'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
11 Mart 2022 Cuma - 18:23

Semih Esen; Konyaaltı'nda gelecekte 150 bin köpek olacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Mart ayı devam meclisinde son dönemde ortaya çıkan sokak hayvanlarıyla ilgili problemler gündemde yer aldı.

Semih Esen; Konyaaltı nda gelecekte 150 bin köpek olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sokakta köpekten kaçarken kamyonun altında kalan ve sağ bacağını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın hayati tehlikesi hala devam ederken, meclis üyeleri sokak hayvanlarıyla ilgili çözüm önerilerini sundu. Mecliste, Kırcami bölgesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı da oybirliğiyle kabul edildi.

CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, SP ve MEMLEKET Partisi meclis üyeleri meclis gündeminde yer alan 27 maddeyi oyladı. Meclis öncesi söz alan AK Parti meclis üyesi Özdemir Manavoğlu, 5 Mart Cumartesi günü Serik ilçesi Belek mevkiinde 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın köpek saldırısı sonucu kamyonun altında kaldığını, bu nedenle çeşitli ameliyatlar geçirip parçalanan sağ bacağının diz üstünden kesildiğini, hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Manavoğlu, “Son günlerde sokak hayvanlarıyla ilgili ciddi problemler yaşanmaktadır. Mahra'nın hayatla mücadelesi devam etmektedir. Tüm ilçe belediyelerimizin ve büyükşehir belediyemizin sokakta yaşayan canlılarımızla ilgili ivedilikle önlem alması ve proje yürütmesi gerekmektedir. Bununla ilgili bir girişimimiz var mıdır? Merak etmekteyim. İlçe belediyelerimizi ve büyükşehir belediyemizi konuyla ilgili göreve davet ediyorum" dedi.

UYSAL: ÇÖZÜM TBMM'DEDİR

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sokak hayvanları ve kent yaşamının birlikte yürümesinin geçerli yasaların sonucu olduğunu söyledi. Siyasetçilerin 'toplayın' şeklindeki çıkışlarına bu çerçeveden bakılması gerektiğini aktaran Başkan Uysal, ihtiyacın sokak hayvanlarının rehabilitasyonuyla ilgili belediyelere daha geniş yetki verilmesi ve buna uygun şekilde belediyelerin yapılanmalarına olanak sağlayacak mevzuatın geliştirilmesi olduğunu söyledi. Yasanın belediyelerin yetki ve sorumluluğunu, sokaktan aldığı hayvanı aşılayıp kısırlaştırıp müzmin bir hastalıktan mustarip değilse aldığı noktaya geri bırakmakla sınırladığına dikkat çeken Başkan Uysal, “Belediyelerden ziyade TBMM'de grubu bulunan partileri bu konuda bir düzenlemeye davet etmek gerekir. Belediyeler zaten sınırlı yetkilerini kullanan kurumlardır. Burada hedef belediyeler değildir. Burada sorunun çözümü tamamen TBMM'dedir" diye konuştu.

ESEN: 10 SENE SONRA KONYAALTI'NDA 150 BİN SAHİPSİZ SOKAK KÖPEĞİ OLACAK

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise son dönemde sokak hayvanlarının ciddi gündem oluşturmaya başladığını vurguladı. Esen, “Artık insan sağlığı için kentte yaşayan insanların can güvenliği için sıkıntı yaratan boyuta gelince tabii konu ulusal gündemde de ele alınmaya başlandı. İlçe belediyelerinin sahipsiz sokak hayvanları üzerinde 2 etkisi vardır. Birisi köpeği yerinden alıp kısırlaştırıp geri yine yerine, yani aldığınız sokağa bırakmaktır. İkincisi ise eğer hasta ise götürüp tedavi edip tekrar yine aldığınız sokağa bırakmaktır. Coğrafi şartları müsaade eden ilçe belediyelerin hayvan barınağı açma yetkisi eğer kanunla verilirse ve iller bankası mevzuatına bu konuyla ilgili yapılacak yatırımlara belediyelere uzun vadeli imkanı tanınırsa eminim ki bütün coğrafi koşulları müsaade eden bütün ilçe belediyeleri hayvan barınağı yapacaktır. Eğer böyle olmazsa bizim yaptığımız bir araştırmaya göre 10 sene sonra Konyaaltı'nda 150 bin sahipsiz sokak köpeği olacak. Bu baş edilemez bir noktaya gelecektir" diye konuştu.

CHP Meclis üyesi Ünal Çetinkaya, yasal düzenlemenin sadece TBMM'nin yetkisinde olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gereğince Cumhurbaşkanımız rahatlıkla yönetmelik gereği sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeyi geçirebilir" diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE ULAŞIM ESNAFINA DESTEK

Meclis gündem maddesi içinde yer alan maddede doktor, diş hekimi, eczacının yanı sıra hastabakıcı gibi tüm sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşımdan yararlandırılması oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste ayrıca akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle, ulaşım esnafının mağduriyetinin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından aylık 4 bin km yapan araçlara kilometre başı 1,5 TL destek ödemesi kararı alındı.

KIRCAMİ PLANI KABUL EDİLDİ

Mecliste ayrıca Kırcami bölgesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planını oybirliğiyle kabul etti.

 
Otomobilin çarptığı Rabia, yaşam savaşını kaybetti
 
Buzlanan yolda 11 araç kazaya karıştı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esra 13 Mart 2022 Pazar 00:05

Konyaaltında köpek nedeniyle düştüm ayağım kırıldı yeter artık ya düşerken başımı da vurabilirdim. Her yer köpek ve kendi kapımın önündeki köpeklerden apartmana giremiyorum ben bıktım artık ayağım kırıldı ya bu sorunu kim çözerse çözsün artık TBMM ise tüm belediye başkanları ortak hareket etsinler Antalya köpek cenneti oldu

Yorumu oyla      0      0  
Köpeğin hiçbir faydası yok 12 Mart 2022 Cumartesi 23:40

Faydası olanlar sokakta olmaz. Sahiplenilsin. kısırlaştırma olsun. Belediyede topu taca atmasın artık. Konyaaltı yollar kötü, parklar pis

Yorumu oyla      0      0  
Kısırlaştırır yeter 12 Mart 2022 Cumartesi 21:40

Küpesiz çok var

Yorumu oyla      0      0  
12 Mart 2022 Cumartesi 16:11

neden tbmm'ye atılıyor top. köpek sevdası olanlar bir zahmet alsın evine baksın. sorumluluğunu üstlensin burada can dostlar lafı altında insan canını değersizleştiremezsiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Çağdaş Öztürk 12 Mart 2022 Cumartesi 10:41

Can dostlarımıza kimse dokunamaz. Biz onların yaşam alanini işgal ediyoruz. İnsna nüfusu da artiyor. Ne var yani.

Yorumu oyla      0      0  
toprak 12 Mart 2022 Cumartesi 09:20

Tarım arazileri yerleşim alanlarına açılarak kent merkezlerine en yakın üretim alanları elden çıkarıldı.Oysa tarım arazileri keşke ziraat yapmak için korunsaydı ve ekim dikim yapılmayan alanlar konut alanları olarak açılsaydı,gelecekte en kıymetli olacak alanları yok ettik.Bakın şu Rusya,Ukrayna savaşı bize şunu gösterdi ki bir ülke temel gıda maddelerini kendisi üretmeli ve dışarıya muhtaç olmamalıdır.Yoksa kısa zamanda rant için Belediyeler tarım yapılacak alanları betona çevirdiler.Peki kim kazandı derseniz,küçük bir kısım,kaybeden ise koca bir ülke oldu.Yani maarifet gibi yıllarca Antalya'nın en üretken topraklarını inşaat alanlarına çevir,sonrada iyi bir iş yapmış gibi nerede ise zil takıp oyna.

Yorumu oyla      0      0  
Ayşe 11 Mart 2022 Cuma 20:18

2004 yılında çıkan 5199 sayılı kanunun gereğince düzenli ve yeterli Kısırlaştırma yapmayan, sokak hayvanlarını yok sayan Belediyeler ve Denetlemeyen kurumlar yüzünden sokak hayvanları sayısı artarak günümüze kadar geldi. Sayı çoğalınca sokak hayvanlarının varlığı fark edildi ve sorun olarak dillendirilmeye ve şikayete başlandı. Şayet günümüze kadar Kurumlar görevlerini yerine getirmiş ve yasa uygulanabilir bir hâlde ele alınıp ülke genelinde ciddi yatırımlar ile çözüm yoluna gidilmiş olsaydı şu anda sokakta hayvan sayısı yok denecek kadar az olurdu. İlginçtir görevini ve gereğini yapmayanlar değil sokak hayvanları sorun oluyor. Görevlerini yapmayan kurumlar şikayet mercii değil çözüm mercii olmak zorundadır. Sokak hayvanlarının sayının bu hâle gelmesinin en büyük sorumluluğu Kısırlaştırma görevini yapmayan ve sokak hayvanlarını yok sayan ve hâlâ yok satmaya devam eden Belediyeler ve Denetlemeyen kurumlardır. Yıllardır nerelerdeydiniz?

Yorumu oyla      0      0  
taş 11 Mart 2022 Cuma 19:08

Nasıl ki koyun keçi bizim için önemli,köpeklerde herhalde Çin,Filipin,Güney Kore gibi ülkeler için çok önemli,o nedenle o ülkelerle irtibata geçilebilir,gelsinler toplayıp götürsünler.Yoksa nasıl bir kısırlaştırma,sokaklarda bahar mevsimi geldi köpekler çiftleşiyorlar.Demek ki kısırlaştırma yeterli değil veya en az seviyede.Yazın tatile gelen aileler yanlarında köpek getiriyorlar ve giderlerken de bırakıp gidiyorlar.Konyaaltı'n da veya sahil kentlerindeki köpeklerin fazla olması ondan.Önemli olan insan sağlığı,sokaklarda her an saldıracaklar gibi sürüler halinde geziyorlar.İnsanlar ne yapsınlar ellerinde pompalı tüfekle mi gezsinler,iş oraya doğru gidiyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan hükümlü ...
Muratpaşa, Manavgat'ta yanan ormanları dronla tohumluyor
ANTALYA'da, geçen yıl temmuz ayında yaşanan orman yangını felaketi sonrası ...
Hatice'yi 'Yuvanız dağılmasın' sözü ölüme götürmüş
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde eşi Hatice Yıldız'ı (43) bıçaklayarak öldürdüğü ...
 
Mehmet Akif Ersoy anıldı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet ...
Ocakta yemek unutuldu, yürekler ağza geldi
ANTALYA'da apartmanda bir daireden duman yükseldiği ihbarıyla adrese gelen ...
Başkan Esen: Hizmet üretebilmek için çöpten para çıkarıyoruz
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, vatandaşa hizmet önünde hiçbir ...
 
Babası duruşmada söyledi: Oğlum senin hakkın idam
ANTALYA'da, miras anlaşmazlığı nedeniyle ablası Gülderen Çelik'i (52) ...
Öğrencilere karabuğdayın faydaları anlatıldı
AKDENİZ Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu'nda Greşka ...
Antalya Müzesi, opera şarkılarıyla yankılandı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) başlatılan 'Müzede Opera' ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva