Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
26 Ağustos 2021 Perşembe - 14:32

Serikli gençler elektrikli araç üretti

ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan elektrikli araç ekibi, 40 bin lira maliyetle elektrikli araç üretti. Ekip, eylül ayında düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (Teknofest 2021) yarışacak.

Serikli gençler elektrikli araç üretti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden danışman öğretmen Sedat Ünlü nezaretinde takım kaptanı Serhat Büyükevren ve öğrenciler Rüstem Resul Öten, Hüseyin Mert Çam, Mert Şahin, Ahmet Şahin, Mert Acar, Ali Bilal Karakorkmaz, Alihan Ala ve Berat Özen'den oluşan elektrikli araç ekibi, 25 bin lirası TÜBİTAK tarafından, kalan kısmı ise sponsor desteğiyle karşılanan toplam maliyeti 40 bin TL olan, tüm aksamını kendilerinin yaptığı 'Hole in one' ismini verdikleri elektrikli araç üretti. 15 Haziran'da çalışmaya başlayan ekip, 4 Ağustos'ta tamamladığı araçla deneme sürüşlerine başladı. 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (Teknofest 2021) Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışları'na Türkiye genelinde katılan 40 okul arasından 18. olarak katılmaya hak kazanan Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Antalya'yı temsil edecek.

Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, "Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin TÜBİTAK'ın desteği ile neleri başarabileceklerini gördük. Bizim gençlere destek olmak ve teşvik etmemiz gerekiyor. Bu projeye 25 bin lira destek verdi. 25 bin liraya bu araçla Serik'te istediği şekilde tur atabiliyor. İmalat sayısı arttıkça maliyetler daha da düşecektir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Serik'te biz bir ekibiz. Ekip olunursa başarılmayacak hiçbir şey yok. Bu ekip inşallah bizi mutlu edecektir" dedi.

Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kılıç, "Teknofest kapsamında düzenlenen elektrikli araç yarışları için kaportası, şasesi, ön düzeni tamamı okulumuzda hazırlanan elektrikli araç ile yarışmaya katılacağız" diye konuştu.

Metal teknolojileri öğretmeni ve danışman öğretmen Sedat Ünlü, şöyle dedi:

"Aracın yapımında danışman olarak görev aldım. Bu aracı öğrencilerimizin isteği üzerine yarışmaya katılmak için yaptık. Aracın şasesini komple kendimiz atölyemizde imal ettik. Aracın ismini 'Hole in one' koyduk ki ilçemizi temsil etsin istedik. Anlamı golfte en iyi vuruş anlamına geliyor. Simge olarak golf topu koyduk. Takımımızın adı 'Serik elektrikli araba.' Yarışta birinci olabilmek için 75 kW'lık bir elektrik motoru koyduk. Bu aracımızı haziran 15'inde yapmaya başladık. Ağustos'un 4'ünde tamamladık. Bu hafta İstanbul'a gideceğiz. 40 okulun yarışacağı yarışmaya 18. olarak davet edildik. Antalya'dan tek okuluz. Derece yapacağımıza inanıyoruz. Derece yapmak için özellikle görünüşüne özen gösterdik. Görsel olarak derece yapsın istedik. Yarışlar 5 gün sürecek, derece yapacağımıza inanıyoruz."

Takım Kaptanı Serhat Büyükevren de "Dereceye gireceğimize çok inanıyorum. Araç tamamen kendi tasarımımız. Her şeyi bize ait. İstanbul parkta derece alacağımıza güveniyorum" dedi.

Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve okul müdürlerinin katılımı ile okul bahçesinde aracın tanıtımı ve gösteri sürüşü yapıldı. Aracı takım kaptanı Serhat Büyükevren kullandı.

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDEKI ORHANGAZI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI OGRENCILERINDEN OLUSAN ELEKTRIKLI ARAC EKIBI, 40 BIN LIRA MALIYETLE ELEKTRIKLI ARAC URETTI.(FOTO:SERIK-DHA)

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDEKI ORHANGAZI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI OGRENCILERINDEN OLUSAN ELEKTRIKLI ARAC EKIBI, 40 BIN LIRA MALIYETLE ELEKTRIKLI ARAC URETTI.(FOTO:SERIK-DHA)

ANTALYA'NIN SERIK ILCESINDEKI ORHANGAZI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI OGRENCILERINDEN OLUSAN ELEKTRIKLI ARAC EKIBI, 40 BIN LIRA MALIYETLE ELEKTRIKLI ARAC URETTI.(FOTO:SERIK-DHA)

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

 
Lösemi hastası 6 yaşındaki Elisa, koronavirüse yenildi
 
Sosyal medya fenomenlerine büyük şok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kreşte 30 Ağustos coşkusu
MURATPAŞA Belediyesi'nin sağlık kurumlarının pandemi bölümlerinde çalışan ...
Sınav ve belge ücretleri ATSO'dan
PANDEMİ nedeniyle zor günler geçiren turizm ve yiyecek içecek sektörü ...
Emekli orman yüksek mühendisi kazada öldü
ANTALYA'da emekli orman yüksek mühendisi ve rekreasyon sanatçısı İsmet ...
 
Antalya'da akılalmaz dolandırıcılık
ANTALYA'da 'üniversite kuracağız' deyip 75 kişiyi 11 milyon 73 bin lira ...
Yaralı flamingo korumaya alındı
TEKİROVA sahilinde yaralı ve bitkin halde bulunan flamingo, Kemer Belediyesi ...
Otomobil çarpmasıyla savruldu, arkadan gelen aracın altında kaldı
ANTALYA'da bahçıvanlık yaptığı otelin servisinden indikten sonra yaya ...
 
Antalya'da kahreden haber
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Ali Adıgüzel (38), evinin önündeki küçük havuzda ölü bulundu.
Muratpaşa'dan Antalyaspor taraftarına hediye
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin inşa ettiği Antalyaspor Taraftar ...
Özgür kadın karavancılar
ANTALYALI karavan sevdalısı Yıldız Can, bir ilke imza attı, tek başlarına ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva