Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
28 Kasım 2018 Çarşamba - 12:53

Serik'te 2 kişinin öldüğü kaza sonrası verilen karara tepki

ANTALYA'nın Serik ilçesinde 2 kişinin öldüğü kazada sürücü Mustafa Elgin, 68 gün sonra serbest bırakıldı. Elgin'in kaza sırasında alkollü olduğunu öne süren aileler, avukatları aracılığıyla karara itiraz etti, adalet istediklerini söyleyip, eylem yaptı.

Serik te 2 kişinin öldüğü kaza sonrası verilen karara tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Serik'in Töngüçlü Mahallesi Gebizli yolunda 21 Eylül Cuma saat 21.00 sıralarında meydana gelen kazada; Mustafa Elgin (58) yönetimindeki 07 HE 748 plakalı minibüs, sürücünün kontrolünden çıktı. Minibüs, arkadaşıyla kaldırımda yürüyen Ali Tezgel'e (73) çarptı. Çarpmanın şiddetiyle havaya savrulup düşen Tezgel, yaklaşık 100 metre aracın altında sürüklendi. Kazada, Ali Tezgel ile araçtaki Mesut Aydın yaşamını yitirdi. Tezgel'e ait bisiklet de çarpmanın şiddetiyle kullanılmaz hale geldi.

Kazadan bir gün sonra jandarma karakoluna giderek teslim olan sürücü Mustafa Elgin, sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Mustafa Elgin'in 2015 yılında alkollü araç kullanmaktan 6 ay süreyle, Nisan 2018 tarihinde yine aynı gerekçeyle 2020 yılına kadar ehliyetine el konulduğu belirlendi.

Mustafa Elgin'in dün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine Ali Tezgel ve Mesut Aydın'ın yakınları ve ailelerin avukatlarının katılımıyla Serik Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. 'Suçlar cezasız kalmamalı', 'Suçlular cezalarını çeksin', 'Adalet istiyoruz' ve 'İki kişinin katili serbest' yazılı dövizler taşıyan grup, karara tepki gösterdi.

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDE 2 KISININ OLUMUYLE SONUCLANAN KAZADA ALKOLLU OLDUGU BELIRLENEN SURUCU 68 GUN SONRA SERBEST BIRAKILDI. DURUMA TEPKI GOSTEREN AILELER AVUKATLARI ARACILIGIYLA KARARA ITIRAZ EDERKEN, ADALET ISTEDIKLERINI SOYLEYIP, EYLEM YAPTI.(FOTO:NAMIK KEMAL KILINC/SERIK-DHA)

'DÜN SERBEST BIRAKILDI'

Ali Tezgel'in ailesinin avukatı Muhammet Kızıl, sürücü Mustafa Elgin'in tekrar tutuklanması için Serik Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz dilekçesi verdiklerini söyledi. Mesut Elgin'in kaza sırasında alkollü olduğunu öne süren Avukat Kızıl, 6"Sanığın tutuksuz yargılanması sulh ceza mahkemesinin bir kararı, ama savcılığın itiraz hakkı var. Biz de itiraz hakkının kullanılması yönünde talepte bulunduk. Tutuksuz yargılanması yasa ve usule aykırıdır. Kazada alkollü bir şahıs tek kusurlu olarak 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermiştir. Burada ceza miktarı göz önünde bulundurulduğunda kaçma şüphesi vardır. Bu nedenle gerekli talepte bulunduk. Yasa ve usule aykırı kararın kaldırılacağı düşüncesindeyiz. Şahıs dün serbest bırakıldı. Biz bunu hatalı bir karar olarak görüyoruz. Artık mahkemenin ve savcılığın doğru bir karar vereceği kanaatindeyiz" dedi.

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDE 2 KISININ OLDUGU KAZADA TUTUKLANAN SURUCU, 68 GUN SONRA SERBEST BIRAKILDI. DURUMA TEPKI GOSTEREN AILELER, AVUKATLARI ARACILIGIYLA KARARA ITIRAZ EDERKEN, ADALET ISTEDIKLERINI SOYLEYIP, EYLEM YAPTI. EYLEME ALI TEZGEL'IN ESI EMINE TEZGEL (COCUKLARI ILE)  VE COCUKLARIDA KATILDI.(FOTO:NAMIK KEMAL KILINC/SERIK-DHA)
'GEREKLİ İTİRAZLARDA BULUNDUK'

Kazada ölen Mesut Aydın'ın ailesinin avukatı Halil Arat da Elgin'in alkollü olduğunu savundu. Arat, "Verilen kararda bir hata vardır. Vatandaş kaza sonrası olay mahallinden kaçmıştır. Alkollüdür. Bununla ilgili gerekli itirazlarda bulunduk. Adaletin yerini bulunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

'ADALET İSTİYORUM'

Ali Tezgel'in eşi Emine Tezgel ise, "Adalet isterim. Evimin önünde iki kişiyi öldürdü. Mahkemeye çıkmadan nasıl bırakıldı. Adalet istiyorum. İki ay olmadı daha, köpek ölüsü değil, insan ölüsü bu" dedi. Ali Tezgel'in çocukları Adil, Sevim, Nadir ve Ziya Özden Tezgel de adalet istediklerini dile getirerek, sürücünün 2 ay sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDE ALI TEZGEL (FOTODAKI) ILE MESUT ALDIN'IN OLUMUYLE SONUCLANAN KAZADA TUTUKLANAN SURUCU MUSTAFA ELGIN 68 GUN SONRA SERBEST BIRAKILDI.(FOTO:SERIK-DHA)

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Eskişehir'de silahlı kavga: 1 ölü
 
Beton mikseri viyadükten uçtu, sürücüsü hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Romeo ve Juliet' veda etti
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Shakespeare'in aynı adlı eserinden ...
5 yıldır bahçelerine gidemiyorlar
ANTALYA'nın Gündoğmuş ilçesinde sahibinin kiraladığı bahçenin etrafını ...
Antalya DOB 'Carmen'i sahneleyecek
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Bizet'in dünyaca ünlü 'Carmen' operasını ...
 
Sandıktan 100 yıllık Osmanlı tahvili çıktı
ANTALYA'da turizmci Akay Okudur'un (79) babasına ait sandıktan, dedesinin ...
FETÖ'den hapis yatan avukata beraat
ADANA ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin davada, eski ...
Filenin akrepleri Emooptik'i ziyaret etti
TÜRKİYE Voleybol Federasyonu Bayanlar 2. Ligi'nde mücadele eden Antalyaspor ...
 
Burdur MAKÜ'lü öğrencilere dalış eğitimi
BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri Antalya'nın Kaş ...
Jandarma öğrenci servislerini denetledi
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, öğrencilerin ...
Millet İttifakı'nda Antalya krizi
CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere yönelik işbirliği yapılması ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva