Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
15 Temmuz 2021 Perşembe - 22:29

Sedat Peker'den Fettah Tamince tweetleri...

Sedat Peker,  iş insanları Fettah Tamince ile Cihan Kamer ve gazeteci Ahmet Hakan’ın 17/25 Aralık’tan sonra bir araya geldiklerini, Tamince’nin o dönem her ne olursa olsun Fethullah Gülen’in yanında olmaya karar verdiğini iddia etti.

Sedat Peker den Fettah Tamince tweetleri...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yılında yeni tweetler attı. Peker’in tweet serisi şu tweetle başlıyor: 

Peker’in paylaşımlarının merkezinde FETÖ’den yargılanan Fettah Tamince, iş insanı Cihan Kamer ve gazeteci Ahmet Hakan yer aldı. Peker, 17/25 Aralık’tan sonra Kamer, Tamince ve Hakan’ın Huqqa adlı bir mekanda buluşarak o dönemde Gülen-Erdoğan arasındaki çekişmede hangi tarafı tutmak gerektiğini konuştular. Peker’in iddiasına göre Cihan Kamer sessiz kaldı, Tamince ne olursa olsun Gülen’in yanında yer alacağını, Ahmet Hakan ise devletin yanında yer almak gerektiğini söyledi. 

Tamince’nin dava süreçlerine dair paylaşımlarda bulunan Peker, şunları söyledi: “Fettah Tamince ile ilgili Antalya Adliyesi’nde FETÖ örgütü ile ilgili bir dava açılıyor, mahkeme kısa sürede FETÖ’den beraat veriyor. Sonraki dönemlerde yapılan itirazlar üzerine yine dava açılıyor, sonra yine beraat kararı veriliyor. Benim bildiğim Adalet Bakanlığı, Bakanlık yetkisi ile kararın bozulması için tekrardan müracaat ediyor. Bu süreç beş senedir bu kişinin üstünde korku kılıcı olarak tutulurken bu kişiden kim bilir bu dönemde ne paralar alınmıştır? (net bilgim olmayıp sadece duyum olduğu için yazmıyorum) Oysa ki kanun açık, 17/25’ten sonra FETÖ’ye destek veren herkes suçludur.”

Tamince’nin ismi Peker’in Burak Başlılar’ın itirafçı yapılarak FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesinde de gündeme gelmişti. Çünkü Başlılar ile Tamince ortaklar ve tanışıklıkları Libya’ya dayanıyor. 

Başlılar, Tamince ile ilgili, “Fettah bey tanıdığım en düzgün işadamlarından. Türk turizmine çok büyük katkısı oldu. Birlikte başka projelere girmeyi de umuyoruz” demişti. Başlılar, 2004 yılından itibaren Libya’da müteahhitlik yapıyor.

Başlılar, Tamince ile 2010’da tanışıklığını şöyle anlatıyor: “Başka şirketlerin almaya cesaret edemediği işleri alarak ve kısa sürede kaliteli biçimde tamamlayarak bugüne geldik. Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Sayif beyin büyük desteği ile kongre merkezini rekor bir süre olan sekiz ayda bitirdik. Projemizin yanında Fettah Tamince de Rixos Oteli’ni yaptı. Orada tanıştık ve dost olduk.”

Takipsizlik ve beraat

Tamince hakkında “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla bugüne kadar dört ayrı soruşturma açıldı. İstanbul ve Antalya’da açılan toplam üç soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı 10 Mayıs 2018’de verilmiş, itiraz üzerine 14 Ağustos 2018’de kaldırılmış, bu karara da itiraz edilmesi üzerine yine Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği, 5 Eylül 2018’de kendi kararını bozmuştu. 

Tamince hakkında açılan tek dava ise Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş, mahkeme Tamince’nin “FETÖ’ye yardım” suçlamasından beraatine karar vermişti.

Bakanlık, Tamince kararı için devreye girmişti

Tamince ile ilgili verilen takipsizlik kararlarının ardından Adalet Bakanlığı da harekete geçmiş, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen takipsizlik kararının kaldırılması için bozma istemişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de Fettah Tamince hakkında, “nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma ve FETÖ’ye üye olmak” suçlamalarıyla açılan soruşturmada verilen iki takipsizlik kararını bozdu. Böylelikle soruşturma yeniden açıldı.

Tamince, sahibi olduğu Rixos Oteli’nde 2011’de hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili de gündeme gelmiş, baba Murat Oğraş, oğlunun önce dövüldüğünü sonra otelin çatısından atılarak öldürüldüğünü iddia etmişti. Bu konuda henüz Tamince hakkında bir soruşturma açılmadı.

Tamince hakkında verilen takipsizlik kararları muhalefet liderlerinin de tepkisini çekmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “On binlerce kişi tutuklandı. Bank Asya’nın önünden geçenler tutuklandı. Bu beyefendiye hiçbir şey yapılmıyor. Kim koruyor?” demişti.

Fettah Tamince

Fettah Tamince kimdir?

Fettah Tamince, 1972 Van-Çaldıran doğumlu. İlköğretimini Çaldıran İlkokulu’nda tamamlayan Tamince, ilkokuldan sonra, eğitimine Antalya ve Almanya’da devam etmiş, ilk ticari girişimlerine üniversite döneminde başlamıştı.

Tamince, turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya’da projeleri olan Tamince, ilk beş yıldızlı lüks oteli olan Labada Oteli’ni 2000 yılında Antalya-Çamyuva’da inşa etmişti. 2001 yılında ise ilk Rixos Oteli’ni açtı. 11’i Türkiye’de, üçü Kazakistan’da olmak üzere Ukrayna, Libya, İsviçre, Mısır, Birleşik Arap Emirliklerinde iki ve Hırvatistan’da bir tane olmak üzere toplam 21 oteli bulunuyor. 

Tamince, Sembol İnşaat’ın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. 2000 yılında kurulan Sembol İnşaat’ın bazı projeleri ise şunlar: Rixos Otel Bodrum, Rixos Otel Tekirova, Mriya 5 star Resort Hotel, Nursultan Nazarbayev Üniversitesi, Astana Kütüphanesi, Alupka Villas, Gorky Gorod Entertainment & Shopping Center, Gorky Gorod Sberbank Guest House, Astana Ulusal Askeri Akademisi, Khan Shatyr Residences, Antalya Theme Park ve Dream of Phaselis.

(medyascope)

 
Kumalığı kabul etmeyen Emine'yi öldüren kuzeni teslim oldu
 
Antalya'da 15 Temmuz buluşması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AKDENİ - BİLİM ÜNİLERİ 17 Temmuz 2021 Cumartesi 11:59

ÇOK HAKLILAR. BİLİM ÜNİVERSİTESİ NASIL ELINDEN ALINDI? MARK ANTAYA UZERINE NASIL GELINDI, GULLUKTE GOKDELENE NASIL SAHIP OLUNDU. AKDENIZ UNI DE O KADAR COK VARMIS KI DUYUMLARA GORE YAKIBI NEREDE. HER KIMSE DEVLET KARSITI SUC ORGUTU ICERI ATILSIN.!!!

Yorumu oyla      0      0  
Akdeniz üniversite fetö mücadelesi 16 Temmuz 2021 Cuma 13:05

Akdeniz üniversitesinde de benzer şeyler yaşandı, kim fetoyu şikayet etti ise üniversiteden atıldı. Akdeniz Üniversitesinde fetö mücadelesi kesinlikle manipüle edilmiştir. Yetkililer lütfen Fettah Tamince ‘den sonra Akdeniz üniversitende yaşananlara el atmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet 16 Temmuz 2021 Cuma 11:40

Bu davada kim avukatlığını üstlenmiş. Şimdi o avukat kimin avukatı

Yorumu oyla      0      0  
taş 16 Temmuz 2021 Cuma 07:12

Yüzlerce genç var, üniversiteyi bitiriyorlar ama bir şirket kurarak kısa zamanda böyle büyüyemiyorlar.Nedenine gelince sermayeleri yok.Yani yukarıda yazılanları okuyunca kendinize göre bir yorum yapabilirsiniz ancak insanın aklına ilk gelen şu oluyor.Bütün bunlara başlayabilmek için bayağı bir sermayeniz olacak,yetmez siyasi ve başka desteklere ihtiyacınız olacak.Bütün bunlar kısa zamanda bir araya gelerek bu kadar hızlı nasıl büyüme gerçekleşmiş.FETÖ/PDY örgütüne şu veya bu nedenle bulaşanların çoğu perişan oldular mallarını mülklerini kaybettiler,cezalar aldılar.Tüm bu olanlar yüzünden 15 temmuzda FETÖ denen bu örgüt milletin başına bombalar yağdırdı.Kanun önünde tabi ki hesaplarını versinler suçlu olan cezasını çeksin,suçsuz olanda beraat etsin. Yalnız Tamince için 5 seneden beri ciddi iddialar varken görülüyor ki insanların vijdanın da hiç bir ilerleme yapılmadığı hissi uyandırıyor.Bunları kamuoyu da yıllardır zaten takip ediyor. Sedat Peker olayına gelince bu da çok ilginç,toplum bilimcilerin analiz etmesi gerekir.Halk tabiriyle bir mafya lideri veya yeraltı suç örgüt lideri diye kamuoyunda tanınan biri çıkıyor ve bir şeyler anlatıyor.Her çektiği videolar milyonlar tarafından seyir ediliyor ve ülke gündemini belirliyor.Bu neden böyle oluyorun cevabını sosyal bilimciler,psikoloğlar vermesi lazım. Yani 'HUKUK' denen çarkın dönmesinde vatandaş düşüncesinde bir aksamamı var hissediyor,bu nedenle de 'ADALET' kavramının eşit ve adil,yani terazinin tartısının ayarından bir şüpheye mi düşüyor ki değişik kesimlerden her vatandaş bu anlatılanlara kulak vererek dinliyor. Sonuç olarak bu FETÖ ile mücadelenin tekrar bir gözden geçirilmesi mi gerekiyor.Vijdanlarda ki terazinin doğru tartılıyor düşüncesinin oluşması için vatandaşın ikna edilmesi gerekir. Daha dün 15 temmuzun 5 nci yılı idi ama maalesef burada da ikiye bölünme açıkça görülüyor,bir el bir tarafı hiç görmüyor ve hep kendi penceresinden bakıyor.Yazık oluyor memlekete yazık.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumalığı kabul etmeyen Emine'yi öldüren kuzeni teslim oldu
DİYARBAKIR'da, kumalık talebini reddettiği kuzeni Emine Karakaş'ı (16) ...
Tersanedeki patlamada yaralanan işçi kurtarılamadı
İZMİR'in Aliağa ilçesinde, gemi sökümü sırasında patlamanın ardından çıkan ...
Van Gölü'nde gezi teknesi karaya oturdu
VAN Gölü'ne açılan 30'dan fazla kişinin bulunduğu gezi teknesi, fırtına ...
 
Erciş'te temmuz karı
VAN'ın Erciş ilçesinde yağmurun ardından kar yağışı başladı. Ercişliler, ...
Dikili açıklarında, lastik bottaki 31 kaçak göçmen kurtarıldı
İZMİR'in Dikili ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Kongreden sonra testi pozitif çıktı, 40 kişi karantinaya alındı
BARTIN'ın Ulus ilçesinde, yaklaşık 400 kişinin katıldığı Zafer ve Çevre ...
 
Akvaryum Koyu'nda kayalıklara oturan teknedeki 7 kişi kurtarıldı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesi Akvaryum Koyu'nda kayalıklara oturan fiber teknede ...
Kızılırmak'ta kaybolan Afgan gencin cansız bedeni bulundu
NEVŞEHİR'in Gülşehir ilçesinde dün arkadaşları ile birlikte balık tutmak ...
Küçükçekmece'de ağaca asılı halde bulundu
Küçükçekmece'de ormanlık alanda ağaca asılı halde erkek cesedi bulundu. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva