Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
18 Ekim 2011 Salı - 08:49

Serdar Turgut: Vatanseverliği onlardan öğrendim

Gazete Habertürkyazarı Serdar Turgut'dan çarpıcı bir cemaat övgüsü geldi. Daha önce Fethullah Gülen'le de görüşen Habertürk yazarı cemaatteki vatan sevgisine övgüler dizdi.

Serdar Turgut: Vatanseverliği onlardan öğrendim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet'in kurucu elitinin ülkeye aşıladığı 'vatanseverlik' anlayışını eleştiren Turgut bunu "Ergenekoncuların yenilgisi sadece bireysel bir yenilgi değildir, onlarınki tarihsel bir büyük yenilgidir de"diyerek özetliyor. Bir adım daha atan Turgut Gülen cemaatinden ne kadar etkilendiğini şöyle ifade ediyor: "... ben gerçek vatan sevgisini Gülen Cemaati'nde gördüm, dahası vatanseverliği onlardan öğrenmeye başladım"

İşte Serdar Turgut'un "Ben gerçek vatan sevgisini Gülen Cemaati'nden öğrendim"başlıklı yazısı:

Yazı yazmaya oturduğumda hiçbir zaman, "Duygularımı sağdan soldan törpüleyeyim de herkese hoş görüneyim, kimseler bana kızmasın" diye hiç düşünmem. Yazının zamanı gelmesi için duygularımın coşması gerekir, ben beynimle değil daha çok kalbimle yazarım.

Başlığımı okudunuz, bugün yazacaklarımı da uzun süre düşündüm, duygularımın oluşmasını bekledim, arada gözlemledim, konuştum ve tartıştım. Bunları yazdığımda, "Bana şu kızar, bu şöyle düşünür" diye yine hiçbir şey düşünmemeye karar verdim. Kalbim ne söylüyorsa onu sansürsüz, ayarsız yazmaya karar verdim.

Evet başlığımda dediğim gibi ben gerçek vatan sevgisini Gülen Cemaati'nde gördüm, dahası vatanseverliği onlardan öğrenmeye başladım."

HAKLISINIZ BU DURUM BİRAZ TUHAF

"25 yıldır yazı yazan 56 yaşındaki bir adamın "Vatanseverliği öğrenmeye başladım" demesini belki tuhaf karşılıyorsunuzdur; evet haklısınız bu tuhaf bir durum" itirafında da bulunan Turgut, bakın neler yazdı:

"Ama kabahat sadece benim değil. Bu ülkede ben ve benim gibi insanlara dayatılan ve ezberletilen resmi ideolojide vatanseverlik farklı anlaşılıyordu.

O anlayışta, inançlı insanlara karşı mücadele de vatanseverliğin bir parçasıydı. Gülen Cemaati gibi hareketlerle mücadele edilmesi de o vatanseverliğin bir şartı olarak dayatılıyordu. Birçok insan bu yalanlara inandı, bir kısmımız pasif kalıp olan biteni sadece izlemeyi tercih ederken bir kısmımız ise ideolojiye, propagandaya kanıp mücadeleye atıldı. Bir büyük yanlıştan, yalandan başlayıp Ergenekon'a gelinen süreç aslında bundan ibarettir.

Peki ama ne oldu ülkede, sonunda gerçekler yerli yerine oturmaya başladı. Dengeler kuruluyor, hak eden hak ettiğini buluyor. Ergenekoncuların yenilgisi sadece bireysel bir yenilgi değildir, onlarınki tarihsel bir büyük yenilgidir de. Çünkü bugünlerde boşuna kavgalar çıkardıklarını ve boşuna toplumu ve kendilerini harcadıklarını görüyorlar.

Aslolan ve benim çok üzüldüğüm nokta şu: Bu tür yersiz mücadelelerle, ideolojik saldırılarla Türkiye çok zaman kaybetti, bunların maliyeti hepimize çok ağır oldu.

YENİ BİR İNSAN TİPİ

Ben gerçek vatanseverlerin, bize yıllardır mücadele edilecek adamlar olarak tanımlanan insanlar olduğunu gördüm. Çok genel bir laf söylediğimin farkındayım, öyleyse biraz somutlaştırayım dediğimi. Bir insan düşünün, hayatı boyunca çok iyi okullarda okumuş, mesleğinde başarılı olmuş ve bu insan Gülen Cemaati'ne gönül vermiş. Bir etkinlik düzenlenince kendisini ortaya atıyor ve ne gerekiyorsa o işi karşılığında hiçbir şey beklemeden canla başla yapıyor. Ve bunu sadece Türkiye'yi daha iyi tanıtmak ve ülkeyi ileri götürmek için yapıyor. Ben bunlardan binlercesini gördüm. Hepsi de sessiz, saygılı insanlar, yürekleri vatan sevgisiyle atıyor.

BU İNSANLARA HAYRANLIK DA DUYDUM

Modern süreçlerin egolarıyla ve hırslarıyla dolu bir insan olarak beni şaşırtan, hayrete düşüren ve anlamakta zorlandığım bir şeydi bu gönüllü uğraşma ve ter dökme faaliyetleri. Ben bir süre önce bu duruma bir tanım getirilmesi ve yeni kavramlar oluşturulması gerektiğini düşünmeye başladım. Çünkü şu anda elimizde olan ve alıştığımız bazı kavramlar bu yeni insan tipini, onun yüreğini anlatma imkânı vermiyor insana.

Dindar olmamama ve aramızda ciddi hayat tarzı farklılıkları olmasına rağmen hepsiyle iyi ve düzeyli arkadaşlıklar kurduğum bu insanlara duyduğum hayranlığı ve çalışma güçlerine olan şaşkınlığımı da söyledim. İnşallah onlara uygun olan ve her şeyi uygun tanımlayan kavramları üretme faaliyetine de katkıda bulunabileceğim.

Çünkü bir idealin peşinde, karşılığında hiçbir şey beklemeden ve sürekli kendinden vererek çalışıp uğraşan bu insanlar için yeni kavramlar üretilmesine acil ihtiyaç bulunuyor. Bu olayın adının konulması acilen gerekiyor. Van'ın, Erzurum'un bir yerlerinden kalkıp işadamı olarak "Türkiye için iyi olur" diyerek dünyanın öbür ucuna gideceksin; orada sana yardımcı olmak için doktorasını yapmış gençler gönüllü hizmet edecek ve kan ter içinde çalıştıktan sonra sonunda güler yüzle hep birlikte "Yaşasın Türkiye" diyeceksin. İşte benim gerçek vatanseverlik dediğim budur.

 

 
Hizbullah davasında tutuklu sanık kalmadı
 
Kanseri yeneceğim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 19 Ekim 2011 Çarşamba 09:47

cumhuriyeti kuran ve vatanseverliği kendince yaratan elitmiş... o elit dedikleriniz olmasaydı şimdi yunanın, ermeninin, ingilizin elinde pelit olup tespih gibi çekilirdiniz. adınızda çok büyük ihtimalle serdar değil sardes olurdu herhalde. karakter fukarası organik aydınlar sizi...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hizbullah davasında tutuklu sanık kalmadı
Hizbullah terör örgütü davasının ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan ...
Sigaraya zammı yazmak yasak
Hükümet geçen hafta vatandaşı şoka sokan ÖTV zamlarını açıkladı. Zamlardan ...
Tuba Ünsal ayrılıyor mu?
Geçtiğimiz yıl evlenen Tuba Ünsal şimdi de ayrılık konusuyla gündemde...
 
4 kadın 16 erkekle grup seks yaparken basıldı
ANKARA'da 16 erkekle grup seks yapan 4 kadın, müşteri gibi davranarak ...
Cübbeli Hoca: Bu dizi külliyen haramdır
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeşilköy CNREXPO ...
Zaman Gazetesi: Tesettürlü kadınlar açılıyor
Zaman gazetesi çok ilginç bir analiz yayınladı. Tesettürlü kadınların ...
 
'Sigara içme kardeşim, alkolü de az tüket'
Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında milletvekillerine hitap ...
Memur zammı belli oldu
Hükümet,kamu çalışanlarına 2012'de ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde ...
Deniz Feneri’nde gelişme
Deniz Feneri e.V. soruşturmasında operasyon öncesi 485 bilgisayarın hard ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva