Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
22 Mart 2012 Perşembe - 13:45

Sapan, ‘Kokain’ ve ‘Eroin’ satın aldı

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, uyuşturucu maddeye ulaşımın ne kadar kolay olduğuna dikkati çekmek amacıyla, “tebdili kıyafetle”, Antalya'dan aldığı kokain ve eroini, Meclis polisine teslim etti.

Sapan, ‘Kokain’ ve ‘Eroin’ satın aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sapan’ın konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:
 
 
Değerli Basın Mensupları,
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri süren, kamuoyunda Kentsel Dönüşüm olarak bilinen tasarı hakkında genel kurulda Cumhuriyet Halk Partisi adına ben de konuşma yapacağım.
 
Konuşmamda temel nokta, “Kentsel Dönüşüm”ün, AKP tarafından ruhuna uygun olarak yapılması, Rantsal Dönüşüme dönüştürülmemesidir. Bugün ülke çapındaki bazı örneklere bakıldığında ne yazık ki böyle bir tehlike söz konusudur. İstanbul ve Ankara’daki uygulamalar bunu göstermektedir. Bu iki ilde rantı yüksek olan bazı semtlerdeki dar gelirli yurttaşlar, “Kentsel Dönüşüm” adı altında yerlerinden çıkarılmış, varlıkları iktidarın yandaşlarına peşkeş çekilmiştir. Peşkeşten yararlananlar arasında mevcut Bakanların da adı geçmektedir.
 
Değerli Basın Mensupları,
 
AKP, Kentsel Dönüşümü yandaşlarına rant sağlamak yerine ülke ve yurttaş yararına uygulayacaksa destek olmaya hazırız. Kentsel Dönüşümün acilen uygulanması gereken birçok yerleşim alanı bulunmaktadır.  Dar gelirli halkın da çağdaş yaşam koşullarından yararlanması, toplumsal patlamaların önlenmesi, başta uyuşturucu olmak üzere hepimizin bugününü ve yarınını tehdit eden tehlikelerin önüne geçilebilmesi için yapılması gereken gerçekten öncelikli olan yerlerde kentsel dönüşüm yapılmasıdır.
 
Türkiye’de sanıldığı gibi en önemli sorunlar sadece terörle mücadele, işsizlik vs. değildir. Bence en önemli sorunların başına, son zamanlarda iyice artan uyuşturucu kullanımı ve özellikle büyük kentlerimizin bazı bölgelerinin uyuşturucu merkezi haline gelmesi de dâhil edilmelidir.
 
Bu yerlerin başında da seçim bölgem Antalya’nın merkezindeki Zeytinköy olarak bilinen semt gelmektedir.
 
Zeytinköy semti, mülkiyet ve imar sorunları nedeni ile çarpık bir yapılaşma içindedir. İmarsız olan bu semt, Güney Amerika ülkelerinde uyuşturucu baronlarının hüküm sürdüğü teneke mahalleleri andırmaktadır. Zeytinköy’deki uyuşturucu ticareti yıllar içinde katlanarak artmıştır. Düşünebiliyor musunuz? Bu bölgeye polis dahi girememektedir. Bu ne acıdır!! Türkiye’de devletin giremediği bir uyuşturucu merkezi düşünülemez.
 
Bugüne kadar alınan polisiye önlemler maalesef Zeytinköy’deki uyuşturucu batağını kurutamamıştır. Aksine bölgede uyuşturucu ticareti hız kesmemiş, turizmi de tehdit edecek düzeye ulaşmaya başlamıştır. Zeytinköy’deki uyuşturucu bataklığı giderek genişlemektedir. Duyumlarıma göre burada uyuşturucu üzerinden dönen para günlük 5 milyon TL’dir. Başta eroin ve kokain olmak üzere tehlikeli uyuşturucu türlerine ulaşım son derece kolaydır. Uyuşturucu işine giren aile sayısı gün geçtikçe çoğalmakta, buna paralel olarak bağımlı sayısı da artmaktadır. Uyuşturucu ticaretine bulaşan ailelerin her yaştan çocuğu da her geçen gün potansiyel bağımlı durumuna gelmektedir. Düşünün, Antalya’da bile uyuşturucu kullanma yaşı 8’e kadar düşmüştür. Minik eller, önce eroin paketliyorlar, sonra da bağımlı hale geliyorlar. Mahalle sakinleriyle yaptığım görüşmede, bu yaştaki birçok çocuğun uyuşturucu tedavisi gördüğü bilgisini aldım.
 
Değerli Basın Mensupları,
 
Durum gerçekten vahim ve içler acısıdır. Seçim bölgem Antalya’da sık sık çocukları uyuşturucu bağımlısı olmuş anne ve babaların acı feryatlarını dinliyorum. İnsanlarımız çaresizlik içinde bizden yardım bekliyorlar. Çocuklarını bu illetten koruyamadıklarını, çünkü uyuşturucuya ulaşımın çok kolay olduğunu, uyuşturucu satıcılarının pervasızca Zeytinköy’de kol gezdiğini söylüyorlar.
 
         Durum, çocukları uyuşturucu bağımlısı olan anne ve babaların söylediği gibi midir diyerek Zeytinköy’de araştırma yaptım. Tebdili kıyafetle geldiğim Zeytinköy’de biraz dolaşınca uyuşturucu satıcıları tarafından potansiyel müşteri olarak fark edildim. Kısa süre içinde uyuşturucu satma teklifleri ile karşılaştım. Bana, “Peynir mi istersin taş mı” diye soran çok sayıda satıcı oldu. Peynirin eroin, taşın ise kokain anlamına geldiğini kısa sürede öğrendim. Bir süre dolaştığım Zeytinköy’de uyuşturucu satıcılarının pervasızlığı beni şaşırttı. Yakalanma korkusu olmadan satış yapmaları ise endişelerimi artırdı. Uyuşturucu satıcıları, ilk kez gördükleri benim gibi bir kişiye eroin ve kokain satmaya kalkışmaktan öte, hangi evlerde eroin, kokain bulunduğunu söyleyecek kadar pervasızdılar.
 
         Antalya gibi Türk turizminin göz bebeği bir kentin ortasındaki uyuşturucu batağının giderek genişlemesinden ürkmemek, toplumun sağlığı ve güvenliği açısından, özellikle de çocuklarımız için endişelenmemek mümkün mü?
 
         Kimse anlattığım tehlikeyi küçümsemeye, yok saymaya kalkmasın. Kimse, “Hani bunun ispatı” demesin. Aslında sadece Antalya değil, tüm ülke Zeytinköy’deki uyuşturucu batağını biliyor. Bildiği halde kabullenmek istemeyen, yok saymaya kalkışan olursa işte amatörce çektiğim görüntüler ve bana satılan uyuşturucular.
 
         Değerli Basın Mensupları,
 
         AKP, Kentsel Dönüşüm konusunda gerçekten samimi ise işe Zeytinköy’den başlasın. Samimi olduğunu Hazine ve Vakıf arazileri ile özel mülkiyet sarmalında imarsız kalan Zeytinköy’de göstersin. Rantsal Dönüşüm değil de Kentsel Dönüşüm isteniyorsa işte size polisin bile giremediği Zeytinköy.
 
         Zeytinköy’deki uyuşturucu bataklığı, giderek büyüyen uyuşturucu ticareti, ancak “gerçek” kentsel dönüşüm ile önlenebilir. Türkiye’deki bütün uyuşturucu merkezleri dönüştürülerek kurtulabilir. Ama yasa, kentsel dönüşüm için değil de yandaşlara rantsal dönüşüm için çıkarılıyorsa Zeytinköy gibi bölgelere sıranın gelmeyeceği de ortadadır.
 
         Bu konunun her zaman takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz…
 

         Saygılarımla.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Yıldıray Sapan'ın bu açıklamasından bir süre sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü'de Zeytinköy'de yapılan operasyorlarla ilgili bilgi notu geçti. İşte o açıklama:

Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında Zeytinköy bölgesinde uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar aralıksız ve artarak devam etmektedir.
Halk arasında Zeytinköy olarak tabir edilen bölge; Yeşildere, Gebizli ve Doğuyaka Mahallelerini içermektedir. İlk zamanlarda tek mahalle iken daha sonra yukarıda belirtilen isimlerle üç mahalleye bölünmüştür. Zeytinköy olarak tabir edilen bölgenin yaklaşık %85’lik bölümü, Yeşildere Mahallesi sınırları içerisinde kalmaktadır.
Zeytinköy Bölgesinin, diğer illerden göçerek Antalya'ya gelen ve gecekondu tabir edilen çarpık yapılaşma neticesinde ortaya çıktığı, zaman içerisinde bölgenin bir bölümünde tapu tahsis çalışmaları yapılmış ise de bir bölümünün vakıf ile hazine arazisi olmaları nedeniyle herhangi bir işlem yapılamadığı ve ikamet edenlerin ya işgalci olarak, ya da hazine ile davalı olarak oturmaya devam ettiği, keza tapu tahsisi yapılan yerler konusunda da plan çalışmalarının davalık olduğu öğrenilmiştir.
Zeytinköy Bölgesinde "Uyuşturucu Ticaretine" Yönelik Operasyonlar
Antalya ili Zeytinköy Bölgesindeki Sokak satıcılarına yönelik Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince gerek vatandaşlarımızdan gelen ihbarların değerlendirilmesi ve gerekse yapılan risk analizleri neticesinde elde edilen veriler doğrultusunda birçok uyuşturucu organizasyonu deşifre edilmiş ve adli birimlere sevk edilmişlerdir.
İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önüne geçilmesine yönelik alınan tedbirler bakımından Zeytinköy Bölgesine ayrı bir önem verilmektedir.

 
Doku uyumsuz ilk böbrek naklinden 10 yıl sonra anlamlı ziyaret
 
İllerin çıkaracağı vekil sayıları değişti
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe 24 Mart 2012 Cumartesi 00:32

Sayın SAPANA çok teşekkürler çocuklarımız ellerimizde mafoluyor eroin yüzünden bir şey yapamıyoruz sadece zekiriya köyde değil istanbul gaziosmanpaşada peynir ekmek gibi kolay eroin satılıyor ailem eroin parası vermekten mahvoldu maddi olarak bittik amatemede kaç sefer yatırdık bu illetin tedaviside yok ki herhalde sonuç alamıyoruz artık bu konu iyice ele alınmalı gerçekten tedavi edilmeliler bizim günahımız ne ki eroin baronları bizim yüzümüzden sefa sürerken biz eroin parası vermekten aç sefil dolaşıyoruz bu çocuklarada ailelerinede gercekten maddi ve manevi yardım edilmeli.

Yorumu oyla      6      3  
sapan sevenler 23 Mart 2012 Cuma 19:17

sayıon sapan zeytinköye gittin inceleme yaptın uyuşturucu satın aldın meclisrede konuya ilgi cekmek için bir toplantı yaptın aynıu haberi kendi sitende de yayınladın bizde yorum yaptık senin şovlarına zaten alışığız bir tanede daha eklendi hepsi bu işine gelmeyen yorum oldumu adımız türel oluyor nedense seni eleştirmek için sahte ada ihyiyacımız yok sende yapsana bunu hesabını veremediğin okadar çok şey varkı saymakla bitmez bir tane örnek şu sizin belediyelerde meydana çıkan pislikleri birkere dile getirsene hadi buyur ama getiremesin ya bu belediye AKP li belediye olsaydı ne yapardın kendine bir sor kendinizden oldumu sus pus oluyorsun ama konu AKP ile alakalı oldumu aslan kesiliyorsun valla yemezler sen bizi bizde seni iyi biliriz antalya emniyeti bugun bir açıklama yaptı okudunuzmu bence okuyun şovunuzun ne kadar gereksiz olduğunu anlarsınız sahi zeytinköye tek başınızamı girdiniz ve uyuşturucuyu sokakta aldınız öylemi ........ gülmekten yerlere yatıyorum valla ......

Yorumu oyla      4      8  
erkan geygel 23 Mart 2012 Cuma 10:09

aferın kardesım bıryaraya parmak bastın.tebrık ederım.

Yorumu oyla      5      5  
emlakci 22 Mart 2012 Perşembe 20:38

Sayin menderes yorum icin sagol:)

Yorumu oyla      6      6  
sapan sevenler 22 Mart 2012 Perşembe 18:11

Cem yılmaz evlendi ya ee sahneler boş kaldı bir şovmen lazımdı işte size bir şovmen nasıl bir parti bu gerçekten anlamıyorum önune gelen konuşuyor kongrede kılıçtaroğlunu desteklemedi ya yerini sağlamlaştırma cabaları bence ama helal olsun iyi şov yapıyor

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de kadınların yüzü gülüyor... Çünkü...
YALOVA’da partisinin il başkanlığını ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel ...
Almanlar Erdoğan'a ödül vermekten vazgeçti. Nedeni Aleviler mi?
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'a Almanya'dan verileceği açıklanan Uluslararası ...
CHP Mart'ta oyunu artırdı, AKP ile arasındaki fark kaça indi
Habertürk Gazetesi'nin Mart ayı için yaptırdığı ankette, partilerin son ...
 
MHP'li eski başkan öldürüldü
MHP Tatvan eski ilçe Başkanı Metin Özdoğan evinin önünde uğradığı silahlı ...
Gürkut Acar tarım ilaçlarını sordu
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, tarımda kullanılan zirai ilaçların, ...
Başbakan için senaryolar
Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, 2014 yılında Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ...
 
Baykal'ın tavanı çöktü
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, büyük bir tehlikeden şans eseri kurtuldu.
Sapan'dan 'Gurbetçi' için soru önergesi
Antalya Milletvekili Sapan, yurt dışındaki 1,6 milyon vatandaşın sorununa ...
Kritik göreve akrabası getirildi
MİT'çilerle ilgili son kararı verecek olan Danıştay'a Başbakan'ın teyzesinin oğlu atandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva