Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
27 Eylül 2016 Salı - 15:47

Serik esnafına göre eylemin iç yüzü

ANTALYA'nın Serik İlçesi Kadriye turizm merkezindeki taksiciler, otellerdeki araç kiralama şirketlerinin korsan taşıma yaptığını ve VIP araçlarla müşteri taşındığını iddia edip 3 saatlik kontak kapatma eylemi yapmıştı.

Serik esnafına göre eylemin iç yüzü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Serik'e bağlı Belek, Kadriye ve Boğazkent'teki küçük esnaf adına bir mesaj gönderen vatandaşlar ise durumun farklı olduğunu iddia ediyor. İşte o mesaj ve birbirinden çarpıcı şok iddialar...

Serik küçük esnaf adına gönderilen bu mesajı bir kaç kelime hatasını düzelterek aynen veriyoruz:

Konu: Serik Kadriye turizm merkezinde yapılan kontak kapatma eyleminin gerçek sebebi vip servisler ve rent a car taşıma probleminin gerçek yüzü, hanut bölüşümü yapılamaması, yani komisyonculuk…

Serik- Kadriye-Boğazkent ve Belek’teki küçük esnaf adına mesajımız:
 
“Kadriye Belek Turizm Merkezi’ndeki en büyük sorunlarımızdan biri de taksici esnafın turistleri Kadriye Mahallesi’ne getirmemesi ve taksicilik faaliyetlerinin başka amaçla kullanmasıdır. Taksici esnafı turistin sadece taşımasından para kazanmak yerine hanutçulukla (komisyon) para kazanma peşinde koşmasıdır. Her otelin önünde kahvehane gibi bir taksi durağı kurulu olup otel dışına çıkan turistleri dolmuş duraklarında dahi taciz ederek taksi metrelerini açmadan yüksek taksi üçreti ile kendilerinle antlaşma yaptığı Kadriye ve Belek 'te büyük mağazalarına götürerek satış yaptırmakta ve götürdüğü iş yerlerinden de taksi giriş parası almakta ve satışlardan da % 10-20 komisyon almasıdır.

SATIŞ BÜYÜDÜKÇE KOMİSYON BÜYÜMEKTEDİR

Kısacası bir turist Kadriye ve Belek'te bulunan mağazalardan 2.000 avro satış yapıldıysa % 10 (200) avro taksiciye hanut (komisyon) almasıdır.  Satış büyüdükce komisyon büyük olmaktadır.  Taksici esnafı Belek’ te 5 -6 büyük mağazayla Kadriye çarşısında 3 mağazayla antlaşması olduğunu bölgemizdeki bütün turistleri bu mağazalara zorla götürerek alış veriş yaptırılması bu mağazaların çalışanları turistlere yüksek fiyatlara ürün sattıkları turistlerin Kadriye ve Belek içlerinde istediği yerlere bırakılmayarak illaki bu antlaşmalı mağazaların önüne indirildiği, turistlerin otellerine geri dönmek istemelerinde de bu mağazalara gelmeye zorlandığını defalarca bizlere şikayet edildiğini biliyoruz.  Bir nevi Kadriye ve Belek’teki bu büyük mağazalar birer taksi durağı haline gelmiştir.

BUNLAR ORGANİZE İŞLER

Bu organize işler, hem Kadriye, hem de Belek ve Boğazkent’ teki küçük esnafları mağdur etmektedir. Bu olayın benzerini tur acentelerinin de yaptığı bir gerçektir. Taksicilerin tur acentelerinin çantalarının rent a car işletmesi (vip) servislerle kavgasının esas sebebi budur. Yani hanutculuk, haksız kazancın paylaşamamasıdır. Onlar yapmasın hanutculuğu kazancı biz yapalım meselesidir. Sizler yani yetkililer bir kişi görevlendirilip taksici esnafını veya (vip) araçları rent a carları takip ettirdiğiniz zaman taksici esnafı ve diğerleri nereye nasıl bir şekilde turistleri götürüyor ve geri alıyor diye denetlerseniz bu olayları rahatlıkça göreceksiniz. 

BAŞKANLAR, MUHTARLAR GÖZ YUMUYOR

Bu sorunlar yıllardan bu yana devam etmekte olup geçmişte yerel yöneticiler, belde belediye başkanları, muhtarlar taksici esnafı ile akraba, köylü, arkadaş olması sebebi ile göz yumulmakta görmezden gelinmekteydi.  Kadriye Belek ve Boğazkent küçük esnafları taksicilerin bu çalışma düzeni sebebi ile mağdur olmaktayız.  Haksız bir rakabet  içerisinde ezilmekteyiz. Bölgemize gelen turistler de bu konuda bilinçli ve olayların farkındadır. Şikayet edecek mevki bulamamaktadır. Turistler kazıklandığını, kandırıldıklarını sorunlarını biz küçük esnaflarla sonra paylaşmaktadır.

TURİZME DARBE VURULUYOR
 
Bu davranışlar ülke tanıtımına özelikle Antalya turizmine darbe yapılmasıdır. Bizler küçük esnaf olarak amacımız turistleri en iyi şekilde hizmet etmek dürüst ve ahlaklı ticaret yapma arzusundayız.  Bizler belde belediyeler büyük şehir sistemine geçilince düzelir diye umut ediyorduk ama olmadı. Şimdi yollarda taksici vip taşımacılık ve rent a car hanut (komisyon)paylaşamama kavgasının esas sebebi budur; ama kimse görmüyor gerçekleri söyleyemiyor.  Sizi ilkeli dürüst bir gazeteci olduğunuz için bu maili size gönderiyoruz. Umut ederiz ki ismimiz saklı kalma kaydı ile bu konuyu haber yaparsanız, gerçek habercilik yapmış olursunuz. İnanın bu olaylar gerçektir. Belek turizm merkezine gelir, esnaflarla konuşursanız, ya bu taksiciler, (vip) servisler, rent a carlar nasıl çalışıyor ne yapıyor derseniz, size gereken açıklamayı duyar haberdar olursunuz. İsmimizin açıklanmamasının sebebi ise biz bu insanlardan çekiniyor olmamızdır.”

Küçük turizm esnafları

Saygılarımızla




 

 
Hedef 5 milyon ağaç
 
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen istifa etti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Aydın 28 Eylül 2016 Çarşamba 10:45

Taksiciler otellerin girişinde çıkışında jandarma gibi kontrol yapıyor.Otelde tatil yapan arkadaşımı dışarı çıkarırken arkadaşım sarışın olduğu için Turist sanıp arabamızı çevirdiler,bizi dövmeye kalktılar..

Yorumu oyla      4      3  
Abdulbaki mutlu 27 Eylül 2016 Salı 18:00

Taksi esnafı akşamları yürüyüş yapmasın taxi kullansın diye sokak lambalarının şarterleri indiriyor

Yorumu oyla      4      3  
cengiz savaşeri 27 Eylül 2016 Salı 16:14

artık kim nerede bir fırsat ve açık yakalarsa saldırır oldu. Altlarda yiyenlerden, yukarılarda yiyenlere kadar hep yemeye alışıldı. Bey-tul mal bile helal sınıfına girmiş.Ne diyelim bir gün tatlı yemenin baharatlı çıkarması olur elbet

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef 5 milyon ağaç
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, görev süresi sonuna kadar ...
Batı Akdeniz ihracatta 1 milyar doları geçti
RUSYA ile yaşanan uçak krizin etkisini alternatif pazarlarla aşan Batı ...
Proje ekibi İzlanda'dan döndü
MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi İzlanda'nın başkentinde ...
 
Antalya dev organizasyona hazırlanıyor
ULUSLARARASI Kıyı ve Deniz Mühendisliği Konferansı'nın 35'ncisi, 70 ülkeden ...
Gazipaşa'da arazöz devrildi: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Orman İşletme Şefliği'ne ait arazözün ...
Antalya'da FETÖ'den tutuklu sayısı 767
ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1959 kişi hakkında adli işlem ...
 
Üniversitelinin ring zaferi
AKDENİZ Üniversitesi'nde geçen yıllarda öğrencilerin kampüs içindeki ulaşımında ...
'Ters ev' ilgi odağı
ANTALYA'da Kundu turizm bölgesinde açılan ters ev, fotoğraf meraklılarını ağırlıyor.
Kemer'de motosiklet gösterisi nefes kesti
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte trial motosiklet sporcusu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva