Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
14 Ağustos 2022 Pazar - 18:05

Sedat Peker’den Antalya tweetleri

Organize suç örgütü lideri  Sedat Peker, "Deli Çavuş" hesabından paylaştığı tweetlerde ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini yazarak Antalya’daki ‘Minicity’nin devri ile ilgili bazı iddialarda bulundu.

Sedat Peker’den Antalya tweetleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Peker, 'Deli Çavuş' adlı Twitter hesabından dünkü paylaşımlarına bugün kaldığı yerden devam etti. İsviçre'deyken bankaları dolandırdığını iddia ettiği Z. Y'nin bu parayla ilk şirketini kurduğunu yazdı.

'BELEDİYE AKP'YE GEÇİNCE ERDOĞAN'A YALVARDILAR'

Peker, Z. Y.nin, Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü H. D. ile de ortak olarak kurduklarını iddia ettiği inşaat şirketinin, Antalya’daki 'Minicity'yi aldığını, ancak park zarar edip belediye de CHP’den AKP'ye geçince Erdoğan'a yalvararak belediyeye fahiş fiyata geri sattıklarını ileri sürdü.

MİNİCİTY'İN AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPTI

Erdoğan'ın Z.Y ve H.D tarafından ikna edildiğini ve Minicity'nin fahiş fiyatla belediyeye satıldığını ileri süren Peker, parkın açılışını da Erdoğan'ın yaptığını söyledi.

DHA DEVİR OLAYINI BÖYLE VERMİŞTİ

O günkü adıyla Doğan Haber Ajansı (DHA) 20 Aralık 2015’de “Büyükşehir Minicity'i devralıyor” başlıklı bir haber geçmişti.

Haberde, dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Minicity alanını Konyaaltı projesi içinde değerlendirmek istediklerini belirtirmiş ve park içindeki minyatürlere ise Kepez Belediyesi’nin talip olduğunu açıklamıştı.

Minicity için inşaat ve minyatürlerin bedeli olarak firmaya 7 milyon 500 bin TL ödendi. Paranın 4 milyon lirasını Kültür ve Turizm Bakanlığı​, 3 milyon 500 bin TL'sini Antalya Büyükşehir verdi.

7 yıl önce geçilen Emre Baylan imzalı DHA haberi şöyle:

“Antalya'da 63 bin metrekare alanla dünyadaki en büyük alana sahip minyatür parklardan biri olan Minicity'nin temeli 29 Ekim 2003 yılında atıldı. 8 ay gibi bir sürede inşaatı tamamlandı ama açıldığı günden bu yana tartışması hiç eksik olmadı. Anadolu uygarlıklarını en seçkin mimari eserlerinin 25 ölçeğinde küçültülmüş maketlerinin yer aldığı park, 18 Temmuz 2004 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Yaklaşık 6 milyon liraya mal olan park ilk olarak yüksek bilet fiyatlarıyla gündeme geldi. İşletme hakkı 2022 yılına kadar müteahhit firmaya aitken, törenle kapılarını açan Minicity, ancak 7 ay çalışabildi.

FİRMA KAPISINA KİLİT VURDU

Firma, açıldığı günden itibaren 2005 Şubat ayına kadar 170 bin kişinin ziyaret ettiği Minicity'nin, zarar ettiği gerekçesiyle kapısına kilit vurdu. Bu kez devreye Kültür ve Turizm Bakanlığı girdi. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi Nisan 2006'de Minicity'i satın aldı. İki kurum, Minicity için inşaat ve minyatürlerin bedeli olarak firmaya 7 milyon 500 bin TL ödedi. Paranın 4 milyon lirasını Bakanlık, 3 milyon 500 bin TL'sini Büyükşehir ödedi.

BELEDİYE İŞLETTİ

Park satın almasının ardından belediye şirketi ANTEPE tarafından işletilmeye başlandı. 2009 yerel seçimlerinin ardından dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Minicity'nin 24 saat yaşayan bir alan haline dönüştürmek için parkın 169 metre uzunluğunda 10 metre eninde bir gemi güvertesinden esinlenen seyir terasını restoran, kafe-bistro şeklinde hizmet verecek şekilde yeni bir düzenlemeye tabi tuttu. Açıldığı ilk günlerde Minicity kentin önemli eğlenme merkezlerinden biri haline gelirken bu kez de kira sorunu baş gösterdi.

FİRMA ALEYHİNE İCRA TAKİBİ

Sayıştay'ın ANTEPE'nin 2014 yılı denetiminde, Minicity içindeki kapalı üniteler ve açık alanın kiralama ve işletilmesine ilişkin sözleşmenin 21 Nisan 2010 tarihinde imzalandığına dikkat çekildi. Sözleşmede yıllık kira bedeli KDV hariç 444 bin 444 lira olarak belirlenirken firma 2013 yılına kadar kiralarını düzenli olarak ödedi. Ancak 2013 ve 2014 yıllarında ödeme yapıldığı Sayıştay raporunda yer alırken ANTEPE, firma aleyhine icra takibi ve tahliye davaları açtığı da raporda belirtildi. Firmanın sadece 2014 yılı için 706 bin 373 TL kira borcunun bulunduğu Sayıştay tarafından açıklanırken bu arada sonuçlanan tahliye davası çerçevesinde firma da yaklaşık 4 ay önce Minicity'den tahliye edildi.

KONYAALTI PROJESİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK

Minicity'i bir belediye başkanının daha canlandırma girişim böylece son bulurken Antalya Büyükşehir Belediyesi, alanı Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında değerlendirmek için yeniden devralmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sahil projesinin bir yarışmayla elde edildiği için içine dahil edilemeyeceğini ancak aynı bir proje olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR DEVİR ALMADAN KEPEZ İSTEDİ

Minicity'nin devrine ilişkini kararı Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alınacağının altını çizen Başkanı Türel, park içindeki eserlerin ne olacağı, proje aşamasında parkın açıp kalıp kalmayacağı konularını henüz değerlendirilmediğini aktardı. Ancak, Anadolu uygarlıklarının en seçkin mimari eserlerinin minyatürlerine Kepez Belediyesi talip oldu. Kepez Belediyesi, o minyatürleri Dokuma Fabrikası alanında çalışmaları devam eden Kent Parkı'nda değerlendirmek istiyor.”

 
Konyaaltı'ndaki ‘Efsane' turnuva sona erdi
 
Türk bayrağı Türkiye'dir
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalya lı 15 Ağustos 2022 Pazartesi 06:42

Vaaay güzel VATAN ım vayyy.Ne talanlar yaşamışsın yaşamayada devam ediyorsun.Bu nefsi doymaz gözü doymaz hak bilmez ölümden bir haber insanlar,TÜRK Milletinden çaldığınız her kuruş haram zıkkım olsun.ALLAH çaldıklarınızı sizlerede yedirtmesin INŞALLAH.

Yorumu oyla      0      0  
Talan 14 Ağustos 2022 Pazar 20:19

Vatandaşı ilgilendiren kısım da mimarisi olan yepyeni binaların, alanların talan edilmiş olması. Şimdi o alanda en iyi bildikleri teneke uygarlığı otopark mimarisi yükseliyor. Sahil Yaşam da yenileme adı altında Koru nun katledilmesine mal oldu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'ndaki ‘Efsane' turnuva sona erdi
Konyaaltı Belediyesi’nin katkılarıyla Antalya Spor Dostları Derneği tarafından ...
Tütüncü’den Teomanpaşa’ya 2 müjde!
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Teomanpaşa Mahallesi’ne Sağlıklı ...
2 gündür aranan Oğuz, falezlerde ölü bulundu
ANTALYA'da 2 gündür kayıp olarak aranan Oğuz Kaan Caner (22), cep telefon ...
 
Banka müdürünü rehin alan kişiyle ilgili karar verildi
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde etkisiz hale getirdiği banka güvenlik görevlisinin ...
Roma'yı yakan imparatorun Antalya'daki eseri gün yüzüne çıkıyor
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Patara Antik ...
Özel çocuklar pasta ve pizza yaptı
Antalya’da engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları ...
 
Kepez’den Varsak Yaylası'na sosyal donatı hizmeti
Kepez Belediyesi, Varsak  bölgesi sakinlerinin Korkuteli İlçesi’nde bulunan ...
İnternet kafedeki kaçak ve sahte içkiye 1 tutuklama
ANTALYA'da, polis ekiplerince yapılan denetimde bir internet kafede 160 litre ...
Antalya'da dün gece bir kadın öldürüldü
ANTALYA'nın Döşemaaltı ilçesinde Şenay Ayvaoğlu (37), boşanma aşamasındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva