Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 13:22

Sanayicinin ortak sorunu 'elektrik'

ANTALYA OSB'nin plastik sektöründe üretim yapan sanayicileri, elektriğe yapılan zamlar nedeniyle enerji girdi maliyetlerinin son bir yılda yüzde 100 oranında artığını, artan üretim maliyetleri nedeniyle rekabet edemez hale geldiklerini söyledi.

Sanayicinin ortak sorunu  elektrik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, bölge katılımcılarının talep ve önerilerini almak, sanayiciler arasındaki iletişimi güçlendirmek için düzenlediği Sektör Toplantıları kapsamında, plastik sektöründe üretim yapan sanayiciler ile genişletilmiş bir toplantı gerçekleştirdi. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde, yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Başkan Vekili Hasanali Gönen, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gizli, Müteşebbis Heyet Üyeleri Ahmet Kasapoğlu, Fatin Tapcı, Abdullah Erdal Konya, Rasim Feyzan Doğu, Bölge Müdürü İlhan Metin ve plastik sektöründe üretim yapan 30 bölge sanayicisi katıldı.

ORTAK SORUN ENERJİ MALİYETİ

Bölge sanayicilerinin tek tek söz alarak talep, öneri ve sorunlarını aktardığı toplantıda, elektriğe ardı ardına yapılan zamlar nedeniyle enerji maliyetlerinin fahiş oranda artmış olması, tüm sanayicilerin dile getirdiği ortak sorun oldu. Enerji girdi maliyetlerinin son bir yılda yüzde 100 oranında artığına dikkat çeken bölge sanayicileri, artış nedeniyle rekabet edemez hale geldiklerini belirtti. Merdiven altı diye tabir edilen kayıt dışı firmalar ile yeterli düzeyde mücadele edilmediğini, söz konusu firmaların mükellef olmadıkları için piyasa koşullarının altında fiyatlama yaparak rekabet ortamını daha da zorlaştırdığını aktaran bölge sanayicileri, kendi firmalarının ise hemen her gün farklı kamu kurumlarınca denetlendiğini, aynı hassasiyetin merdiven altı firmalara da gösterilmesini talep etti.

'NİTELİKLİ ELEMAN BULAMIYORUZ'

Nitelikli eleman bulmanın neredeyse imkansızlaştığını kaydeden Antalyalı sanayiciler, bölgede bulunan meslek lisesinin firmaların ihtiyaçlarını karşılamadığını, mezun öğrencilerin iş başvurusunda bulunmadığını, istihdam edilebilen kısmın ise mesleki yeterlilik bakımından başlangıç seviyesinde olduğunu ifade etti. Yüzde 14 oranında işsizlikten bahsedilen bir ortamda çalıştıracak işçi bulamadıklarına dikkat çeken sanayiciler, işsizlikten ziyade iş beğenmemenin daha yüksek orana sahip olduğunu söyledi.

'SANAYİ BİR KÜLTÜR OLMALI'

Sanayicilerin dile getirdiği tüm öneri ve talepleri not ettiklerini, sorunların çözüme kavuşması için ilgili makamlar nezdinde girişimlerini sürdüreceklerini söyleyen Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, şöyle konuştu:

“Sanayicilerin üzerlerindeki yüklerin hafifletilmesi ile elde edilecek katma değerin, mevcut durumdan çok daha fazla olacağı su götürmez bir gerçektir. Bu gerçeğin henüz konunun tüm paydaşları tarafından benimsenmemiş olmasını, ülkemizde kökleşmiş bir sanayi kültürünün oluşmamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Sanayinin bir kültür haline gelerek benimsenmesi çok önemli. Çünkü kültür, her türlü stratejiyi sabah kahvaltısı niyetine yer. Bu kültürü oluşturup, benimsetebildiğimiz takdirde, üretim sanayinin önünde engel teşkil edebilecek her türlü girişim ya da stratejinin bertarafı daha kolay olacaktır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Nazilli Kumaş Fabrikası'ndaki makineleri incelerken, makinelerin çıkardığı sesler için 'İşte, halka hayat veren gerçek musiki' demiştir. Bu musikiyi herkesin dinleyeceği ve benimseyeceği bir şekilde seslendirmek, hepimizin asli görevi olmalıdır."

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI YONETIM KURULU, BOLGE KATILIMCILARININ TALEP VE ONERILERINI ALMAK, SANAYICILER ARASINDAKI ILETISIMI GUCLENDIRMEK ICIN DUZENLEDIGI SEKTOR TOPLANTILARI KAPSAMINDA, PLASTIK SEKTORUNDE URETIM YAPAN SANAYICILER ILE GENISLETILMIS BIR TOPLANTI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI YONETIM KURULU, BOLGE KATILIMCILARININ TALEP VE ONERILERINI ALMAK, SANAYICILER ARASINDAKI ILETISIMI GUCLENDIRMEK ICIN DUZENLEDIGI SEKTOR TOPLANTILARI KAPSAMINDA, PLASTIK SEKTORUNDE URETIM YAPAN SANAYICILER ILE GENISLETILMIS BIR TOPLANTI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Başkan Böcek Kaş'ta STK temsilcileri ile buluştu
 
Cezaevine girmemek için yaptığı plan, hayatına mal oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Böcek Kaş'ta STK temsilcileri ile buluştu
KAŞ'ta sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya gelen Büyükşehir ...
43 yıl sonra düğün yaptılar
ANTALYA'da, sade bir nikahla evlenen emekli öğretmenler Elife ve İbrahim ...
Falezlerde temizlik
MURATPAŞA Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mağara Araştırma Kulübü ...
 
Kaçak sigara imalathanesine baskın
ANTALYA'da polis, kaçak sigara imalathanesine operasyon düzenledi. Operasyonda ...
Kazayı izlerken, kaza yaptı
ANTALYA'da, kamyonet ile kamyonun çarpıştığı kazayı izleyen sürücü, ikinci ...
Antalya'da vay halimize dedirten bir olay
Sık sık, ‘Adımı kullanıp yardım isteyenlere inanmayın’ diyen yetkililerin ...
 
Finike'de FETÖ operasyonu: 3 gözaltı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde FETÖ/PDY operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.
Miss Mediterranean finalistleri basın karşısında
ANTALYA'da bu yıl 20'ncisi düzenlenen Miss Mediterranean 2019 Güzellik ...
Alanya'da orman yangını
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına, karadan ve havadan müdahale ediliyor.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva