Bağımlılığı ile Mücadeledeki Rolü; Nargile Bağımlılığı ile Mücadele; Bir Kamu Hizmeti Olarak Sosyal Kalkınma Projeleri; Göç ve Göçmenlerin Sorunlarının Çözümü; Sürdürülebilir Turizm; Sağlık Turizmi Politikası; Doğa Turizmi ve Mobil Uygulamalar vb. konularda çeşitli makale, kitap bölümü ve bildirileri bulunmaktadır. Ayrıca 2018 yılında “Yeni Büyükşehir Modeli ve İl Sınırlarına Kadar Genişleyen Yerel Kamusal Hizmetler-Kocaeli ve Sakarya Örneği” isimli bir kitabı yayınlanmıştır.

09.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan atama kararıyla Samsun Valiliği görevine atanmış olan Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, evli ve üç çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

 

 
Şilan Topal'ı kaçıran sanığa tekrar yakalama kararı çıkarıldı
 
Araçlar kara gömüldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 4 Şubat 2022 Cuma 09:10

Son yıllara bakınca Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Okullara Atatürk heykellerine saldırılar olmuştu,Batıda ise Samsun'un göbeğinde 'Atatürk Heykeli'yıkılmaya teşebbüs ediliyor.Bu insanlar nasıl yetiştiriliyor ki ülkenin kurucusuna düşman gözüyle bakıyorlar,ayrıca kendilerinde bu cesareti görüyorlar,işin sorgulanması gereken yönleri buralar olmalı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmanın 'olumsuz hava koşulu' mesaisi
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş ve trafik timlerinden ...
Jandarma, öğretmen ve okul servis aracı sürücülerine kuralları anlattı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde jandarma ekipleri,  öğretmen ve okul servis ...
14 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde jandarma uyuşturucu madde imal ve ticareti ...
 
Senfonik masal dinlediler
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), çocukları konuk etti. Çocuklar, ...
Kabakçı'nın ikinci sergi heyecanı
ANTALYALI fotoğraf sevdalısı 18 yaşındaki İdil İlgi Kabakçı, ikinci kişisel ...
Kepez meclisinden şehide vefa
KEPEZ Belediye Meclisi'nde, Antalya'da görevi başında şehit olan polis ...
 
Eczacı Umut, 13 gündür kayıp
ANTALYA'da eczacı Umut Gökçen'den haber alamayan ailesi, polise kayıp ...
Antalya'da korkutan görüntü! Gündüz geceye döndü
ANTALYA'da etkili olan, zaman zaman yerini doluya bırakan yağmur ve fırtına ...
Adliyede engelli, yaşlı ve hastalara özel hizmet
ANTALYA Adliyesi'ne gelen engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar, bina yerleşkesine ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva