Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
13 Temmuz 2012 Cuma - 14:35

Sapan'ın hedefinde GATAB vardı

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, GATAB'ı hedef alan bir basın toplantısı düzenledi. Sapan'ın açıklaması şöyle:

Sapan ın hedefinde GATAB vardı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Değerli basın mensupları;
 
Antalya yaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşıyor.
 
Başta ormanlarımız olmak üzere her türlü yangın riskinin en yüksek olduğu dönemdeyiz.  Gözümüz kulağımız ormanlarda ama bizim yüksek yangın riski gördüğümüz başka yerlerde var.
Bugünlerde ormanlarda olduğu gibi kısa adı GATAB olan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği’nin Kuzdere 75. Yıl Katı Atık Deponi Alanı ile Kemer Arıtma Tesisi Depolarında çıkabilecek yangına karşı şimdiden yetkililere uyarıda bulunuyoruz.
 
Neden bu uyarıyı yapıyoruz?
 
Çünkü buralarda GATAB’ın kayıtları saklanıyor.
Kamu yöneticilerinin inceleme taleplerine rağmen verilmeyen kayıtların olduğu bu depolarda çıkabilecek bir yangına dikkati çekiyoruz.
 
Su baskını türü gerekçelerle belgelerin yok edilmesinden endişeliyiz.
 
GATAB’tan kötü kokular geliyor.
GATAB’ı 7 yıldan beri yöneten, aynı zamanda Kemer Tekirova Belde Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Yusuf Üras’ın marifetleri nedense incelenip soruşturulmuyor.
 
Altyapı, kanalizasyon, çöp ve ilaçlama hizmetleri vermek için kurulan GATAB’ın 2011 bütçesi, 49.5 milyon lira.
 
GATAB Meclis üyeleri, bunun sadece 4.6 milyon lirasının altyapıya harcandığını biliyor.
Geriye kalan 45 milyon liranın akibeti bilinmiyor.
 
Çünkü hesabı verilmiyor. “MOBESE kurduk… Yurt dışı tanıtımı yaptık…” diyerek hesap kapatılmaya, konu geçiştirilmeye çalışılıyor.
 
Şu anda yarısı arızalı MOBESE’nin faturasının çoğunu İçişleri Bakanlığı ödediğine göre GATAB’ın bütçesi nerelere harcandı?
 
GATABIN paralarının çarçur edildiğine dair şikayetlerin,ihbarların ardı arkası kesilmiyor.
Bütçenin nerelere harcandığını görmek isteyen Kemer’in mülki amiri kaymakama istenen belgeler neden verilmek istenmiyor?
 
Bu konudaki iddialar, suçlamalar ayyuka çıktı ama hükümet nedense harekete geçip soruşturma açtırmıyor.
 
Asılsız ihbarlarla CHP’li belediyelere baskın yapıp, noktasına, virgülüne kadar araştırma yapan AKP Hükümeti, devletin kaymakamına istediği belgeleri vermemekte direnen, hakkındaki iddialar arşı alaya uzanan partili başkanının marifetlerini görmezden, duymazdan geliyor.
 
GATAB’ın açılışlarda  yaptırdığı, taş çatlasa 30 -40 bin lira tutacak ikram ağırlama ses ışık organizasyonlarına nasıl 100 bin lerce liralık fatura kesildiği iddiası sorgulanmıyor.
 
Nasıl olsa ikram edilenleri sayan olmadı. Milletin 100 bin lirasının birilerinin cebine hortumlanmasını kim fark edecek?
 
GATAB’ın abonelerinden tahsil edemediği 8 milyon liralık içme suyu ücretinin akibetini kim araştıracak?
 
Hangi yetkili, AKP’li Yusuf Üras’ın yakasına yapışıp, “Sen nasıl başkansın. GATAB’ın 8 milyon lirası nerede?” diye soracak.
 
ÜRAS’a, “Senin adamlarının GATAB’a yüklü su borcu olan otel sahiplerine, ‘Tekirova Belediyespor’u bir gör. Senin borcu hallederiz’ dediği öne sürülüyor.
 
Bu ne iş?
 
Bu şekilde bir otelin 800 bin liralık su borcu sıfırlandı mı?yok o borç hala duruyorsa,bu otel su almaya nasıl devam edebiliyor.
 
O kişi daha önce bakanlık yapan bir siyasetçiye ortak mı?” diye soruldu mu?
Yusuf ÜRAS’a, “sık sık  Ukrayna’ya gittiğiniz doğru mu?
 
Uçak biletlerinin çoğunu GATAB mı aldı? Ukrayna’ya bu ilgi neden? Orada fabrikanız mı var” diye soruldu mu?
 
Ayrıca başkanlığı boyunca (7yıl) yurtdışına hangi ülkeye kimleri götürdüğü,her yurtdışı çıkışında kimlere kaç tl harcandığı soruldumu?
 
Yasal yolluk miktarınız nedir?
 
Aldığınız yolluklar kaç tl dir?
 
Örneğin 4 gün için 10 bin tl yolluk aldınızmı,bu normalmidir?
 
GATAB’ın ihalelerin Kamu İhale Kanununa aykırı olarak, çok parçaya bölünerek doğrudan temin yöntemi ile yapıldığı yandaşlara yaptırıldığı doğru mu?
 
İhalelere imzaları taşeron firmaların mensuplarının attığı iddiası doğru mu?
 
Üras Gataba başkan olduğu 7 yıl önce gatabın kasasında 12 milyon lira varken, şu andaki 49.3 trilyon borcu olduğu doğru mu?
 
Eğer korktuğu çekindiği bir durum yoksa..
 
7 yılda harcanan onlarca trilyon liralık bütçelerle nelerin yapıldığı Yusuf Üras tarafından neden ayrıntıları ile açıklanmıyor?
 
Selçuklu Av Köşkü’nün tabelası, piyasada 2-3 bin liraya yapılırken, neden 14 bin liralık fatura kesilmiştir?
 
Piyasada aynı tür araçlar aylık 1500 liraya kiralanırken GATAB’a neden iki katı bedelle çok sayıda binek araç kiralamıştır?
 
Kiralanan binek araçların yandaş köy muhtarlarına, Üras’ın danışmanına ve onun çocuklarına, AKP’li kadın siyasetçiye tahsis edildiği doğru mudur?
 
Kuzdere 75. Yıl Katı Atık Deponi Alanı’nda, ayrıştırılıp preslenen atıklar nereye gidiyor? Bunların el altından satıldığı iddiaları doğru mu?
 
GATAB’ın promosyonlarının, Yusuf Üras’ın İstanbul Sarıyer Belediyesi’nden ithal ettiği, emrine iki özel araç ve bir villa tahsis ettiği, yüklü miktarda maaş verdiği danışmanının ortak olduğu şirket tarafından yapıldığı doğru mu?
 
Piyasada toplu olarak 1 liraya yaptırılan plaj çantasının danışmanının ortak olduğu İstanbul’daki firma tarafından 12.5 liraya yapıldığı doğru mu?
 
Acil harcama kredisi nedir?
 
Kurum içinde kimler ne miktarda bu krediyi alabilir?
 
Aynı gün içinde birden fazla acil harcama kredisi kullanıldığı, bu işlemin bir rutine dönüştüğü,
Toplamında 100 binlere ulaştığı doğrumudur?
 
GATAB’ın 5.4 milyon lira ihale bedelli, Derin Deşarj Projesi’nin kesin kabulü nasıl yapıldı?
Kurumun uzmanlarının kesin kabul yapmaya yanaşmaması üzerine işten çıkarıldıkları doğru mu?
 
Derin deşarj sisteminin kesin kabulü için belediyelerden teknik eleman istendiği, hiçbir belediyenin buna yanaşmaması üzerine ihale yapılarak bulunan özel firmaya bu işin yaptırıldığı doğru mu?
 
Deniz altında 400 metre olması gereken gömülü kısmın şu anda bunun onda biri kadar bile olmadığı iddiası araştırılmış mıdır? Görevini yapmayan firmaya neden 5.1 trilyon lira derin deşarj bedeli ödenmiştir?
 
GATAB’a denizde batırmak için hibe edilen uçak ne oldu? Uçağı batırmak için ihale yapıldı mı? Yapılıp parası ödendiyse uçak neden batırılmadı?
 
Bu ve benzeri suçlamalar havada uçuşurken neden GATAB’a yönelik soruşturma yapılmıyor?
Veya engelleniyor?
 
Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse’nin görevinden alınmasında, GATAB ve kurumun başkanı Yusuf Üras hakkındaki çok sayıda şikayeti soruşturmak istemesinin payı var mıdır?
 
Değerli basın mensupları;
Dile getirdiğimiz iddiaların binde biri CHP’li belediyelerin birisinde olsa onlarca müfettişle araştırma yapıp, yüzlerce polisle baskın yapan AKP, marifetleri say say bitmeyen partili başkanını ısrarla görmezden geliyor.
Birileri Üras’ı korumaya çalışıyor. Bu kadar suçlama Recep Tayyip Erdoğan’ın kulağına gitse, herhalde o bile bu kadarına göz yummazdı.
 
Herhalde, “Bu kadarı da olmaz” derdi.
 
Biz, marifetli AKP’li başkanın marifetlerini mercek altına aldık. Sorularımıza yanıt alıncaya kadar da konunun takipçisi olacağız.
 
Devletin kaynaklarının göz göre göre çarçur edilmesine göz yummayacağız. Belgelerin buharlaşmasına izin vermeyeceğiz.
 
GATAB ı keyfine göre, çiftliği gibi yöneten AKP’li Üras’ın ensesinde olacağız.
 

 
Duvarı yıkan otomobil,işyerine daldı
 
18’inci Topçam Şenlikleri’nde 100 çocuk sünnet ettirildi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sade Üye 15 Temmuz 2012 Pazar 15:16

Antalya eski il başkanı Ümit Uysal ve şimdiki il Başkanı Devrim Kökün geçmişte Sarıgülün partisini desteklediklerini,iştişare içinde olduklarını herkes Antalyada bilir.Bunu Antalyada bir partiliye açıp telefonla sorarsanız öğrenirsiniz.Genel Merkez lütfen siz de araştırınız.Kime sorsanız bu durumu bilirler.Şimdi Ümit Uysalın adı parti meclisi için geçiyormuş da filan."Ümit Uysal nasıl parti meclisini hakeden birisi oluyor,efsane oluyor ben anlamıyorum.Anlayan varsa açıklasın.Ümit Uysalın parti meclisine gönderilmesi Sarıgülün desteklenmesi demektir" görüşünü bildiren arkadaşa ben de katılıyorum. Genel Merkez bu zikzagları gerçekten görmezden mi gelecek,yoksa gereğini yapacak mı izleyip göreceğiz Partili rumüzlü arkadaşım.Bence de "Kemal Bey bunları görür ,bilir,gereğini de yapar" diye düşünüyoruz,gönül rahatlığı içerisindeyiz.Ümit Uysal Deniz Baykala saygısızlık derecesinde uygulatma yaptırdı Devrim Köke.Yok İl binasından Deniz Baykalın resimini indirtmeler yok havalanında karşılatmamalar.Bu arkadaşlar koca Genel Başkanı madara etmeye çalışıyorlar ama güçleri yetmezler,kamuyoyunda da partimizi rezil rüsva ettiklerinin farkında değiller.Kendilerini aşamayandan ülkeye ,partiye mi hayır gelecek.Bu Deniz Beye karşı fikirler sadece İl Başkanı Devrim Kök ün fikri değil.Deniz Baykalı incitenler, Ona saygısızlık yapanlar bütünleştirici olamazlar,Antalya CHP yi temsil edemezler,partimizi toparlayamazlar.Biz bunu böyle biliriz.Genel merkezin de gereğini yapacağına inanıyoruz.CHP Antalya Üyesi

Yorumu oyla      5      3  
Sade Üye 15 Temmuz 2012 Pazar 15:09

Antalya eski il başkanı Ümit Uysal ve şimdiki il Başkanı Devrim Kökün geçmişte Sarıgülün partisini desteklediklerini,iştişare içinde olduklarını herkes Antalyada bilir.Bunu Antalyada bir partiliye açıp telefonla sorarsanız öğrenirsiniz.Genel Merkez lütfen siz de araştırınız.Kime sorsanız bu durumu bilirler.Şimdi Ümit Uysalın adı parti meclisi için geçiyormuş da filan."Ümit Uysal nasıl parti meclisini hakeden birisi oluyor,efsane oluyor ben anlamıyorum.Anlayan varsa açıklasın.Ümit Uysalın parti meclisine gönderilmesi Sarıgülün desteklenmesi demektir" görüşünü bildiren arkadaşa ben de katılıyorum. Genel Merkez bu zikzagları gerçekten görmezden mi gelecek,yoksa gereğini yapacak mı izleyip göreceğiz.Bence de "Kemal Bey bunları görür ,bilir,gereğini de yapar" diye düşünüyoruz,gönül rahatlığı içerisindeyiz.Ümit Uysal Deniz Baykala saygısızlık derecesinde uygulatma yaptırdı Devrim Köke.Yok İl binasından Deniz Baykalın resimini indirtmeler yok havalanında karşılatmamalar.Bu arkadaşlar koca Genel Başkanı madara etmeye çalışıyorlar ama güçleri yetmezler,kamuyoyunda da partimizi rezil rüsva ettiklerinin farkında değiller.Kendilerini aşamayandan ülkeye ,partiye mi hayır gelecek.Bu Deniz Beye karşı fikirler sadece İl Başkanı Devrim Kök ün fikri değil.Deniz Baykalı incitenler, Ona saygısızlık yapanlar bütünleştirici olamazlar,Antalya CHP yi temsil edemezler,partimizi toparlayamazlar.Genel merkezin de gereğini yapacağına inanıyoruz.CHP Antalya Üyesi

Yorumu oyla      5      4  
bilen 13 Temmuz 2012 Cuma 17:38

Bence gunun en onemli haberi! Gatab karin agrisi bu kurumdan sikayet etmeyen yok gibi..ona ragmen kimse ilgilenmiyor...

Yorumu oyla      5      3  
bülent ecevit 13 Temmuz 2012 Cuma 15:47

Sayın editör, bu habere verdiğiniz değeri yadırgadım. bence bir milletvekilinin bu iddiası araştırılmalı. Habere daha büyük yer vermeliydiniz. GATAB yönetimi umuyorum ki bu iddialara bir yanıt verecektir. hatta kendileri iddiaların araştırılmasını isteyip aklanmalılar.

Yorumu oyla      5      4  
Parti Meclisi 13 Temmuz 2012 Cuma 15:17

Yıldıray Sapan parti meclisini hakediyor.Kemal Kılıçdaroğlu Sarıgülcüleri Parti Meclisine sokarsa büyük yanlış yapar.Devrim Kök sarıgülün adamıdır.Ümit Uysalında Sarıgülün adamı olduğunu herkes bilir.Parti meclisinde istiğrarsız adamların işi olmamalıdır.Yıldıray Sapan çalışkan bir miiletvekili.

Yorumu oyla      7      4  
Gatabci 13 Temmuz 2012 Cuma 14:58

Bu koku basbakana gitti...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya siyasetinde sıcak bir gün
Antalya siyasetinde sıcak bir gün yaşanacak. CHP’den 2, MHP’den de bir ...
Böyle vekil olur mu?
3. yargı paketi TBMM’de görüşülürken verdiği önerge ile Bahçelievler katliamı ...
AKP, CHP ve MHP'yi biraraya getiren yörük düğünü
Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili ...
 
Deniz Baykal, partiye gelirse Devrim Kök ne yapacak?
CHP'de, Deniz Baykalın önceki gece Antalya'da, Özer Ülken ve bazı partililer ...
CHP: "Tahliye kararı çıkarsa, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırırız"
CHP'li Erdoğan Toprak ise yaptığı açıklamada "Yarın vekillerimizin tahliyesini bekliyoruz" dedi.
CHP'li vekilden Türel'e tweet cevabı
CHP Antalya Milletvekili Dr. Arif Bulut, Meclis'te yaptığı bir konuşmada ...
 
Baykal geldi, yeni yönetim karşılamada yoktu
Başbakan bunu hergün çiziyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına dik olarak bakıldığında Karadenizli ...
Sapan'a Bakan Şahin'den cevap geldi
CHP Antalya Milletvektili Yıldıray Sapan, sınır değişikliği konusunda ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva