Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
22 Ağustos 2022 Pazartesi - 10:10

Ses Yalıtımı ve Akustik Sünger Hakkında

Ses yalıtımının başlıca amacı; bir ortamda bulunan seslerin başka bir ortama aktarılmasını ya da o ortama girmesini önlemektir.

Ses Yalıtımı ve Akustik Sünger Hakkında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Etkili bir ses yalıtımına sahip olabilmek için öncelikle ortamda bulunan ses seviyesinin belirlenmesi gerekir. Ses seviyesi belirlendikten sonra uygulanacak ses yalıtım uygulamasına karar verilir.

Yaşam alanlarının huzurlu ve sakin yapısını koruyabilmek için ses yalıtımı uygulamalarına ihtiyaç duyulur. Ses yalıtımı, komşu evlerden gelen yüksek seslerden rahatsız olan ev sahipleri başta olmak üzere iş yerleri, eğlence merkezleri, tiyatro, sinema gibi alanlar ve yüksek ses seviyesine sahip olan her alanda uygulanabilmektedir.

Gürültü artışının en önemli nedenlerinden bir tanesi plansız şekilde gelişen kentleşmedir. Günden güne inşa edilen ev sayısının artması ve bu evlerin birbirlerine kısa mesafede inşa edilmesi istenmeyen gürültülerin ortaya çıkışını da beraberinde getirir. İstenmeyen gürültüye maruz kalmak ise insan sağlığını olumsuz şekilde etkiler. Bu olumsuz etkiler devam ettiğinde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşmak mümkündür.

Ses yalıtımının günümüzde bu kadar ihtiyaç duyulan bir hizmet haline gelmesi ise bu nedenlerden kaynaklıdır. Yüksek gürültü seviyesine sahip bu mekanlarda ses yalıtımı yapılması, kişinin daha sakin ve huzurlu şekilde yaşamasına yardımcı olur. Sakin ve huzurlu bir alana sahip olan kişiler ise her anlamda daha sağlıklı olurlar. Ses yalıtımı sayesinde kişilerin yaşam alanlarına ulaşan bu gürültü kontrol altına alınır.

Akustik Sünger

Ses yalıtımı uygulamaları arasında popüler bir hizmet olan akustik süngerler ev, işyeri, ofis gibi birçok alanda kullanılır ve bu mekanlardaki yüksek seslerin önlenmesine yardımcı olurlar.

Akustik süngerlerin kullanım amacı, ortamda bulunan eko, çınlama ve istenmeyen sesleri engellemektir. Bu ses yalıtım uygulamasının birçok farklı çeşidi bulunur. Bu çeşitler kendinden yapışkanlı olan modeller ve özel olarak yapıştırılması gereken modeller olarak kendi aralarında ikiye ayrılırlar.

Kendinden yapışkanlı olarak kullanıcıların beğenisine sunulan akustik sünger modelleri pratik ve kolay kullanım imkanı sunması sayesinde daha sık tercih edilirler. Özel olarak yapıştırılması gereken akustik sünger modelleri ise sünger yapıştırıcıları kullanılarak kolay şekilde uygulanabilir. En çok tercih edilen akustik sünger modelleri arasında yumurta sünger, yanmaz sünger ve piramit sünger modelleri sayılabilir.

Akustik sünger uygulaması ses yalıtımı için tercih edilebileceği gibi yaşam alanlarında daha estetik bir görünüm oluşturmak için de rahatlıkla kullanılabilirler. Farklı renk seçenekleri bulunan dekoratif akustik sünger modelleri, yaşam alanlarında şık ve estetik bir görünüm yaratmanıza yardımcı olur. Tüm akustik sünger modellerinin uygulaması yapılmadan önce ürünün kullanılacağı alanın akustik özellikleri belirlenir. Bu özelliklerin belirlenmesi sonucunda ortama en uygun akustik sünger çeşidi uygulanır.

Akustik Sünger ve Ses yalıtımı

Söz konusu ses yalıtımı olduğunda akla ilk gelen ve sıklıkla tercih edilen uygulamalardan bir tanesi akustik sünger uygulamalarıdır. Akustik süngerler ses yalıtımına ihtiyaç duyulan ev, okul, hastane, restoran, konser ve tiyatro salonları gibi birçok farklı alanda rahatlıkla kullanılabilir.

Bu uygulamanın birçok farklı alanda kullanılmaya uygun olması sık tercih edilme nedenlerinden biridir. Yanmaz özellikte olan akustik süngerler yangın ihtimali yüksek olan alanlar için en doğru tercih olur. Aynı zamanda bu ürünler kullanıldığı alanda herhangi bri kokuya sebep olmaz.

Küf ve nem gibi problemlerin oluşmasına imkan vermeyen akustik sünger çeşitleri güvenli ve sağlıklı kullanım deneyimini kullanıcılara sunar.

Ses yalıtımına ihtiyaç duyduğunuz alan ev, ofis ya da işyeri ise dekoratif akustik süngerler tam ihtiyacınız olan üründür. Bu süngerler sahip oldukları çeşitli renk seçenekleri sayesinde kullanıldığı alanda dekoratif bir görünüme neden olur. Bu sayede yaşam alanınız için ses yalıtımı ve güzel bir görünüm tek bir uygulama ile gerçekleşir.

Kendinize ait bir müzik stüdyosu ya da akustik oda sahibi olmak istiyorsanız bu sefer de yumurta ve piramit akustik sünger modelleri sizin için en doğru tercih olur. Birçok kullanım alanına sahip olan süngerler arasında ihtiyacınız olan uygulamaya göre çeşitli akustik sünger modellerinden birine karar vermek oldukça kolaydır.

Bireylerin sağlıklı ve konforlu alanlarda yaşam sürmesine yardımcı olan ses yalıtımının insanlar üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Bu olumlu etkiler arasında istenmeyen gürültüleri önlemek, gürültü sonucunda oluşacak stres, kaygı gibi duyguları engellemek, komşuluk ilişkilerini düzenlemek, ses kirliliğinin önüne geçmek ve uyku düzeninin korunmasına yardımcı olmak gibi birçok fayda yer alır.

Tüm bu olumlu etkilerden yararlanmak için akustik sünger uygulamaları kolay şekilde kullanılabilir. Akustik sünger uygulaması sayesinde yaşam alanlarınızı sağlıklı ve konforlu hale getirmek oldukça kolaydır.

Akustik Kontrol 10 yılı aşkın bir süredir sunduğu ses yalıtım hizmetleri sayesinde kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplar. Akustik sünger uygulaması bulunan bu firma sayesinde ihtiyacınız olan akustik sünger modeline kısa süre içerisinde sahip olmanız mümkündür. Akustik sünger modelleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için ise Akustik Kontrol web sitesini ziyaret etmeniz yeterli olur.

 
AKEV'de olaylı genel kurul
 
Sıcaklarda susuz kalmak böbrekleri yoruyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğün 27 kişiye zehir oldu
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde bir düğünde dağıtılan yemekten yedikten ...
Adana'da polislere silahlı saldırı: 3 yaralı
ADANA'da bir şüpheliyi gözaltına almak isteyen sivil polis ekibine av tüfeğiyle ateş açıldı.
MLKP üyeleri yakalandı
MLKP(Marksist-Leninist Komünist Parti) terör örgütüne yönelik Sultangazi’de ...
 
Önce otobüs sonra orman yandı
MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde yolcu otobüsünde çıkan yangın, ormana da ...
27 ay geçti, AYM karar vermedi
AYM, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren ...
Holding patronunun kaçak inşaatı
Muhalefetin Beşli Çete olarak adlandırdığı şirketlerin sahipleri izinsiz ...
 
Katliam gibi kazada son durum; 20 ölü
MARDİN’in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR’ın 2 araca çarparak ...
Komşuların kavgasında şarkıcı Metin Işık'ın ifadesi ortaya çıktı
KAYSERİ'de, komşu iki grup arasında çıkan, 5 kişinin yaralandığı silahlı ...
Gaziantep'te katliam gibi kaza: 16 ölü, 21 yaralı
GAZİANTEP’in Nizip ilçesinde kazaya müdahale eden ekipler ile vatandaşlar ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva