GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
2 Temmuz 2020 Perşembe - 15:02

Serik Belediyesi'nde temmuz meclisi

SERİK Belediyesi'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Serik Belediyesi nde temmuz meclisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 3 aydır yapılamayan Serik Belediye meclisi normalleşme sürecinin ardından ilk meclis toplantısını yaptı. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın yönettiği oturumda 36 gündem maddesi ele alındı. Toplantıda Nisan 2021 tarihine kadar görev yapacak, encümen üyeliği ve komisyonların seçimleri yapıldı.

Encümen üyeliği için yapılan kapalı oylamada 6 aday yarıştı. AK Parti'li İsmail Mecek ve DSP'li Ahmet Kahya 17'şer oy alarak meclis üyeliğine seçildi. Oylamada CHP'li Faik Çıtak ile İYİ Parti'li İzzettin Cansız 16'şar oy alınca, encümen üyeliği için 2 meclis üyesi arasında tekrar kapalı oylama yapıldı. Bu oylamada Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Ben oyumu açık olarak 2 dönemdir belediye meclis üyeliği yapan Faik Çıtak'a vermek istiyorum" dedi. Buna İYİ Parti'li Ahmet Durmaz "Ben kabul etmiyorum. Yönlendirme var" diye tepki gösterdi. Oylamada 15 oy alan CHP'li Faik Çıtak encümen üyeliğine seçildi.

Daha sonra diğer komisyonların açık oylamayla seçimlerine geçildi. Yapılan açık oylamalarda Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti'li Erdem Aksu ve Ramazan Dolay, MHP'li Hasan Iltar, DSP'li Halime Ceren Hoda ve İYİ Parti'li Ahmet Durmaz, İmar Komisyonuna AK Parti'li Ramazan Dolay ve Binnaz Büyükkurt, MHP'li Hasan Ali Tuncer, DSP'li Ahmet Kahya ve İYİ Parti'li Okan Şahin, Çevre ve Turizm Komisyonuna AK Parti'li Erdem Aksu ve Hüseyin Kantoz, MHP'li Ercan Erdem, DSP'li Mehmet Şahin ve CHP'li Mehmet Ali Karacan, Sağlık ve Eğitim Komisyonuna AK Parti'li Mustafa Okur ve Kemal Yıldırım, MHP'li Ziya Yıldırım, DSP'li Halime Ceren Hoda ve CHP'li Nermin Can, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna AK Parti'li İsmail Mecek ve Erdem Aksu, MHP'li Hasan Iltar, DSP'li Mahmut Yağcılar ve İYİ Parti'li Ayşegül Yılmaz, Ulaşım ve Ulaştırma Komisyonuna AK Parti'li Binnaz Büyükkurt ve Levent Konur, MHP'li Hasan Ali Tuncer, DSP'li Mehmet Okudan ve İYİ Parti'li Ayşegül Yılmaz, İsim Verme Komisyonuna ise AK Parti'li Bilal Sinan Başaran ve Levent Konur, MHP'li Mustafa Alkan, DSP'li Mehmet Şahin ve CHP'li Kerim Kuş seçildi.

Toplantıda gündeme alınmak üzere Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Genel Başkanı Ülkay Atmaca tarafından geçen günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Belek Turizm ve Altyapı Birliği Genel Müdürü turizmci Bekir Akkaş'ın isminin bir cadde, sokak ya da parka verilmesiyle ilgili verilen dilekçe yapılan oylama neticesinde oy birliğiyle gündem maddelerine alındı. Konu görüşülmek üzere ilgi komisyona sevk edildi.

Oylama sonrasında Belediye Başkanı Enver Aputkan, meclis üyelerini bilgilendirdiği konuşmasında, "Bölgenin ve turizmin gelişmesinde aynı zamanda Kadriye Belediyesi kapanmadan önce belediye meclis üyeliği yapmış Bekir Akkaş'ı rahmetle anıyoruz. Bölgeye birçok şeyin gelmesine vesile olmuş, bölgeye katkısı olan kim olursa olsun yine Kadriye bölgesinde meclis üyelerinin uygun göreceği bir yere isminin verilmesi ve yaşatılması konusunda Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin talebini meclis gündemimize aldık. Bekir Akkaş'ın isminin yaşaması konusunda anısını yaşatmak düşüncesi sizlerin takdiriyle gerçekleşmiş olacak" dedi.

'BELEDİYEYİ TESLİM ALDIĞIMIZ GÜNDEN BU YANA BORÇ ÖDÜYORUZ'

Daha sonra Belediye Denetim Raporu meclisin bilgisine sunuldu. Bu maddede İYİ Parti'li üyelerin özel kalem tarafından yapılan harcamaların çok fahiş olduğu yönündeki sorusuna yanıt veren Başkan Aputkan, "Belediyeler her türlü işi yapabilir ya da yaptırabilir. Belediyeler bazı insanları zengin yapmak için bir şeyler yapamaz. Benden önceki döneme ait özel kalem harcamalarında çok fahiş harcamalar olabilir ama benim dönemimde bu tür harcamalar en alt seviyeye düşürülmüştür. Harcamaların faturaları meydandadır isteyen meclis üyesi gelip, inceleyebilir. Biz belediyeyi teslim aldığımız günden bu yana borç ödüyoruz. 16 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Muhasebe Müdürlüğü tarafından bildirilen borcumuz 203 milyon civarındadır. Bunu da isteyen meclis üyelerimiz muhasebe müdüründen alabilir. Biz pandemi döneminde de izin aldık ve boş durmadık. Çalışmaya devam ettik ve çalışıyoruz. Ayrıca daha önce söylediğim gibi belediyeler borçlanabilir ama ben borç ödemek için belediyelerin borçlanmasına karşıyım" diye konuştu.

Gündemin 13. maddesinde belediye başkanının faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Başkan Aputkan bu maddede koltuğunu Meclis Başkan Vekili Kemal Yıldırım'a bırakarak meclis konuklarının arasına oturdu. Maddenin yapılan açık oylamasında faaliyet raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Kalan 18 madde oybirliğiyle ilgili komisyonlara görüşülmek üzere havale edildi.

SERIK BELEDIYESI'NIN TEMMUZ AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:SERIK-DHA)

SERIK BELEDIYESI'NIN TEMMUZ AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:SERIK-DHA)

SERIK BELEDIYESI'NIN TEMMUZ AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:SERIK-DHA)

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Etiketler:
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokak düğünleri yasaklandı
 
Kumluca Belediyesi başkan yardımcısı istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efsane polis müdürü Ertuğrul Alatlı kalbine yenik düştü
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcılığı ...
Antalya OSB, Covid-19 belgesi aldı
ANTALYA Organize Sanayi (OSB) Bölge Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü ...
Plaja renkli açılış
LARA'da açılışı gerçekleşen plaj ve restoran, Maldivler'i andıran beyaz ...
 
Ciple kamyonet çarpıştı: 4 yaralı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde ciple kamyonetin çarpışması sonucu meydana ...
Ukrayna Kültür Parkı açılıyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, eserleri modern Ukrayna dili ve ...
Uysal'dan Köleoğlu'na 'taş duvar' tepkisi
AK PARTİ Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa ...
 
Tüm CHP'li başkanları yerden yere vurdu, Semih Esen'i öve öve bitiremedi
Semiha Şahin’in moderatörlüğündeki CNN TÜRK Masası’na konuk olan Ak Parti ...
Spor Lisesi için ter döktüler
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde, Kumluca Spor Lisesi Yetenek Sınavına başvuru ...
Emniyetten broşürlü uyarı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva