İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
3 Mart 2017 Cuma - 23:02

Serbest bölgenin en iyilerine ödül

ANTALYA Serbest Bölge (ASBAŞ) 2016 yılı ödül töreni Rixos Downtown Hotel’de düzenlendi.

Serbest bölgenin en iyilerine ödül
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Menderes Türel, Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin katıldı. Törende, Serbest Bölge’de faaliyet gösteren firmalar en yüksek ticaret hacmi, en yüksek istidam, alım-satım alanında en yüksek ticaret hacmi ve uluslararası alanlarda aldıkları başarılara göre ödüllendirildi. 

EN BAŞARILI SERBEST BÖLGE

Antalya Serbest Bölge’nin Türkiye’de ilk kurulan ve en başarılı serbest bölgelerden biri olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bu başarıda 1987’den bu yana birçok insanın alın teri, emeği var. ASBAŞ’ın en büyük sorunu çözüldü, 19 yıl daha süre uzatıldı ve bölgeyi büyütmek, yatırımları, ihracatı, üretimi ve istihdamı artırmak için daha çok çalışmamız, çaba harcamamız gerekiyor. Daha çok iş ve aş vermek için çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

SERBEST BÖLGE ALANI BÜYÜTÜLECEK

Serbest bölgenin 1980’li yıllarda kurulduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise “ Türkiye’de ihracatın kilogram fiyat ortalaması 1 küsur dolar rakamlarındayken ASBAŞ’taki en düşük medikal sektöründe 8 misli, yat ve diğer sektörlerde 40 misli. Demek ki Antalya Serbest Bölge Türkiye’nin hayallerini bugün itibariyle gerçekleştirmiş durumda. Serbest bölge kabına sığmıyor ve yeni yatırım alanı da kalmadı, bölgedeki kamu alanlarıyla genişletmemiz gerekiyor. Bu meseleyi de çözmek için adımlar atıldı ve yoğun bir şekilde takibi gerçekleştiriliyor. Dünyanın en önemli yat yapım merkezlerinden biri Antalya ama ağır tonajlı yatları denize indirebilecek teknik imkan yok ve havuz sistemi olan kaldırma tanklarıyla bunu da gerçekleştireceğiz. ASBAŞ tek başına Türkiye’deki 54 ilin ihracatından daha fazla bir ihracata sahip” diye konuştu.. 

19 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ

Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk ise Türkiye’deki serbest bölgelerde toplam 2 bin 25 firmanın, 4 milyar dolarlık yatırımı olduğunu anlattı. 2016 yılında 19 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 66 bin 95 kişilik istihdama ulaşıldığını dile getiren Öztürk, ASBAŞ’ın Türkiye’nin en önemli serbest bölgelerinden biri olduğunu, serbest bölgelerin Türkiye’nin 2023 vizyonu olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin de vazgeçilmez unsurunu oluşturduğunu dile getirdi. 

‘SANAYİCİLERİ BAŞTACI ETMEMİZ GEREKİYOR’

Bu geleneksel buluşmanın Antalya sanayisi açısından çok önemli olduğuna işaret eden ATSO Başkanı Davut Çetin de “Bu bölgede yapılan istihdam kalıcı istihdamdır ve yatırım ortamını iyileştirip yatırım ortamını artırmamız lazım. Sanayiciye biraz daha olanak sağlamamız gerekiyor. Türkiye’de en hızlı büyüyen ilk 100 firma açıklanırken bir sürpriz yaşadık ve gurur duyduk. Birinci firma ASBAŞ’tan Ares Yatçılık oldu. Bir ev kredisi 240 ay olurken, sanayiye hala 48 ay ve Eximbank’tan 60 ay ve 48-60 ay vadeli kredilerle yatırım çok olanaklı değil. İhracat değerlerimizi artırmamız lazım ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesi gerekiyor. Buradaki sanayicilerimizi baş tacı etmemiz gerekiyor” dedi.

662 MİLYON DOLAR TİCARET HACMİ

Türkiye ekonomisinin 2017 yılına umutla girdiğini belirten ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, Antalya Serbest Bölge’nin 30 yıldır ülke ekonomisine büyük destek sağlamaya devam ettiğini ve 2016 yılında ticaret hacminin 662 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Lüks yat üretimi, medikal, elektrik-elektronik, tekstil, modern tarım, inşaat, makine ve hizmet sektörü yatırımlarının bulunduğu Serbest Bölge’de 35 yabancı ortaklı olmak üzere 104 firmanın faaliyetine devam ettiğini kaydetti. Bölgede 4 bin 124 kişiye istihdam sağladığını belirten Gürses, “Bölgeye yapılan yatırımların toplamı ise 180 milyon dolara ulaştı. ASBAŞ’ın Antalya Serbest Bölgesi’ni işletme süresinin 2035 yılına kadar uzatılması neticesinde yeni dönemde ‘Bölge Kurucu ve İşleticisi’ statüsünde bölgenin altyapı ihtiyaçları ASBAŞ tarafından yerine getirilecektir” diye konuştu. 

ÖDÜL ALAN FİRMALAR

En yüksek istihdam sağlayan ilk üç firma Novamed GMBH Medikal, Wagner Kablo, Maquet Cardiopulmonary Medikal firmaları oldu. 

Uluslararası ödül alan firmalar Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen 2016 World Yacht Trophies yarışmasında ‘Revelation Of The Year’ ödülünü alan Sarp Yat firması, Boat Internatonal dergisinin düzenlediği yarışmada 40 metrelik yatıyla iç-dış dizayn ve mühendislik alanında birincilik ödülü kazanan Alya Yatçılık, Katar İçişleri Bakanlığı için üretilen projeleriyle 2016 yılının en iyi karakol botu ödülü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde düzenlenen 2016 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında birincilik ödülünü alan Ares Yatçılık oldu. 

Alım-satım alanında en yüksek ticaret hacmi sağlayan ilk üç firma Fresenius Medikal, Opus Mersin İç ve Dış Ticaret ile Demir Maden Çimento Hazır Beton A.Ş. oldu. 

Üretim faaliyetleriyle inşaat-metal sektöründe en yüksek ticaret hacmi sağlayan ilk iki firma Aden Metal, ANTKEM Endüstriyel Mutfak oldu.

Üretim faaliyetleriyle elektrik-elektronik sektöründe en yüksek ticaret hacmi sağlayan ilk üç firma Wagner Kablo, BIHL ve Wiedemann Otomasyon Sanayi ve BRK Elektronik.

Üretim faaliyetleriyle medikal sektöründe en yüksek ticaret hacmi sağlayan ilk üç firma Novamed GMBH Medikal, Maquet Cardiopulmonary Medikal ve Pharmamed Medikal.

Üretim faaliyetleriyle yat sektöründe en yüksek ticaret hacmi sağlayan ilk üç firma Alya Yatçılık, Ares Tersanecilik ve Damen Shipyards Antalya Deniz Araçları. 



Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 
 

Etiketler:
 
Almanya'dan engellilere tekerlikli sandalye
 
Akdeniz'de korkutan deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal gazda taksitli kampanya
Antalya'da doğal gazda taksit dönemi...
Kumluca'da domates yeme yarışması
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde doğa yürüyüşü ve domates yeme yarışması ...
İhracatımızın kilosu 1.3 dolar
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 2016 Aralık ...
 
'Benim İşim Benim Geleceğim' projesine kapanış
GENÇ İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen 'Benim ...
Türkiye'de 1 milyon buzağı ölüyor
TÜRKİYE kesim için yılda 550 bin hayvan ithal ederken, her yıl 1 milyonun ...
Soğuklar sebze fiyatını uçurdu
MEVSİM normallerinin üzerinde seyreden soğuk hava, sebze fiyatlarını vurdu. ...
 
Ali Bahar; Fabrikalar gözümüzün nuru...
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) gerçekleşen 'Dijital Dönüşüm ...
Biber üreticilerinden zirai ilaç tepkisi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ndeki üreticiler biberin uzun ömürlü olması ...
AOSB'den seminer
ANTALYA OSB'de düzenlenen 'Yeni Kredi İmkanları, Teminatlı veya Teminatsız ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva