AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
19 Kasım 2015 Perşembe - 17:27

Senkronize yemekte radyasyon ölçümü

ANTALYA'da yapılan G-20 Zirvesi'nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı.

Senkronize yemekte radyasyon ölçümü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ABD Başkanı Barack Obama'nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.

Türkiye'nin tarihinde ilk kez 15- 16 Kasım'da Antalya'da ev sahipliği yaptığı G-20 Liderler Zirvesi'nin yankıları sürüyor. Dünya liderlerinin ağırlandığı Antalya'da kusursuz organizasyon konuşulurken, turizm merkezi Belek'teki oteller de liderlerden ve delegelerinden tam not aldı. İklimi, kumsalı, peyzajı ve mimarisinin yanında servis ve yemek kalitesiyle de göz dolduran Belek'teki 5 yıldızlı oteller, zirve süresince olağanüstü performans sergiledi.

Zirve süresince liderler için 3 gün boyunca farklı mönüler eşliğinde 12 çeşit protokol yemeği sunumu yapıldı. Zirvenin merkez oteli Regnum Carya'daki sunumlarda ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz gibi liderlerin ekipleri tarafından otel mutfağında hazırlanan yemeklerin malzemeleri tek tek incelendi.

OBAMA'NIN EKİBİNDEN DEZENFEKTE

Yemekler, Cumhurbaşkanlığı'nın mutfak ekibi, otelin başaşçısı Şevket Gökçen ve ekibinden oluşan toplam 130 kişilik kadro tarafından hazırlandı. Mönüler ve tüm yemeklere ait malzemelerden liderlerin özel ekipleri tarafından numuneler alınarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümleri yapıldı. Obama'nın ekibi tarafından ise kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı özel bir sıvı ile dezenfekte edildi. Sunumlarda et, balık ve tavuk ürünlerinin yanısıra av hayvanları tavşan, ördek, kaz, bıldırcın etleri de kullanıldı.

Liderlerin yemekleri, Cumhurbaşkanlığı'na ait yemek takımlarıyla sunuldu. Senkronizasyonuyla dikkati çeken ikram hizmeti de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde görev yapan toplam 41 servis personeli tarafından gerçekleştirildi.

KRAL SOĞAN VE SARIMSAK İSTEMEDİ

Mönü haricinde özel yemek tercihleri olan liderlere ise özel sunumlar yapıldı. Hiçbir yemeğinde soğan ve sarımsak kullanılmamasını isteyen Suudi Kral Selman sadece et tercih etti. Sıkı bir vejetaryen olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye ise vejetaryan mönü hazırlandı. Yemek sunumlarında; Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'un eşi Lucy Turnbull'un karides, istiridye ve kalamar, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un eşi Ho Ching'in kuzu eti, IMF Başkanı Christine Lagarde'nin kırmızı et, AB Konsey Başkanı Donald Tusk'un deniz ürünleri ve AB Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker'in kuşkonmaz ve ıspanak yemediği dikkate alındı.

EN ÇOK TALEP DÖNER VE LAHMACUNA

Yabancı delegeler, her fırsatta yemeklerin çok lezzetli olduğunu otel personeline illetirken Regnum Carya Otel'de zirve boyunca 1000 personel çalıştı. G-20 organizasyonu boyunca 24 saat yemek servisi yapılan otelde en çok döner, lahmacun, pide çeşitleri ve baklava talep gördü. 3 ton kırmızı et tüketilen otelde 5 kuzu çevirme yapıldı. Zirve boyunca 1 ton döner, 1.5 ton tavuk eti, 750 kilogram balık, 500 alabalık ve 350 somon tüketildi.


ANTALYA'DA YAPILAN G-20 ZIRVESI'NDE LIDERLERE SUNULAN SENKRONIZE YEMEKLER HAZIRLANIRKEN, OZEL AJANLAR, MALZEMELERDEN NUMUNELER ALARAK RADYASYON TESTLERI, GAZ VE KIMYASAL OLCUMLERINI YAPTI. ZIRVE SURESINCE LIDERLER ICIN 3 GUN BOYUNCA FARKLI MONULER ESLIGINDE 12 CESIT PROTOKOL YEMEGI SUNUMU YAPILDI. ( YORESEL ZEYTINYAGLI DOLMA TABAGI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YAPILAN G-20 ZIRVESI'NDE LIDERLERE SUNULAN SENKRONIZE YEMEKLER HAZIRLANIRKEN, OZEL AJANLAR, MALZEMELERDEN NUMUNELER ALARAK RADYASYON TESTLERI, GAZ VE KIMYASAL OLCUMLERINI YAPTI. ZIRVE SURESINCE LIDERLER ICIN 3 GUN BOYUNCA FARKLI MONULER ESLIGINDE 12 CESIT PROTOKOL YEMEGI SUNUMU YAPILDI. ( ANTALYA USULU KABAK TATLISI MODERN BAKLAVA ESLIGINDE ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Gazipaşa'da 10 günde 12 şüpheli yakalandı
 
Avrupa'nın ilk kadın intihar bombacısı ile ilgili bilinmeyenler
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BEN 19 Kasım 2015 Perşembe 22:17

HARAM OLSUN YEDIKLERI KIMIN CEBINDEN VERDIKLERI OTEL PARASI YETTI MI G 20 DIYE DUNLERDIR ANTALYADA EMNIYET ULASIM YIYECEK ICECEK KONTROLU OZEL GUVENLIK ISTEKLERI SISTEMLERI KIMLER ICIN...INSANLAR ..3GUNDE SEHIR VE CEVRESI YASAM CALISANLAR BITTI SONUC...BULUSTUK KONUSTUK FOTOGRAF CEKTIRDIK BARIS OZGURLUK ADALET SEVGI MERHAMET KALKINMA INANCLARA INSANLIGA DOGAYA SAYGI ISTEDIK BEKLEDIK

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazipaşa'da 10 günde 12 şüpheli yakalandı
ANTALYA'da yapılan G-20 Liderler Zirvesi kapsamında Emniyet Müdürlüğü ...
Kaleiçi sakinlerini korkutan yangın
ANTALYA'nın tarihi Kaleiçi semtindeki tek katlı boş binada çıkan yangın korkuttu.
Kadınlar en fazla domatesi yemek için yarıştı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen DOMATEXPO Domates Yetiştiriciliği ...
 
Dünyada 2 milyar insan temiz sudan yoksun
ANTALYA'daki Su Yapıları Sempozyumu'nda konuşan İnşaat Mühendisleri Odası ...
Baykal: 549 milletvekili okudu, 550'ncisi de saygı göstermeli
1 Kasım seçimlerinin ardından memleketi ve seçim bölgesi Antalya'ya 'Geçici ...
Jandarmadan fuhuş operasyonu
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği fuhuş operasyonunda ...
 
Manavgat'ta silahlı saldırı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 32 yaşındaki Halil İbrahim Parıltı, otomobiline ...
Ormanlık alanda kundakta bebek arandı
ANTALYA'da ormanlık alana 'kundakta bebek' bırakıldığı ihbarı üzerine ...
Çin ve Singapur'un EXPO 2016 mesaisi başladı
EXPO 2016 Antalya'ya katılacağını bildiren Singapur ile Çin heyetleri, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva