Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
19 Nisan 2015 Pazar - 10:33

Şentop: Şer cephesi kurulmuş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un konuşmasıyla başladı.

Şentop: Şer cephesi kurulmuş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Öyle bir tablo oluşturuluyor ki sanki HDP'ye böyle yatırım yaparsanız, Milli Piyango gibi çıktığında büyük ikramiyeyi alacaksınız" dedi. 

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 7 Haziran seçimleri çok önemli AK Parti karşısında mümkün olabilecek en geniş ittifak oluşturma gayretlerini görüyoruz. İşin içinde başka senaryo var dedi.

"Bütün bu hesaplamalar üzerinden AK Parti ile mücadele edemeyeceklerini görüyorlar" diyen Şentop, şöyle konuştu.

"Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek verilse, oyu bir, iki puan artırılsa Meclis kompozisyonu çok değişmiyor. MHP'ye destek verilse, artırılsa, Meclis kompozisyonu değişmiyor. Şimdi HDP'ye güya akılları sıra destek vermeye çalışıyorlar. Bir uluslararası projedir HDP. Destek verip, 'HDP barajı geçsin, HDP barajı geçince Meclis kompozisyonu değişecek.' Zaman zaman özellikle seçim dönemlerinde aday adaylarının biraz psikolojilerinin farklılaştığını görüyoruz da seçime giden siyasi partilerin, bunlarla ilgili analiz yapan aydınların, siyasetçilerin psikolojilerinin nasıl rasyonaliteden bu kadar uzak olduğunu anlamakta zorluk yaşıyoruz."

Bunlar Psikolojik Harekat

HDP seçim çalışmalarına atıfta bulunan Şentop, Varsayalım ki HDP barajı aştı, kaç olacak? Olsa olsa 40 olsun, 45 olsun, bu kadar. Bu kadar milletvekili, sadece AK Parti'den de almıyor bu milletvekillerini, parlamentodaki kompozisyonda diğer partilerden alıyor. Daha çok Cumhuriyet Halk Partisi'nden alıyor bu milletvekilini. Netice itibarıyla parlamento kompozisyonu bugünden çok farklı değil. Fark eden birkaç milletvekili fazla, birkaç milletvekili eksik olacak. Öyle bir tablo oluşturuluyor ki sanki HDP'ye böyle yatırım yaparsanız, Milli Piyango gibi çıktığında büyük ikramiyeyi alacaksınız. Parlamentoda sanki Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu onlar alacak. Sanki hükümeti kuracak çoğunluğu onlar alacak gibi bir hava vermeye çalışıyorlar. Bütün bunlar bir psikolojik harekat. Nedir mesele? Mesele şu: AK Parti'yi zayıflatmak istiyorlar, AK Parti'den onlara göre kurtulmak mümkün değil de... AK Parti’yi zayıflatmak öncelikle yeni Anayasa'yı yapacak bir çoğunluğa AK Parti sahip olmasın. Hedef bu. Bunun dışında ayrıca eğer yapabilirlerse hükümeti kurabilecek bir çoğunluk da AK Parti'de olmasın."

Muhalefet ülkeyi "Ben yöneteyim" iddiası taşımıyor diyen Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 35 hedefinin "uçuk iddia o yüzden onun yarısını alsa yeterli Kılıçdaroğlu için ama yüzde 35. Yüzde 35'le Türkiye'de tek başına iktidar olabilir misin? Tek başına mümkün değil" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de iktidar olmak gibi bir hedefi bir iddiası yok diyen Şentop, "(AK Parti gitsin, ben yöneteyim bu ülkeyi) diyor mu? Yok. HDP'nin var mı? Yok. Ne yapmak istiyor bunlar? 'AK Parti gitsin de biz gelelim, bu ülkeyi biz yönetelim, daha iyi yönetiriz' demiyorlar. Mesele nedir? AK Parti'den AK Parti’yi uzaklaştırmak, AK Parti'yi zayıflatmak, mesele bu. AK Parti’yle ilgili bunların yanlış gördükleri husus nedir? 2002 Türkiye'sinden bugünün Türkiye'sine gelelim. AK Parti Türkiye'de çok büyük değişim, dönüşüm gerçekleştirmiş, 'Sessiz devrim' diyoruz buna. Bu ifade biraz mütevazı bir ifadedir. Sessiz bir devrim değil, bütün bölgede, bütün dünyada gümbür gümbür sesi duyulan çok büyük bir devrim gerçekleştirdi AK Parti. Bunu anlatmaya artık bizim imkanımız, zamanımız müsait değil. Biz bile unutuyoruz yaptıklarımızı."

Ak Parti Karşısında Oluşmuş Şer Cephesi

Şentop, 7 Haziran öncesindeki ortak hareketleri "AK Parti karşısında oluşmuş şer cephesi" diye tanımladı. AK Parti dışındaki partilerin son şanslarını denediklerini savunan Şentop, bu seçimde beklenen netice elde edilmezse AK Parti karşısında yer alan bütün siyasi partilerin kendi durumlarını, liderlik kadrolarını, siyaset anlayışlarını gözden geçirmek mecburiyetinde kalacaklar. Hani Bahçeli'nin o, 'Devletin bekası' falan dediği şeylere bakarsanız, bu bizim bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası değil, Devlet Bahçeli'nin bekası sorunu bu. Kendisi çünkü seçimden sonra netice alamadığı takdirde bırakıp gidecek. Kılıçdaroğlu için de aynı şey geçerli. Son şanslarını bu seçimde kullanıyorlar." 

Türkiye’yi İnşa Safhasına Geçeceğiz

Millet bugüne kadar bize istediğimizi desteği verdi ve bu seçimle beraber Türkiye, yeni Türkiye diyoruz ya bugüne kadar yaptıklarımız da o eski Türkiye'nin tasfiyesidir diyen Şentop, Eski Türkiye'nin tortularından, sıkıntılarından, ağırlığından, ağırlıklarından bu ülkeyi, bu devleti kurtarmaktı. Bunu büyük ölçüde başardık şimdi ise o yeni Türkiye'yi, büyük Türkiye'yi inşa safhasına 7 Haziran'la beraber geçeceğiz. Onun için daha büyük bir güce daha büyük desteğe ihtiyacımız var. Onun için yeni anayasa diyoruz. Yeni anayasayı yapacak bir gücü, bir desteği milletimizden istiyoruz. Onun için siyasi sistemi yeniden gözden geçirecek başkanlık sistemi diye yeni bir siyasi model kurmak için milletten oy istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

- Provokasyon       

HDP Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin de konuşan Şentop olayın provokasyon olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
" Buradan geçmiş olsun diyorum öncelikle. Siyasetin silah, şiddet, bu şekilde şantaj, korku, tehdit olmadan tamamen özgür bir ortamda yürütülmesi gerekir. Bu seçimlerin de aynı şekilde. Tamamen özgür, milletimizin hür ve serbest iradesinin sandığa olduğu gibi yansıyacağı şekilde sürdürülmesi gerekir. Buna bütün siyasi partiler riayet etmeli, dikkat etmelidir." 
 
 

 
Lütfi Elvan: 'Aman ha...'
 
Pervane'lerin baba acısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lütfi Elvan: 'Aman ha...'
ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, seçim bölgesi ...
CHP'li Çalıkuşu seçim ofisi açtı
CHP Antalya 6'ncı sıra Milletvekili Adayı Figen Albuga Çalıkuşu, seçim ...
YSK, Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti
Yüksek Seçim Kurulu, CHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Atila Sertel'in adaylığını düşürdü.
 
Kılıçdaroğlu: MHP ve HDP ile koalisyon olur
AB ülkelerinin büyükelçileriyle, Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde ...
CHP’li kadınlar seçim startını verdi
CHP’li kadınlar seçim startını verdi
Ahmet Takan'dan Efkan Ala bombası
Yeniçağ gazetesindeki yazıları ile olay yaratan Ahmet Takan, Ağrı olayında ...
 
Demirtaş: AKP kendi tuzağına düştü
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’ da yaşananlarla ilgili ...
'Gül Erdoğan'ı uyardı, çatlak büyüdü'
Financial Times gazetesi Abdullah Gül'ün açıklamaların Erdoğan'a bir uyarı ...
Serik'te HDP tabelası gerginliği
HALKLARIN Demokratik Partisi'nin (HDP) Antalya'nın Serik İlçesi'nde ofis ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva