Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
10 Haziran 2018 Pazar - 14:49

Şehit Uzman Onbaşı Sağlam'ın cenazesi, Van'da toprağa verildi

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalıKesnda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan, kaldırıldığı GATA'daki 16 günlük yaşam savaşını kaybedip, şehit olan Jandarma Komando Uzman Onbaşı Uğur Sağlam'ın (26) cenazesi, memleketi Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Uzman Onbaşı Sağlam ın cenazesi, Van da toprağa verildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Lice'nin Birlik köyü kırsalında güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonlar sırasında, 24 Mayıs günü bir grup PKK'lı teröristle çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan Uzman Onbaşı Uğur Sağlam, Diyarbakır'da kaldırıldığı hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara'daki GATA'ya sevk edildi. GATA'da 16 gündür tedavi altına tutulan Sağlam, dün, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayıp, şehit oldu. Sağlam'ın cenazesi, dün gece Van'a getirildi. Buradan helikopterle Erciş'e getirilen cenaze, hastanenin morguna konuldu. Şehit Sağlam'ın cenazesi, sabah saatlerinde morgdan alınıp, helallik istenmesi için ilçenin Camikebir Mahallesi'nde bulunan babaevine getirildi. Şehidin babası Yaşar, annesi Nardane Sağlam, nişanlısı Tuba Bıçakçı ve yakınları, cenaze aracındaki tabuta sarılarak, ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını askeri yetkililer, teskin etmeye çalıştı.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

Mahalleliden helallik alınmasının ardından Şehit Uzman Onbaşı Sağlam'ın cenazesi, Vanyolu Camii’nin avlusuna götürüldü. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehit cenazesi, törenin yapıldığı Kaymakamlık binasının önüne getirildi. Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Van Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Erciş 108. Topçu Alayı Komutanı Albay Kamil Tumba, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, asker ve polisler ile şehidin annesi Nardane, babası Yaşar Sağlam ile nişanlısı Tuba Bıçakçı katıldı. Törene asker üniformasıyla katılan Bıçakçı'nın, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşadığı, çiftin gelecek yıl için düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Şehit Sağlam'ın öz geçmişinin okunmasının ardından dualar edildi. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler ile törene katılanların omuzlarında taşınarak, cenaze aracına konuldu. Jandarma Komando Uzman Onbaşı Uğur Sağlam'ın cenazesi, getirildiği Vanyolu Mahallesi'ndeki Halim Hoca Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DIYARBAKIR'IN LICE ILCESI KIRSALINDA 16 GUN ONCE PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA AGIR YARALANAN  VE KALDIRILDIGI GATA'DAKI16 GUNLUK YASAM SAVASINI KAYBEDEREK SEHIT OLAN JANDARMA KOMANDO UZMAN ONBASI UGUR SAGLAM'IN (26), VAN'IN ERCIS ILCESINDEKI CENAZE TORENINE, BABASI YASAR SAGLAM(MAVI TAKIM ELBISELI), NISANLASI TUBA BICAKCI(ASKER UNIFORMALI) VE YAKINLARI KATILDI.(FOTO:BARBAROS KUL/ERCIS-DHA)

 DIYARBAKIR'IN LICE ILCESI KIRSALINDA 16 GUN ONCE PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA AGIR YARALANAN  VE KALDIRILDIGI GATA'DAKI16 GUNLUK YASAM SAVASINI KAYBEDEREK SEHIT OLAN JANDARMA KOMANDO UZMAN ONBASI UGUR SAGLAM (26), MEMLEKETI VAN'IN ERCIS ILCESINDE DUZENLENEN TORENIN ARDINDAN GOZYASLARI ARASINDA TOPRAGA VERILDI.TORENE KATILAN SEHIDIN ANNESI NARDANE SAGLAM,OGLUNUN TABUTUNA SARILIP GOZYASI DOKTU. (FOTO:BARBAROS KUL/ERCIS-DHA)

DIYARBAKIR'IN LICE ILCESI KIRSALINDA 16 GUN ONCE PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA AGIR YARALANAN  VE KALDIRILDIGI GATA'DAKI16 GUNLUK YASAM SAVASINI KAYBEDEREK SEHIT OLAN JANDARMA KOMANDO UZMAN ONBASI UGUR SAGLAM'IN (26),  CENAZESI VAN'IN ERCIS ILCESI'NDE DUZENLENEN TORENIN ARDINDAN TOPRAGA VERILDI.(FOTO:BARBAROS KUL/ERCIS-DHA)

DIYARBAKIR'IN LICE ILCESI KIRSALINDA 16 GUN ONCE PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA AGIR YARALANAN  VE KALDIRILDIGI GATA'DAKI16 GUNLUK YASAM SAVASINI KAYBEDEREK SEHIT OLAN JANDARMA KOMANDO UZMAN ONBASI UGUR SAGLAM'IN (26),  CENAZESI VAN'IN ERCIS ILCESINDE DUZENLENEN TORENIN ARDINDAN TOPRAGA VERILDI.(FOTO:BARBAROS KUL/ERCIS-DHA)

Barbaros KUL/ERCİŞ (Van)

Etiketler:
 
Antalya'da denizin keyfini çıkardılar
 
Turunç Masa 3.5 yılı geride bıraktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taziye evi isteyen mahalleli yol kapattı
ŞANLIURFA'da, taziye evi yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, taşlarla ...
Otomobilde sıkışan yaralıları kurtarmak için seferber oldular
BOLU'da, TIR'a arkadan çarpan otomobilde sıkışarak yaralanan 3 kişiyi ...
Yaralı oğlağı kurtarıp böyle taşıdılar
BURSA'nın Keles ilçesindeki bir arama kurtarma çalışmasına katılan Bursa ...
 
Kendi dünyası karardı, iki kişinin dünyasını aydınlattı
İZMİR'de iş kazasında hayatını kaybeden oğlunun kornealarını bağışlayan ...
'İçine şeytan kaçtı' diye annesini öldürdü, ikinci kez akli dengesi araştırılacak
BURSA’da, 2014 yılında annesi Şükriye Yılmaz'ı (56) 'İçine şeytan kaçtı' ...
Çerez olarak tüketiliyordu, şimdi bir kentin ekonomisi oldu
GÜMÜŞHANE'de geçmiş yıllarda sadece kış aylarında yöre halkı tarafından ...
 
Suriyelilerin, ülkelerine gidişleri sürüyor
SURİYELİ sığınmacıların, Ramazan Bayramı'nı geçirmek için valiliğin izniyle ...
Türkiye'nin utanç rakamı
Türkiye, merkezi Malmö'de bulunan Transeksüel Avrupa organizasyonunun ...
Muharrem İnce'ye 'Bozkurt' selamı
*Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Türkiye'nin büyük sorunları var. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva